ایمپلنت دندان برای چه افرادی مناسب است؟

ایمپلنت دندان می‌تواند تا حد زیادی به سلامت، عملکرد و ظاهر دندان‌های بیمار کمک کند با این حال فرد باید قبل از انجام این کار تحت بررسی قرار گرفته و از نظر مناسب بودن انجام ایمپلنت ارزیابی شود. به منظور گرفتن اطلاعات کافی از بیمار ممکن است دندانپزشک سؤالات متعددی از او پرسیده و مشکلات او را به طور دقیق مشخص کند. برای مثال در مورد سوابق مراجعه به دندانپزشکی، داروهای مصرفی، هرگونه بیماری قبلی و مشکلات احتمالی خون از فرد سؤال خواهد شد.

آیا هر کسی می‌تواند ایمپلنت دندان انجام دهد؟


آیا هر کسی می_تواند ایمپلنت دندان انجام دهد؟-

در اکثر موارد هر فردی که به اندازه‌ی کافی برای کشیدن دندان یا جراحی‌های ساده‌ی دندان آماده باشد می‌تواند ایمپلنت دندان را نیز انجام دهد. فرد باید لثه‌های سالم و استخوان کافی برای نگه داشتن ایمپلنت را داشته باشد. همچنین فرد باید بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کرده و به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کند. افرادی که به مقدار زیاد سیگار می‌کشند، افرادی که به بیماری‌های مزمن مثل دیابت یا بیماری‌های قلبی مبتلا هستند و یا بیمارانی که تحت پرتودرمانی ناحیه‌ی سر و گردن قرار گرفته‌اند باید به طور اختصاصی مورد بررسی قرار بگیرند. اگر قصد انجام ایمپلنت را دارید با دندانپزشک خود در مورد مناسب بودن این روش مشورت کنید.

افراد ایده آل برای انجام ایمپلنت


با وجود اینکه ایمپلنت دندان بهترین روش برای جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته است، هر کسی نمی‌تواند از آن استفاده کند. افراد ایده آل برای این روش دارای ویژگی‌های خاصی خواهند بود.

از بین رفتن دندان‌ها

واضح‌ترین دلیل توصیه‌ی ایمپلنت توسط دندانپزشک، از دست رفتن دندان خواهد بود. اگر فردی یک یا چند دندان خود را از دست داده باشد، دندانپزشک قبل از در نظر گرفتن روش‌هایی مثل دندان مصنوعی و بریج، انجام ایمپلنت را توصیه خواهد کرد.

تراکم استخوان کافی

انجام ایمپلنت نیازمند تراکم کافی استخوان به منظور نگه داشتن پایه‌ی تیتانیومی ایمپلنت خواهد بود. اگر تراکم استخوان بیمار کافی نباشد دندانپزشک انجام ایمپلنت را توصیه نمی‌کند.

لثه‌های قوی

همانند مورد بالا، انجام ایمپلنت موفق نیازمند لثه‌های سالم و قوی خواهد بود. افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن لثه یا لثه‌های عقب رفته، برای انجام ایمپلنت مناسب نخواهند بود.

بهداشت قوی دهان و دندان

با وجود اینکه اکثر افراد متقاضی ایمپلنت به دلیل بهداشت نامناسب دندان‌های خود را از دست داده‌اند، رعایت بهداشت دهان و دندان برای انجام ایمپلنت ضروری خواهد بود. به منظور موفقیت آمیز بودن ایمپلنت، بیمار باید از یک برنامه‌ی سختگیرانه ی بهداشت دهان و دندان پیروی کند تا مشکلات بیشتری بروز پیدا نکنند.

بخوانید:  ایمپلنت برای افراد سیگاری: ماندگاری و درصد موفقیت

صبر و شکیبایی

ایمپلنت دندان در یک روز قابل انجام نیست. در واقع این روش در اکثر موارد نیازمند چندین ماه زمان بوده و ممکن است انجام کامل آن تا یک سال نیز زمان ببرد. فرد متقاضی باید صبر کافی برای رعایت دستورات پزشک خود در این مدت را داشته باشد.

