ایمپلنت دندان بهترین روش برای جایگزینی دندان های از دست رفته می باشد. با این حال انتخاب این روش برای بسیاری از مردم به علت هراس از درد و خونریزی آن دشوار است. به لطف پیشرفت های اخیر در تکنیک های جراحی ایمپلنت های دندانی و تکنولوژی ایمپلنت دیجیتال دندان با اسکن سه بعدی، امروزه بیماران می توانند از مزایای ایمپلنت دندان بدون درد (جراحی ایمپلنت سوراخ کلیدی) به روش پانچ، که کم تهاجمی ترین روش ایمپلنت دندان است بهره مند شوند. از آنجایی که این روش نوین ایمپلنت دندانی به جراحی و برش لثه نیازی ندارد، در نتیجه خونریزی، درد و تورم در این روش نسبت به روش سنتی ایمپلنت دندانی، کمتر خواهد بود.
ایمپلنت دندان بدون درد / ایمپلنت دندان بدون جراحی و بدون برش لثه چیست؟
روش کاشت دندان بدون درد یا همان ایمپلنت بدون درد، تکنیکی کم تهاجمی و بهترین انتخاب برای جایگزینی دندانهای از دست رفته است. افرادی که به دنبال روشی بدون درد و ناراحتی برای کاشت دندان هستند می توانند از مزایای روش ایمپلنت دندان بدون درد بهره مند شوند.
برای پیاده سازی این تکنیک، ابتدا جراح به کمک تصاویر سی تی اسکن، حجم استخوانی فک فرد را مورد ارزیابی قرار می دهد. انجام اسکن های پیشرفته ی دهانی با تعیین وضعیت دقیق استخوان فک و موقعیت عصب ها امکان کاشت ایمپلنت دندان بدون برش لثه را فراهم می آورد. این روش زمانی انجام می شود که فک بیمار از حجم استخوانی کافی برخوردار باشد.
تکنیک ایمپلنت دندان بدون درد یا ایمپلنت دندان بدون جراحی و بدون برش لثه، روشی است که در آن ایمپلنت ها بدون ایجاد برش یا جراحی لثه در جای خود قرار می گیرند. این در حالی است که در روش ایمپلنت سنتی (ایمپلنت معمولی)، جراحی و برش های متعددی قبل از کاشت ایمپلنت باید روی بافت نرم (لثه) انجام شود.
یکی از معایب بزرگ ایمپلنت سنتی نیز این است که بهبودی و ترمیم نواحی جراحی و برش داده شده حداقل ۶۰ روز زمان می برد. اما تکنیک ایمپلنت دندان بدون جراحی و بدون برش لثه، روشی کم تهاجمی است که به کمک سیستم هدایت کننده ی تصویری انجام می شود.
مزایای روش ایمپلنت بدون درد
مزایای این روش عبارتند از:
- از ایجاد برش های بزرگ در لثه جلوگیری می شود.
- به کمک این روش، از آسیب های بافتی و درد و ناراحتی ناشی از جراحی جلوگیری می شود.
- بعد از عمل هیچگونه دردی نخواهید داشت.
در این تکنیک، به منظور قرارگیری ایمپلنت، سوراخ کوچکی ایجاد می شود. سپس ایمپلنت تحت بی حسی موضعی در جای خود قرار داده می شود. به لطف این تکنیک، هم در زمان عمل صرفه جویی می شود و هم بیمار، درد و ناراحتی چندانی تجربه نخواهد کرد. با این حال، این تکنیک تنها زمانی قابل اجراست که فک بیمار از حجم استخوانی کافی جهت قرار دادن ایمپلنت برخوردار باشد.
مزایای ایمپلنت دندان بدون درد / ایمپلنت دندان بدون جراحی و بدون برش لثه
مزایای اصلی این روش به شرح زیر است:
- به حداقل رسیدن آسیب وارده به بافت نرم در طول عمل جراحی
- خون رسانی به استخوان کرستال اطراف ایمپلنت ها حفظ می شود.
- به بخیه زدن نیازی ندارد.
- حداقل درد برای بیمار، حتی در اکثر موارد کاملا بدون درد
- کاهش احتمال بروز عفونت
- بهبودی در مدت زمان کوتاه تر
- امکان جاگذاری فوری پروتز دائمی
- افراد مبتلا به دیابت و فشار خون نیز می توانند از این روش بهره مند شوند.
- وفق پذیری سریع بیمار با ایمپلنت
چه کسانی کاندیدای مناسبی برای دریافت ایمپلنت دیجیتال بدون درد هستند؟
- افرادی که فک آنها حجم استخوانی کافی برای نگه داشتن ایمپلنت را داشته باشد.
- افرادی که می خواهند پروسه درمانی آنها کوتاه مدت باشد و از روشی بدون برش و درد برای جایگزینی دندان از دست رفته بهره مند شوند.
- افرادی که به دلیل ضیق وقت نمی توانند چندین بار به کلینیک مراجعه کنند.
نحوه کاشت در ایمپلنت دیجیتال بدون درد به روش پانچ
در وهله ی اول، دندانپزشک، بی حسی موضعی بر روی ناحیه اعمال می کند. به محض اثر کردن بی حسی، تقریبا ۱ میلی متر از بافت نرم به کمک تیغه ای کوچک برداشته می شود.
