ایمپلنت دیجیتال دندان: مزایا و هزینه

ایمپلنت دندان در ده سال گذشته با نوآوری‌های جدید در بخش‌های جراحی و پروتز، با پیشرفت چشمگیری روبه‌رو شده است. تکنیک‌ها، مواد و روش‌های جدیدی برای این روش درمانی ابداع شده‌اند، اما مهم‌ترین پیشرفت، اصلاح و استفاده از فناوری دیجیتال در درمان ایمپلنت بوده است. اگرچه تکنیک‌هایی مانند جراحی تحت هدایت کامپیوتری، قرار دادن و بارگذاری فوری ایمپلنت قبلا آزمایش شده و مورد حمایت قرار گرفته‌اند، اما هیچ چیز به اندازه فناوری دیجیتال در کمک به پیشرفت حوزه ایمپلنت دندانی بزرگ و جهانی نبوده است. در روش سنتی، زمان و تلاش زیادی برای برنامه‌ریزی مناسب درمان ایمپلنت با استفاده از مدل‌های سنگی و وکس آپ‌های تشخیصی مورد نیاز بود. اما امروزه با استفاده از فناوری دیجیتال می‌توان روش‌های جراحی و پروتز را به صورت دیجیتالی برنامه‌ریزی کرد تا با در نظر گرفتن پایان کار، درمان ایمپلنت را به روشی ایمن، کارآمد و دقیق‌تر ارائه داد.

ایمپلنت دیجیتال دندان چیست؟


 ایمپلنت دیجیتال دندان چیست؟

به طور کلی، ایمپلنت‌های دندانی می‌توانند دندان‌های شما را در جای خود نگه دارند، درست مانند ریشه‌های دندان‌های طبیعی. ایمپلنت‌ها پایه‌های تیتانیومی زیست سازگار کوچکی هستند که از طریق جراحی در فک شما قرار می‌گیرند تا دندان، پل یا پروتز جایگزین دندان طبیعی شما را نگه دارند.

هنگامی که ایمپلنت دندانی در استخوان فک شما قرار داده می‌شود، پیوند استخوانی آغاز می‌شود. استخوان اطراف ایمپلنت شروع به بافتن الیاف در اطراف پایه تیتانیومی می‌کند و یک پیوند بسیار قوی برای نگه داشتن آن در جای خود ایجاد می‌کند.

ایمپلنت‌ها به استخوان فک شما می‌پیوندند و از دندان‌های مصنوعی حمایت می‌کنند. هنگامی که ایمپلنت‌ها در جای خود قرار گرفتند و محل زخم بهبود یافت، دندانپزشک شما می‌تواند دندان‌های مصنوعی جایگزین شما را روی آن‌ها نصب کند.

سیستم جدید ایمپلنت‌های دندانی دیجیتال از مزایای فناوری مدرن استفاده می‌کند تا درمان ایمپلنت کاملاً دیجیتالی هدایت شود. سیستم ایمپلنت دیجیتالی کمک می‌کند تا در تمام مراحل درمان، از اسکن گرفته تا برنامه‌ریزی و ساخت، امکان تجزیه و تحلیل دقیق و چند جانبه را داشته باشید. برای رزرو وقت مشاوره رایگان با دندانپزشکی که جراحی ایمپلنت دیجیتال را انجام می‌دهد، می‌توانید با ما تماس بگیرید.

فناوری ایمپلنت دیجیتال از مدل‌های کامپیوتری سه بعدی استخوان فک شما استفاده می‌کند تا امکان قرارگیری دقیق پروتز در فک شما را فراهم کند. فرآیند ایمپلنت‌های دندانی دیجیتال این روش را ساده‌تر کرده و می‌تواند زمان درمان را به طور چشمگیری کوتاه کند. کاهش مدت زمان جراحی خطر عفونت را کاهش می‌دهد و در نتیجه بهبودی پس از جراحی سریع‌تر حاصل می‌شود.

