اگر یکی از دندان هایتان افتاده و یا برنامه دارید که به زودی یکی از آنها را بکشید، احتمالا به فکر گزینه ای برای جاگزینی دندان کشیده شده هستید. مخصوصا که ممکن است ایمپلنت بعد از کشیدن دندان یکی از گزینه هایتان باشد.
ایمپلنت دندان بعد از کشیدن، یکی از گزینه های بسیار منعطف برای جایگزینی دندان کشیده شده به شمار می رود. بهترین زمان کاشت ایمپلنت دندان بعد از کشیدن دندان نه تنها به برنامه زمانی خودتان، بلکه به وضع کلی سلامت دهان و دندانتان نیز بستگی دارد. وضعیت استخوان هایتان، دندان ها و لثه به دندانپزشکتان در تعیین بهترین زمان کاشت ایمپلنت دندان کمک میکند.
در اینجا نگاهی خواهیم داشت بر گزینه های در دسترس دندانپزشک در زمان تعیین بهترین زمان کاشت ایمپلنت دندان برای شما تا با خیالی آسوده لبخندی زیبا به خود هدیه دهید.
چهار گزینه برای بهترین زمان کاشت ایمپلنت دندان بعد از کشیدن دندان
می دانید که کاشت ایمپلنت دندانی به منظور پیشگیری از فقدان استخوان، مشکل در جویدن، مشکلات دیداری دندان ها و عواقب دیگر ناشی از نبود دندان بعد از کشیدن دندان توصیه میشود. بنابراین بهترین زمان کاشت ایمپلنت دندان چه زمانی است؟ بیایید درباره سه گزینه ممکن برای زمان کاشت ایمپلنت دندان صحبت کنیم.
کاشت ایمپلنت دندان فوری
کاشت ایمپلنت دندان فوری به این معناست که دندانپزشک بلافاصله بعد از کشیدن دندان، اقدام به کاشت ایمپلنت دندانی میکند. این کار معمولا در همان جلسه ویزیت انجام میشود، که البته می تواند چند هفته بعد هم صورت گیرد. شایان ذکر است که برای کاشت ایمپلنت فوری دندان، به فک و بافت لثه ای با سلامت کافی نیاز دارید. اگر اینطور نباشد، باید کاشت ایمپلنت دندانی را به تعویق بیاندازید تا شرایط مناسب را به دست آورید. معتقدیم که لازم است تا بعضی چیزها را به جای سریع انجام دادن، درست انجام دهید.
کاشت زود هنگام ایمپلنت دندان
دندانپزشکان بسیاری موافق آن هستند که بهتر است انجام کاشت دندان در چند ماه بعد از کشیدن دندان انجام شود. این مدت به دهان شما زمان بهبود و کسب قدرت مورد نیاز را می دهد. اگر به گرافت استخوان نیاز بود در این مدت انجام خواهد شد. اما برخی بیماران از اینکه لبخندشان ناقص باشد، خوشحال نیستند، حتی اگر برای مدت زمان کوتاهی باشد. ممکن است شما هم همین نظر را داشته باشید و بخواهید هر چه سریعتر کاشت ایمپلنت دندان را انجام دهید. اگرچه این قابل درک است، اما انتظار می تواند موفقیت طولانی مدت را برای شما به ارمغان بیاورد.
کاشت ایملنت دندان با تاخیر
کاشت ایمپلنت دندان با تاخیر، روش مرسوم ایمپلنت دندان است که شامل چند جراحی برای کاشت ایمپلنت میشود. این روند شامل جراحی کشیدن دندان و احتمال گرافت استخوانی، یک جراحی برای شکافتن لثه و نصبی میله تیتانیومی و سپس دوره بهبود است. سپس لثه مجددا باز میشود تا پایه نصب شود و نهایتا دندان ایمپلنت نصب می شود. اگر بدنتان در مقابله با عفونت، که ممکن است در نتیجه کاشت ایمپلنت ایجاد شود، کاشت ایمپلنت دندان با تاخیر، گزینه مناسب برای شما خواهد بود.