عوامل دیگر

عوامل متعدد دیگری وجود دارند که می‌توانند مانع انجام ایمپلنت برای یک فرد شوند. برای مثال افرادی که به مقدار زیادی سیگار یا الکل مصرف می‌کنند برای انجام ایمپلنت مناسب نخواهند بود چرا که نیکوتین و الکل در روند بهبودی بدن اختلال ایجاد می‌کنند. افرادی که به برخی بیماری‌های مزمن مثل هموفیلی یا دیابت کنترل نشده مبتلا هستند نیز برای انجام ایمپلنت مناسب نیستند. اگر خانمی باردار باشد نیز احتمالاً اجازه‌ی انجام ایمپلنت به او داده نخواهد شد.

عمل‌هایی که می‌تواند فرد را برای انجام ایمپلنت آماده کنند.


عمل‌هایی که می‌تواند فرد را برای انجام ایمپلنت آماده کنند.

اگر به شما گفته شده است که مورد مناسبی برای انجام ایمپلنت دندان نیستید، روش‌هایی وجود دارند که می‌توانند شرایط شما را تغییر دهند. در ادامه به چند روش رایج که توسط دندانپزشک ها برای بهبود وضعیت بیمار استفاده می‌شود اشاره خواهیم کرد:

  • پیوند استخوان برای حفظ جای دندان: در این روش بلافاصله پس از کشیدن دندان، پیوند استخوان انجام می‌شود. این کار جای خالی دندان را پر کرده و از خم شدن دیواره‌های استخوان جلوگیری می‌کند.
  • پیوند استخوان برای ارتفاع دادن به فک: اگر دندان شما مدت زیادی از بین رفته باشد استخوان فک تحلیل خواهد رفت. این عمل پهنا و حجم استخوان را بازیابی کرده و می‌تواند زمینه را برای انجام ایمپلنت فراهم سازد.
  • لیفت سینوس: سینوس ماگزیلاری درست در بالای دندان‌های آسیای فک فوقانی قرار گرفته است. اگر این دندان‌ها از بین بروند ممکن است سینوس به طرف پایین گسترش پیدا کرده و تا محل قرارگیری ریشه‌ی دندان‌ها ادامه یابد. در این موارد نمی‌توان عمل ایمپلنت را انجام داد چرا که باعث سوراخ شدن دیواره‌ی سینوس می‌شوند. به منظور رفع این مشکل جراح می‌تواند عمل لیفت سینوس را انجام داده و سینوس شما را به موقعیت مناسب خود بازگرداند. سپس با انجام پیوند استخوان در زیر سینوس، زمینه‌ی انجام ایمپلنت در آینده فراهم می‌شود.
  • پیوند استخوان پریودنتال: عفونت‌های ناشی از بیماری‌های لثه می‌توانند باعث تحلیل رفتن استخوان شوند. این مشکل باعث لقی دندان‌ها خواهد شد. می‌توان با انجام پیوند استخوان پریودنتال در اطراف دندان‌های موجود، آن‌ها را محکم کرد.
    در اکثر موارد لازم است تا پیوند استخوان به طور کامل بهبود یابد تا بتوان عمل ایمپلنت را انجام داد. به دلیل خاص بودن شرایط هر فرد ممکن است این دوره‌ی بهبودی متفاوت باشد. در موارد نادر ممکن است دندانپزشک شما بتواند پیوند استخوان و عمل ایمپلنت را به طور هم زمان انجام دهد که باید در مورد انجام این کار برای هر فرد به طور اختصاصی تصمیم گیری شود.
بخوانید:  ایمپلنت دندان آمریکایی | بهترین برند، هزینه و ماندگاری

ایمپلنت دندان برای چه سنینی مناسب است؟


برای مراجعه کنندگان با سن کم، قبل از انجام ایمپلنت لازم است تا فرد به بلوغ کامل استخوانی برسد. به عبارت دیگر لازم است تا استخوان فک به طور کامل رشد کند. اگر ایمپلنت قبل از بلوغ انجام شود می‌تواند باعث اختلال در رشد استخوان شده و ماندگاری ایمپلنت نیز کاهش پیدا خواهد کرد.