مزایای ایمپلنت دندان دیجیتال


مزایای ایمپلنت دندان دیجیتال

  • یکی از بزرگترین مزایای کاشت ایمپلنت دندان دیجیتال نسبت به روش سنتی این است که برنامه‌ریزی درمان کاملا دقیق انجام می‌شود. در نتیجه، برای موارد پیچیده‌ای که امکان استفاده از روش سنتی وجود ندارد، می‌توان از این روش استفاده کرد.
  • به طور کلی، زمانی که درباره هزینه ایمپلنت دندان صحبت می‌شود، این هزینه هم زمان جراحی و هم دوره بهبودی را پوشش می‌دهد. به طور معمول در این روش درمانی،‌ لثه برای قرار دادن ایمپلنت در داخل استخوان فک باز می‌شود. زمانی که ایمپلنت در جای خود قرار گرفت، لثه بخیه شده و به حال خود رها می‌شود تا به طور کامل بهبود یابد. در این مدت، ریشه ایمپلنت تیتانیوم با ساختار استخوان ادغام شده و به یکدیگر می‌پیوندند. معمولا مدتی طول می‌کشد تا بهبودی کامل حاصل شود و تاج بتواند روی آن قرار بگیرد.
  • سیستم هدایت کامپیوتری از روش جراحی سوراخ کلید استفاده می‌کند. در این روش پیشرفته، تنها یک سوراخ کوچک از طریق لثه در استخوان فک ایجاد می‌شود. بنابراین در روش ایمپلنت دیجیتال، نیازی به بریدن لثه برای نمایان شدن استخوان نیست. جراحی بسیار کوچک است، این بدان معناست که در بسیاری از مواقع حتی نیازی به بخیه نیست و دوره نقاهت بسیار کوتاه می‌شود. به علت اینکه هیچ روش جراحی گسترده‌ای در کار نیست، بنابراین ایمپلنت دیجیتال به یک روش بی‌خطر تبدیل می‌شود.
  • علاوه بر این، روش هدایت کامپیوتری به این معنی است که سوراخ ایجاد شده برای قرار دادن ایمپلنت کاملاً در موقعیت مناسبی قرار می‌گیرد و به ایمپلنت اجازه می‌دهد بدون خطر در جای مناسب خود قرار بگیرد.
  • زمانی که از گزینه‌های دیگر ترمیم مانند دندان مصنوعی یا بریج استفاده می‌کنید، باید بعد از یک دوره معین آن‌ها را تعویض کنید. اما ایمپلنت‌های دندانی در صورت استفاده صحیح و اصولی می‌توانند یک عمر با شما بمانند. بنابراین ایمپلنت دندان یک سرمایه گذاری بلند مدت و در عین حال مقرون به صرفه است. روی ایمپلنت دیجیتال سرمایه گذاری کنید تا از مزایای مادام‌العمر آن لذت ببرید!
بخوانید:  انواع ایمپلنت دندان و روش‌های کاشت آن

معایب ایمپلنت دیجیتال دندان


تفاوت ایمپلنت دیجیتال دندان با ایمپلنت معمولی مرسوم در پیشرفته بودن و دقیق تر بودن کاشت ایمپلنت دندان می باشد. بنابراین کاشت ایمپلنت دندان به روش دیجیتال نسبت به روش سنتی ایمپلنت دندان معایبی ندارد. تنها مسئله ای که ممکن است عیب ایمپلنت دیجیتال دندان به حساب بیاید، قیمت بالاتر آن نسبت به ایمپلنت معمولی باشد که به علت انجام تصویربرداری های پیشرفته می باشد.

چه کسی کاندیدای مناسب برای ایمپلنت دندان است؟


چه کسی کاندیدای مناسب برای ایمپلنت دندان است؟

شخص مناسب برای کاشت ایمپلنت دندان به روش دیجیتال شخصی است که واجد شرایط انجام ایمپلنت معمولی باشد. اکثر افراد کاندیدای خوبی برای ایمپلنت دندان هستند. برای اینکه مشخص شود برای این روش درمانی مناسب هستید یا نه، دهان و دندان‌های شما را معاینه می‌کنیم و همچنین یک عکس رادیوگرافی از دندان‌های شما می‌گیریم. ناحیه‌ای که برای دریافت ایمپلنت در نظر گرفته شده است باید استخوان کافی داشته باشد تا ایمپلنت به طور کامل در استخوان قرار بگیرد. اگر استخوان کافی وجود نداشته باشد، ایمپلنت شل می‌شود و حتی ممکن است به مرور زمان بشکند. این مشکل می‌تواند باعث درد، حساسیت، تورم و حتی آسیب به ناحیه اطراف شود. اگر در ناحیه‌ای که ایمپلنت قرار می‌گیرد دچار تحلیل استخوان شده‌اید، انجام پیوند استخوان را توصیه می‌کنیم. پیوند استخوان فضای کافی برای ایمپلنت را ایجاد کرده و از شل شدن ایمپلنت جلوگیری می‌کند.