این سوراخ ایجاد شده در لثه، به آرامی طی فشار و کشش این بافت نرم به کمک ابزاری به نام میکرو راسپاتوری، گشاد می شود. سوراخ ایجاد شده تنها به اندازه ای گشاد می شود که بتوان پیچ را برداشت و اباتمنت را به ایمپلنت وصل کرد.
پروسه ی ایمپلنت دیجیتال بدون درد دندان چقدر طول می کشد؟
ایمپلنت بدون درد و جراحی یا همان دیجیتال، به علت راحتی فرایند و عدم وجود جراحی و برش لثه در زمان بسیار کمی انجام می شود. این روش به طور میانگین ۳۰ دقیقه طول می کشد اما مدت زمان انجام شدن این فرایند به شرایط بیمار نیز بستگی دارد.
ماندگاری و طول عمر ایمپلنت بدون درد دیجیتال چقدر است؟
ایمپلنت بدون درد مانند ایمپلنت عادی و سنتتی ماندگاری بسیار بالایی دارد و یک روش تقریباً دائمی برای جایگزینی دندان های از دست رفته می باشد. طول عمر ایمپلنت به عوامل زیادی مانند میزان رعایت کردن بهداشت فرد بستگی دارد و به طور میانگین حدود ۱۵ سال دوام دارد.
دوران نقاهت ایمپلنت بدون درد و جراحی دندان با روش پانچ
دوران نقاهت ایمپلنت دندان به روش دیجیتال و بدون جراحی بسیار کمتر از روش عادی و مرسوم ایمپلنت دندان می باشد زیرا در این روش لثه برش نمی خورد و بخیه ای نیز وجود ندارد. بعد از انجام ایمپلنت دیجیتال، بیمار کمترین درد و خونریزی را خواهد داشت و رعایت بهداشت دهان و مسواک زدن به مسئله ای چالشی به علت وجود بخیه، تبدیل نمی شود.
ایمپلنت دندان بدون جراحی در مقابل ایمپلنت معمولی (سنتی)
افرادی که ایمپلنت دندان بدون جراحی را دریافت می کنند، به طور کلی چه از لحاظ پارامترهای عینی و چه ذهنی، دوره ی بهبودی راحت تری را پشت سر می گذارند. علاوه بر این، ثابت شده است که روش ایمپلنت دندان بدون جراحی از منظر حفظ بهداشت دهان و دندان نیز کارآمد تر است. مطالعات نشان می دهند افرادی که برای دریافت ایمپلنت به روش سنتی، تحت جراحی قرار می گیرند، تمایل بیشتری به اجتناب از مسواک زدن دارند که این امر بهداشت دهان و دندان را در خطر قرار می دهد، همچنین میزان درد ناشی از جراحی و بخیه ها نیز در این افراد بیشتر گزارش شده است.
هر دو تکنیک (ایمپلنت دندان بدون جراحی و ایمپلنت معمولی) نرخ موفقیت بالایی دارند اما باید به این نکته توجه داشت که هر کسی کاندیدای مناسبی برای ایمپلنت دندان بدون جراحی نیست و از طرفی، این روش صرفا باید توسط یک جراح مجرب انجام شود.
هزینه ایمپلنت دندان بدون درد دیجیتال
روش ایمپلنت دندان بدون درد دیجیتال نسبت به ایمپلنت معمولی، هزینه ی پایینتری دارد. هزینه ی ایمپلنت بدون درد دیجیتال تقریبا نصف هزینه ی ایمپلنت معمولی است. در نتیجه، این روش ایمپلنت برای افرادی که بودجه ی مالی محدود یا کمتری دارند، بسیار مناسب است. از طرفی، در روش ایمپلنت دندان بدون درد دیجیتال هیچ نیازی به جراحی نیست و این روش در مقایسه با ایمپلنت معمولی، به حجم استخوان فک کمتری نیز نیاز دارد.
خطرات و معایب ایمپلنت دندان بدون جراحی، ایمپلنت دندان بدون درد، ایمپلنت یکروزه
حتی کوچکترین حرکت احتمال شکست پروسه را افزایش می دهد.
ایمپلنت دندان بدون جراحی، ایمپلنت دندان بدون درد دیجیتال و ایمپلنت یکروزه، همگی تعریفی از یک روش و تکنیک بسیار ظریف و دقیق است که باید توسط یک جراح مجرب و کارآزموده انجام شود تا وی با رعایت اقدامات احتیاطی از عدم حرکت ایمپلنت حین دوره ی ادغام با استخوان فک، اطمینان حاصل کند.
این تکنیک تنها در شرایط خاصی قابل اجرا است.
ایمپلنت های فوری باید در استخوان سالم و قوی قرار گیرند چرا که این ساختار باید قادر باشد نیرویی برابر با ۳۵ نیوتن بر سانتی متر را تحمل کند. این تکنیک برای دندان های جلویی با حجم استخوان فک مناسب، بهترین کارایی را دارد.