ازجمله عوارض احتمالی کاشت ایمپلنت قبل از رسیدن به بلوغ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مشکلات مربوط به جویدن غذا
  • فاصله افتادن بین دندان‌ها
  • تحلیل استخوان در اطراف پروتز
  • تغییرات زیبایی در ناحیه‌ی صورت

در حالی که هر فرد شرایط خاص خود را دارد، رشد فک معمولاً تا سنین 18، 19 و 20 سالگی ادامه پیدا می‌کند. در برخی از موارد ممکن است بلوغ اسکلتی تا 25 سالگی نیز زمان ببرد. به همین دلیل نوجوانان زیر 18 سال معمولاً کاندید مناسبی برای ایمپلنت دندان نیستند مگر این که به بلوغ اسکلتی رسیده باشند.

امروزه با تصویربرداری‌های پزشکی و روش‌های دیگر می‌توان از کامل شدن رشد استخوانی و آماده بودن بیمار برای عمل مطمئن شد.

ایمپلنت دندان حد بالای سنی ندارد.

ایمپلنت دندان حد بالای سنی ندارد

با وجود این که وضعیت سلامت دهان و دندان فرد قبل از انجام ایمپلنت در نظر گرفته می‌شود، بالا بودن سن به تنهایی نمی‌تواند مانع انجام عمل شود. در واقع بسیاری از افراد سالمند که سال‌های زیادی را با دندان مصنوعی سپری کرده‌اند ممکن است تصمیم به کاشت ایمپلنت بگیرند.

بزرگ‌ترین تفاوت در بین بیماران مسن و جوان متقاضی ایمپلنت، نحوه‌ی از بین رفتن دندان آن‌هاست. افراد جوان معمولاً دندان‌های خود را در تصادفات و در اثر ضربه از دست داده‌اند در حالی که دندان افراد مسن بیشتر در اثر بیماری و پوسیدگی از بین رفته است.

اگر شما کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت دندان شناخته می‌شوید و قصد انجام این عمل را دارید، بهتر است در ادامه با ایمپلنت دندان و مزایای آن نیز آشنا شوید.

ایمپلنت دندان چیست و انجام دادن آن چه مراحلی دارد؟


ایمپلنت دندان چیست و انجام دادن آن چه مراحلی دارد؟

ایمپلنت دندان به عنوان روش استاندارد برای جایگزین کردن دندان‌های از بین رفته در نظر گرفته می‌شود. ایمپلنت قطعه‌ای است که با عمل جراحی در داخل استخوان فک کار گذاشته شده و در طی چند ماه به استخوان جوش می‌خورد. این قطعه نقش ریشه‌ی دندان‌های عادی را ایفا کرده و می‌تواند یک دندان مصنوعی را بر روی خود نگه دارد.

ایمپلنت نزدیک‌ترین روش به دندان طبیعی بوده و می‌تواند بدون تأثیر بر روی دندان‌های هم جوار در جای خود پایدار باشد. اکثر ایمپلنت‌ها از جنس تیتانیوم ساخته شده و می‌توانند بدون شناخته شدن به عنوان جسم خارجی، به استخوان جوش بخورند. با گذشت زمان، عمل و فناوری توانسته‌اند به شکل قابل توجهی نتیجه‌ی عمل ایمپلنت را بهبود ببخشند به طوری که امروزه نرخ موفقیت این عمل نزدیک به 98 درصد است.