روش ایمپلنت دیجیتال


برنامه‌ریزی ایمپلنت دیجیتال

در این روش از یک نرم افزار برنامه ریزی استفاده می‌شود که اجازه ادغام فناوری CBCT (DICOM) و تصاویر دیجیتال (STL) را می‌دهد. علاوه بر این، روند عمومی کردن استفاده از نرم افزار با این اطلاعات دیجیتالی باید ساده باشد. اکنون می‌توان یک اسکن CBCT از قسمت بدون دندان بیمار گرفته و آن را با یک قالب دیجیتالی ترکیب کرد. این کار به پزشک اجازه می‌دهد تا به سادگی کیس ایمپلنت را به صورت دیجیتالی برنامه‌ریزی کند. روند کار دیجیتال اکنون با طراحی دقیق شکل ترمیم نهایی (از طریق واکس‌آپ دیجیتال) و بخش‌های مکانیکی طراحی نهایی ترمیمی (پیچ نگهدارنده در مقابل سیمان نگهدارنده) پیشرفت می‌کند. تنها پس از تایید حالت سه بعدی و طراحی ترمیم نهایی است که می‌توان موقعیت ایده‌آل و مناسب ایمپلنت مربوطه را در 4 بعد تعیین و در نرم‌افزار برنامه ریزی کرد. این طرح ایمپلنت دیجیتال می‌تواند یک جایگزین دندان بسیار کارآمد و دقیق را به بیماران ارائه دهد.

بخوانید:  ایمپلنت لیزری فوری: کاشت دندان با کمک فناوری لیزر | مزایا، قیمت

انتخاب ایمپلنت دندانی

بهترین حالت قرارگیری ایمپلنت تنها زمانی حاصل می‌شود که اندازه مناسب ایمپلنت برای اندازه خاص دندانی که باید جایگزین شود، انتخاب شود. امروزه با وجود طرح‌های مختلف ایمپلنت‌های دندانی، مهم است که بدانیم ظاهر و نمای ایمپلنت از عرض اتصال ایمپلنت شروع می‌شود و نه عرض واقعی ایمپلنت. بنابراین اگر عدم تطابق زیادی بین عرض ایمپلنت و عرض اتصال وجود داشته باشد، ممکن است نیاز باشد که فیکسچر بیشتر به صورت آپیکال قرار گیرد تا فضای بهینه مورد نیاز برای ایجاد ظاهر ایده‌آل فراهم شود. عمق مناسب کاشت ایمپلنت برای ماندگاری طولانی مدت ایمپلنت بسیار مهم است، زیرا قرار دادن ایمپلنت در عمق خیلی کم یک اشتباه غیرقابل اصلاح است که منجر به ظاهر نامناسب، گیر کردن مواد غذایی در اطراف آن و التهاب بافت می‌شود. در نهایت، بسیار مهم است که نوع اتصال ایمپلنت مورد استفاده در درمان ایمپلنت امروزی، به طرق مختلف با استفاده از نوآوری‌ها و فناوری‌های جدید بازسازی شود. انعطاف پذیری در ترمیم نیز یک نیاز قطعی ایمپلنت است که در درمان ایمپلنت‌های امروزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

جراحی ایمپلنت تحت هدایت کامپیوتری

پس از تعیین و تایید موقعیت سه بعدی و کانتور ترمیم نهایی، می‌توان موقعیت ایمپلنت و نیاز به هر گونه افزایش بافت سخت یا نرم را تعیین کرد. قرار دادن ایمپلنت با برنامه‌ریزی دیجیتالی باید امکان حصول نتیجه بیولوژیکی صحیح و همچنین محیط مورد نیاز برای تحقق طرح ترمیمی را فراهم کند. قرار دادن ایمپلنت در فضای 4 بعدی می‌تواند از طریق جراحی هدایت شده از دنیای مجازی به دنیای واقعی منتقل شود. این نکته کلیدی روش ایمپلنت دیجیتال است. مشخص شده است که جراحی ایمپلنت با هدایت کامل دقیق‌ترین و مطمئن‌ترین روش برای انتقال موقعیت ایمپلنت دیجیتالی به حفره دهان در طی جراحی است. راهنمای جراحی ابتدا در نرم افزار برنامه‌ریزی طراحی شده و سپس با استفاده از چاپگر سه بعدی چاپ می‌شود. اگر بعضی از دندان‌های خود را از دست داده باشید، این سیستم هدایت جراحی می‌تواند به عنوان پشتیبان دندانی عمل کند تا جایگذاری و تثبیت ایمپلنت‌ها بسیار ساده شود. به علاوه، این امکان را فراهم می‌کند که بسیاری از جراحی‌ها با استفاده از یک پروتکل فلپ لس آتروماتیک انجام شوند. این دقت و قابلیت پیش بینی در برنامه‌ریزی جراحی باعث می‌شود تا در طول جراحی غافلگیری کمتری داشته باشیم و نتایج درمانی دقیق‌تری را برای بیمار به ارمغان بیاوریم.