کاشت ایمپلنت دندان با تاخیرطولانی مدت
شاید دلایل خوبی برای انتظار بیش از شش ماه بعد از کشیدن دندانتان برای کاشت ایمپلنت وجود داشته باشد. برای مثال اگر فکتان به بازسازی گسترده ای با کمک گرافت استخوانی نیاز دارد، که چند گام به فرایند کاشت ایمپلنت دندانی اضافه میکند، این زمان شاید بهترین گزینه باشد. کاشت ایمپلنت دندان با تاخیر طولانی مدت قبل از آنکه تاج دندان نصب شود، امکان بهبود کامل استخوان گرافت شده و جای گیری در استخوان اصلی خودتان را می دهد. همچنین کاشت ایمپلنت دندان با تاخیر طولانی مدت یک گزینه ممکن برای بیمارانی است که تصمیم به استفاده از دندان مصنوعی داشته اند و سپس تصمیم به جایگزینی آنها با ایمپلنت دندان کرده اند.
توصیه هایی برای پیشگیری از بروز تاخیر غیرضروری
ممکن است نتوانید دوره زمان مورد نیاز برای کاشت ایمپلنت دندانتان را تسریع کنید، اما گام هایی هم وجود دارد تا از بروز تاخیرهای غیرضروری جلوگیری کنید:
- هرچه زودتر با دندانپزشکتان صحبت کنید: دندانپزشکتان را از علاقه خود به کاشت ایمپلنت دندان باخبر کنید تا وی شروع به برنامه ریزی برای این کار نماید. اگر ممکن است قبل از آنکه دندانتان را بکشید، درباره گزینه های جایگزینی آن بپرسید.
- به خوبی از سلامت دهان و دندانتان مراقبت کنید: عادات بهداشتی دهانتان را به خوبی رعایت کنید و در پیروی از دستورالعمل های بعد از کشیدن دندان کوشا باشید. این کار احتمال بروز عفونت یا مشکلات دیگری که روند کاشت ایمپلنت دندان را به تاخیر بیاندازد، را کاهش می دهد.
- سیگار نکشید: کشیدن سیگار یک ممنوعیت قطعی برای ایمپلنت دندانی نیست. با اینحال احتمال بروز بیماری لثه و دیگر مشکلات جدی سلامت دهان و دندان را افزایش می دهد.
- مراقبت وضعیت سلامت کلی خود باشید: اگر دیابت یا مشکلات مزمن دیگری دارید، هر کاری کنید تا این وضعیت را تحت کنترل قرار دهید تا تاثیر مخربی بر انجام کاشت ایمپلنت دندان نگذارد. سخت است بگوییم چقدر بعد از کشیدن دندان قادر به کاشت ایمپلنت دندان خواهید بود، اما حتی اگر لازم باشد تا چند ماه برای این کار منتظر بمانید، مطمئن باشید که نتیجه انتظارتان رفع فاصله ایجاد شده در لبخندتان و ساخت یک لبخند زیبا خواهد بود.
5 مورد که دندانپزشک باید قبل از تصمیم گیری درباره روش کاشت ایمپلنت دندان در نظر بگیرد.
دندانپزشکان باید برای تعیین اینکه کاشت ایمپلنت دندان فوری یا کاشت ایمپلنت دندان با تاخیر طولانی را به بیمار توصیه کنند، از خود بپرسند.
اهمیت زیبایی دندان ایمپلنت شده چقدر است؟
این طبیعی است که بیماران بخواهند به جای انتظار کشیدن در یک دوره 4 تا 6 ماهه برای انجام ایمپلنت دندان با تاخیر بخواهند هرچه زودتر اقدام به کاشت ایمپلنت دندان کنند . وقتی لازم باشد مساله زیبایی را در نظر گرفت، به خصوص درباره دندان ها که با لبخند زدن و صحبت کردن بیمار آشکار میشود، لازم است که دندانپزشکان از راه حلی فوری استفاده کنند. از جمله این گزینه ها عبارتست از پر کردن فوری یا راهکارهای ترمیم موقت مانند پل مریلند اشاره کرد. رویکرد ایمن تر در مواقعی که جای خالی دندان کشیده شده مشخص نیست و نیاز به تحمل نیروی بیشتری دارد، کاشت ایمپلنت دندان با تاخیر است.