- همچنین این تکنیک در صورت داشتن حجم استخوانی کافی فک، برای جایگزینی تمام دندان های فک پایین نیز قابل اجرا است.
- ایمپلنت های فوری در اکثر موارد برای جایگزینی دندان های فک بالایی، روش مناسب نیستد چرا که این ناحیه عمدتا حجم استخوانی کافی را ندارد و به همین دلیل از لحاظ توانایی تحمل فشار زیاد را ندارد.
تمامی جراحی های ایمپلنت دندان، درصد کمی از خطر و عوارض خاص خود را به همراه دارند.
برخی از عوامل میتوانند باعث ایجاد مشکل در پروسه ی ایمپلنت شوند. اگر ایمپلنت نتواند بطور کامل با استخوان فک جوش بخورد یا اینکه اگر لثه ی اطراف محل ایمپلنت دچار عفونت شود، در اینصورت شکست ایمپلنت در مدت کوتاهی رخ خواهد داد.
احتمال بروز عفونت تا مدت طولانی وجود دارد، همچنین اگر فشار یا نیروی بیش از حدی نیز به ایمپلنت وارد شود، همیشه احتمال شکست مکانیکی ایمپلنت وجود دارد.
الزامات بکارگیری روش ایمپلنت دندان بدون جراحی و بدون برش لثه
- عریض بودن استخوان فک
- عریض بودن بافت لثه
- عدم وجود ساختارهای حیاتی در ناحیه مد نظر برای قرار دادن ایمپلنت
- در صورت عدم نیاز به جراحی های پیچیده لثه
- این روش برای افرادی که به علت بیماری، داروهای رقیق کننده ی خون مصرف می کنند و نمی توانند مصرف این داروها را قطع کنند، مناسب است.
- در مواردی که جراح تشخیص دهد می تواند ثبات اولیه را با ایمپلنت بدست آورد.
- این روش برای بیمارانی که بافت لثه سالمی ندارند و به ترمیم بافت لثه و پیوند استخوان فک نیاز دارند، مناسب نیست.
- این روش باید توسط یک اپراتور مجرب که از مهارت و کمال در قضاوت بالینی برخوردار است انجام شود.
محدودیت های روش ایمپلنت دندان بدون جراحی و بدون برش لثه
- بیمار بافت لثه سالمی نداشته و به ترمیم بافت لثه و پیوند استخوان فک نیاز داشته باشد.
- این روش فقط باید توسط یک اوپراتور مجرب انجام شود که از مهارت و کمال در قضاوت بالینی برخوردار باشد.
- استفاده از توموگرافی محوری یا سی تی اسکن جهت انجام ارزیابی های قبل از عمل نیز در این روش ضروری است.
سوالات متداول
آیا محدودیت سنی برای دریافت ایمپلنت دندان بدون درد دیجیتال وجود دارد؟
خیر، این روش هیچگونه محدودیت سنی ندارد اما برای دریافت آن، فک شما باید از حجم استخوانی کافی برخوردار باشد.
بعد از عمل، چه اقدامات مراقبتی باید انجام داد؟
اقدامات مراقبی بعد از ایمپلنت دیجیتال بدون درد، همانند اقدامات مراقبتی بعد از دریافت ایمپلنت سنتی است. رعایت بهداشت دهان و دندان به وسیله ی مسواک زدن و استفاده از نخ دندان و دهان شویه، ضروری است. از ماندن تکه های غذا در اطراف دندان ها به خصوص اطراف ایمپلنت ها باید جلوگیری شود.
آیا بعد از ایمپلنت دندان بدون درد دیجیتال نیاز به بخیه زدن نیاز است؟
خیر، از این جهت که در این روش، دندانپزشک هیچ برشی ایجاد نمی کند و عمل پیوند استخوان نیز انجام نمی شود، پس نیازی به بخیه زدن نیست.
آیا روش ایمپلنت بدون درد دندان، برای افراد دیابتی مناسب است؟
روش ایمپلنت بدون درد و بدون جراحی به علت عدم نیاز به برش لثه، بهترین روش برای بیماران دیابتی می باشد که بهبود زخم در آن ها دیرتر اتفاق می افتد.
آیا ایمپلنت بدون درد و جراحی خونریزی دارد؟
در ایمپلنت بدون جراحی لثه برش نمی خورد و بخیه نیز لازم نمی باشد. به همین علت، خونریزی در این روش بسیار کم می باشد.
آیا ایمپلنت دندان بدون جراحی دندان برای افراد باردار مناسب است؟
به طور کلی روش های ایمپلنت دندان خطر شناخته شده ای برای افراد باردار به همراه ندارند، اما به علت عکس برداری های قبل از انجام آن و احتمال نیاز به استفاده از مسکن ها، بهتر است انجام آن ها تا بعد از زایمان به تعویق بی افتد.
ایمپلنت بدون جراحی برای کدام دندان ها استفاده می شود؟
در صورتی که فرد کاندید مناسبی برای انجام ایمپلنت بدون درد باشد و شرایط لازم را داشته باشد، این روش ایمپلنت می تواند برای تمام دندان ها اعم از دندان های جلو و دندان های آسیایی استفاده شود.