بخوانید:  تفاوت ایمپلنت و پروتز دندان چیست؟

آیا جراحی ایمپلنت دندان دیجیتال دردناک‌تر از ایمپلنت‌های سنتی است؟


آیا جراحی ایمپلنت دندان دیجیتال دردناک‌تر از ایمپلنت‌های سنتی است؟

سی تی اسکن سه بعدی مورد استفاده در جراحی دیجیتال اطلاعات دقیقی در مورد وضعیت استخوان و موقعیت عصب دندان ارائه می‌دهد. با استفاده از جراحی سنتی کاشت دندان، دندانپزشک باید یک برش بزرگ در امتداد خط لثه شما ایجاد کند تا به استخوان برسد.

با استفاده از فناوری ایمپلنت دیجیتالی با هدایت کامپیوتری، ایمپلنت بدون بالا بردن فلپ لثه در جای خود قرار می‌گیرد، بنابراین آسیب کمتری به محل وارد می‌شود و نیازی به بخیه ندارد. همچنین میزان خونریزی، تورم و زمان بهبودی نیز کاهش می‌یابد.

از آنجایی که فناوری ایمپلنت دیجیتال خونریزی و تورم کمتری در پی دارد، بیماران مبتلا به بیماری‌هایی مانند فشار خون بالا و دیابت ممکن است کاندیدای مناسبی برای این نوع روش درمان باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر، با یک دندان پزشک در کلینیک محلی خود صحبت کنید.

هزینه ی ایمپلنت دیجیتال دندان


قیمت ایمپلنت دندان دیجیتال از ایمپلنت دندان معمولی مرسوم مقداری بیشتر است. این قیمت بالاتر به علت انجام شدن تصویربرداری های بسیار پیشرفته در پروسه ی کاشت ایمپلنت دندان دیجیتال می باشد. با وجود قیمت بالاتر، این نوع  کاشت ایمپلنت دندان نسبت به مزایای بسیار زیادی که دارد صرفه ی زیادی دارد و این مزایای چشمگیر ممکن است شما را به صرف هزینه ی بیشتر تشویق کند.

عوارض جانبی و خطرات ایمپلنت دیجیتال


ایمپلنت دندان با روش دیجیتال به علت دقیق تر بودن و ایجاد کمترین برش، عوارض جانبی و خطرات کمتری نسبت به ایمپلنت معمولی سنتی دارد. اما به طور کلی عوارض جانبی ممکن است بعد از انجام ایمپلنت دیجیتال نیز ایجاد شوند اما معمولاً موقتی می باشند و عوارض جدی نیز بسیار نادر می باشند.

عوارض جانبی ایمپلنت های دندانی

از بین تمام خطرات و عوارض جانبی احتمالی ایمپلنت‌های دندانی، تنها برخی از آن‌ها شیوع بیشتری دارند. با اینکه این عوارض بسیار نادر هستند، اما به هر حال باید درباره آن‌ها اطلاعات کافی داشته باشید.

  • عفونت در محل کاشت ایمپلنت
  • آسیب به دندان‌ها، لثه‌ها یا رگ‌های خونی شما
  • آسیب عصبی که می‌تواند باعث درد، بی‌حسی یا سوزن سوزن شدن در لثه‌ها، دندان‌ها، لب‌ها یا چانه شود.
  • مشکلات سینوس که معمولاً به دلیل بیرون زدگی ایمپلنت‌های دندانی در فک بالا به داخل حفره سینوسی شما ایجاد می‌شود.

برای جلوگیری از اکثر عوارض جانبی، مهم است که پزشک خود را از تاریخچه کامل پزشکی خود و داروهایی که مصرف می‌کنید مطلع کنید. این داروها شامل داروهای تجویزی و بدون نسخه (OTC) و همچنین ویتامین‌ها و مکمل‌ها نیز هست. چرا این مورد مهم است؟ زیرا برخی از داروها مانع از موفقیت جراحی ایمپلنت شما می‌شوند یا عوارض جانبی ایجاد می‌کنند که ممکن است پس از انجام جراحی ایمپلنت دندان دچار مشکلات دیگری شوید.

برخی از عوارض جانبی ایمپلنت بسیار نادر هستند، اما در صورت بروز باید فوراً با دندانپزشک خود تماس بگیرید:

  • لق شدن ایمپلنت
  • تورم، قرمز و دردناک شدن لثه پس از بهبودی
  • بو یا طعم بدی که از ایمپلنت می‌آید.
تماس با ما
×ارتباط در واتساپ