بخوانید:  بهترین متخصص ایمپلنت دندان در شمال تهران (جردن)

قدم اول برای ایمپلنت دندان طراحی یک برنامه‌ی درمانی خواهد بود. در این برنامه که توسط تیمی از متخصصین جراحی و دندانپزشکی ترمیمی طراحی می‌شود به نیازهای بیمار اشاره شده و بهترین روش متناسب با این نیازها انتخاب می‌شود.

در مرحله‌ی بعد ایمپلنت که یک میله‌ی کوچک تیتانیومی است در استخوان فک کار گذاشته می‌شود. پس از بهبودی استخوان فک و رشد آن، ایمپلنت در جای خود محکم می‌شود. این روند بهبودی بین 6 تا 12 هفته زمان خواهد برد.

زمانی که ایمپلنت به طور کامل به استخوان فک جوش خورد، یک رابط کوچک به نام اباتمنت به ایمپلنت متصل می‌شود که وظیفه‌ی نگه داشتن دندان جدید را بر عهده خواهد داشت. به منظور ساختن دندان جدید، از فک شما قالب گرفته شده و دندان جدید ساخته می‌شود. پس از آن دندان جدید که به آن تاج نیز گفته می‌شود بر روی اباتمنت نصب خواهد شد.

ممکن است برخی از افراد به جای نصب دندان جدید، وسیله‌هایی را بر روی ایمپلنت نصب کنند که ست دندان مصنوعی را در جای خود محکم نگه دارد.

دندانپزشک همچنین رنگ دندان جدید را با دندان‌های طبیعی شما تطابق خواهد داد. از آن جایی که ایمپلنت در استخوان فک محکم شده است ظاهر، حس و عملکرد آن دقیقاً مشابه دندان‌های طبیعی خواهد بود.

مزایای ایمپلنت دندان


مزایای ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان مزایای متعددی دارد از جمله:

  • بهبود ظاهر: ایمپلنت‌های دندانی ظاهر و حسی مطابق با دندان‌های طبیعی داشته و از آن جایی که به استخوان فک جوش می‌خورند دائمی خواهند بود.
  • بهبود تکلم: دندان‌های مصنوعی ممکن است در دهان شما لغزیده و باعث مشکلات تکلم شوند. ایمپلنت این نگرانی را برطرف خواهد کرد.
  • راحتی: از آن جایی که ایمپلنت به بخشی از بدن شما تبدیل می‌شود، ناراحتی دندان مصنوعی را نخواهد داشت.
  • غذا خوردن آسان‌تر: لغزیدن دندان مصنوعی باعث دشواری در غذا خوردن خواهد شد. ایمپلنت عملکردی همانند دندان‌های طبیعی داشته و با داشتن آن می‌توانید به راحتی و بدون درد غذاهای مورد علاقه‌ی خود را بخورید.
  • افزایش اعتماد به نفس: ایمپلنت دندان لبخند شما را بازیابی کرده و احساس شما نسبت به خود را تقویت می‌کند.
  • بهبود سلامت دهان و دندان: برای انجام ایمپلنت برخلاف بریج نیازی به تراشیدن دندان‌های دیگر نیست. از آن جایی که دندان‌های همجوار تراشیده نمی‌شوند، بخش بیشتری از دندان‌های شما دست نخورده باقی مانده و سلامت دهان و دندان شما بهبود پیدا می‌کند. همچنین ایمپلنت باعث دسترسی آسان به بین دندان‌ها شده و سلامت دندان‌ها را بهبود می‌بخشد.
  • ماندگاری: ایمپلنت ماندگاری بسیار بالایی داشته و تا چندین سال باقی می‌ماند. با مراقبت مناسب بسیاری از ایمپلنت‌ها تا پایان عمر فرد باقی هستند.
  • استفاده‌ی آسان: دندان مصنوعی متحرک بوده و از دهان خارج می‌شود ولی شما با انجام ایمپلنت نیاز به چسب دندان مصنوعی و خارج کردن دندان از دهان خود را برطرف خواهید کرد.
تماس با ما
×ارتباط در واتساپ