وضع سلامت و بهداشت دهان بیمار چیست؟
اگرچه بهداشت ضعیف دهان و دندان بیمار در تعارض با کاشت ایمپلنت دندان نیست، اما کاشت ایمپلنت دندان فوری برای بیماران دارای وضع سلامت ضعیف دهان توصیه نمی شود. این موضوع می تواند بر سلامت لثه، کیفیت استخوان و مستقیما بر استئواینتگریشنی یک ایمپلنت دندان تاثیر بگذارد.
الگوی اکلوزال و سایش دندان های بیمار چیست؟
پیوند موفق استخوان ایمپلنت های دندانی تا حد زیادی به مقدار نیرویی که باید در حین بارگذاری ایمپلنت تحمل کنند بستگی دارد. مطالعات نشان می دهند که تثبیت اسپلینتینگ فاکتوری ضروری برای ایمپلنت های فوری بارگذاری شده است. اگر اسپلینت خراب شود، در نتیجه نیروی کنترل نشده جویدن ممکن است ایمپلنت از بین برود. دندانپزشک باید به دقت الگوی قرارگیری دندانهای بیمار روی هم را در برنامه ریزی درمان ارزیابی کند. اگر بیمار دارای عادات پارافانکشنال یا قدرت جویدن بسیار بالایی باشد، باید از کاشت ایمپلنت دندان فوری خودداری شود، چرا که این موضوع می تواند روند بهبود و استئواینتگریشنی در محل کاشت ایمپلنت دندان را مختل کند.
به چه مقدار استئواینتگریشن در کاشت ایمپلنت دندان نیاز است؟
دندان پزشک بعد از تصمیم گیری درباره ی موقعیت بهینه کاشت ایمپلنت دندان، باید این نقطه را از لحاظ امکان جراحی نیز بررسی کند. آیا برای کاشت ایمپلنت دندان به استئواینتگریشن یا لثه نیاز است؟ در جابجایی بیش از مقدار مشخص ایمپلنت دندان، پایداری استئواینتگریشن به شدت در نتیجه اختلالات ایجاد شده در بافت های استخوانی و عروقی کناری اش تحت تاثیر قرار می گیرد.
اگر نیاز شدیدی به گرافت استخوان باشد، بهتر است از کاشت ایمپلنت دندان با قطر بیشتر یا کاشت ایمپلنت دندان با تاخیر استفاده شود. یافته های بعضی از مطالعات در رابطه با گرافت استخوان، تفاوتی میان کاشت ایمپلنت دندان فوری و کاشت ایمپلنت دندان با تاخیر مشاهده نکردند؛ با اینحال باید به یاد داشته باشید که ثبات ایمپلنت دندان در گرافت استخوانی پایین تر است. در استخوان نوع IV که نازک و با تراکم پایین است باید از روش کاشت ایمپلنت دندان با تاخیر استفاده شود.
از چه روش درمانی سطح ایمپلنت دندان استفاده می کنید؟
سطح ایمپلنت به شکل مستقیم بر استئواسنتگریشن احتمالی اولیه مربوط به ایمپلنت دندان تاثیر می گذارد، چرا ضخامت رویه ایمپلنت دندان در طول زمان کاهش می یابد. تولیدکننده های ایمپلنت به شکل مطلوب به منظور افزایش سرعت استئواینتگریشن و همچنین شروع ثبات اولیه و ثانویه، اقدام به اصلاح سطح ایمپلنت دندانی می کنند. به طور خاص سطح ایمپلنت دندان حاوی هیدروکسی آپاتیت و دیگر مواد بیواکتیو به شکلی خاص زمان مورد نیاز برای استئواینتگریشن را کاهش داده و امکان کاشت ایمپلنت دندان فوری را فراهم می کنند.
آیا انتظار برای کاشت ایمپلنت دندان ارزشش را دارد؟
معمولا وقتی بیماران متوجه می شوند که بعد از کشیدن دندان باید مدتی را منتظر کاشت ایمپلنت دندان بمانند، با خود فکر می کنند که “آیا کاشت ایمپلنت دندان ارزشش را دارد؟” کاشت ایمپلنت دندان به چند دلیل بهترین گزینه برای بیماران محسوب میشود که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ماندگاری و طول عمر ایمپلنت دندان زیاد است و برخلاف دندان مصنوعی ثابت یا متحرک، لازم نیست در طول زمان تعویض شوند.
- نرخ موفقیت ایمپلنت دندان بیش از 95 درصد است، یعنی اکثریت افرادی که کاشت ایمپلنت دندان داشته اند، پیوند موفقی میان ایمپلنت های دندانی و استخوان فک را تجربه کردند.
- ایمپلنت دندانی حالتی مشابه به ریشه دندان را ایجاد میکند، و منجر به تحریک استخوان فک و رشد آن میشود.
- کاشت ایمپلنت دندانی از تخریب بافت استخوانی در محل دندان کشیده شده یا کوچک شدن فک که در صورت نبودن دندان رخ می دهد، جلوگیری میکند.
- کاشت ایمپلنت دندان، بستر مناسبی برای یک تاج دندان مشابه با دندان طبیعی را فراهم نموده و لبخند زیبایی برای شما ایجاد خواهد نمود.
- می توانید هر چیزی که دوست دارید را با ایمپلنت دندانی بخورید و نگران جابجایی، سر خوردن یا شکستن آن نباشید.
دندانپزشکتان کدام روش کاشت ایمپلنت دندان را انتخاب میکند؟
اینکه بگوییم کدام روش کاشت ایمپلنت دندان بهتر است، سخت است و انتخاب برای روش کاشت ایمپلنت دندان برای هر بیمار فرق میکند. پژوهش ها نشان داده که کاشت ایمپلنت دندان فوری می تواند در شرایط بالینی زیر موفقیت آمیز باشد:
- بی دندانی فک بالا – وقتی از دندان مصنوعی ثابت استفاده میشود
- بی دندانی فک پایین – روش درمان هم با ابزار ثابت و هم متحرک موفقیت آمیز خواهد بود.
- جایگزینی تنها یک دندان در نقاط حساس موثر روی زیبایی
- دندان های مصنوعی ثابت در طولی کم
کاشت ایمپلنت دندان فوری تنها زمانی که استخوان کافی وجود داشته باشد، بیمار دارای عادات پارافانکشنال نباشد و همچنین دارای سلامت و بهداشت دهان خوبی باشد. هنوز به پژوهش های بیشتر برای یافتن روش کاشت ایمپلنت دندان بهینه و تولید مواد بهینه برای سطح ایمپلنت دندان نیاز است، که بتواند سرعت استئواینتگریشن و ثبات ایمپلنت دندان را افزایش دهد.
دندانپزشک ها هر بیمار را پیش از تعیین برنامه درمانی مورد ارزیابی قرار می دهد. اگرچه استفاده از روش کاشت ایمپلنت دندان فوری، تنها جلسات مورد نیاز و دوره انتظار برای کاشت ایمپلنت را به صورت چشمگیری کاهش می دهد، اما این روش برای هر شرایط بالینی مناسب نیست و باید به دقت مورد ارزیابی قرار گیرد. اگر شک دارید، استفاده روش کاشت ایمپلنت دندان با تاخیر، راه حلی است که می توان به آن اعتماد کرد و در همه شرایط می توان از آن استفاده کرد و رضایت بیمار از ایمپلنت دندان کاشته شده در طولانی مدت را نیز به همراه خواهد داشت.