گاهی اوقات فرد برای درمان برخی از بیماریهای لثه و مشکلات دیگر، مانند جینجیویت و پریودنتیت، نیازمند جراحی پریودنتال است؛ این نوع جراحی معمولاً با نام جراحی لثه شناخته می شود. جراحی های لثه به دلیل حساسیت و دقت بالایی که نیاز دارند، باید توسط متخصصین مجرب انجام شوند. انتخاب یک متخصص جراحی لثه برای انجام روند درمان اهمیت زیادی دارد و می تواند عوارض و خطرات این جراحی ها را به حداقل رسانده و رضایت حداکثری بیماران را فراهم کند.
بهترین متخصص جراحی لثه در جردن
خانم دکتر سپیده غلامحسین نیا، متخصص جراحی لثه (پریودنتیست) یکی از بهترین جراحان لثه در تهران می باشند. ایشان با تجربه، مهارت و دقتی که در زمینه جراحی لثه دارند، لبخندی زیبا را در کنار سلامت دندان ها برای بیماران به ارمغان می آورند. جراحی لثه در کلینیک دندانپزشکی سپید با مدیریت خانم دکتر سپیده غلامحسین نیا، با استفاده از به روزترین تکنیک ها و تجهیزات مانند لیزر انجام می شود. در این کلینیک سایر خدمات زیبایی و درمانی نیز با بهترین کیفیت ممکن ارائه می شود.
نشانی و اطلاعات تماس کلینیک دندانپزشکی سپید
آدرس: تهران، جردن، کوچه بهرامی، نرسیده به خیابان ولیعصر، پلاک ۹۴، واحد ۱۰۴
تلفن: 02188196746 و 09361115477
اینستاگرام: dr.s.gholamhoseinnia@
مراحل انجام جراحی لثه توسط پریودنتیست
اگر معاینه کامل توسط متخصص دندانپزشکی نشان دهد که نیازمند جراحی لثه هستید، احتمالاً به یک جراح لثه (پریودنتیست)، یعنی پزشکی که متخصص درمان بیماری های لثه است، ارجاع داده خواهید شد. قبل از شروع اکثر جراحی های لثه، متخصص جراحی لثه (پریودنتیست)، دندان هایتان را کاملاً تمیز کرده و برای بی حس کردن ناحیه مدنظر از بیحسی موضعی استفاده می کند. گاهی اوقات بیهوشی عمومی لازم است. اگر نیازمند تمیزی عمیق و زیر لثه باشید، جراح لثه برش های کوچکی در امتداد خط لثه ایجاد کرده و کمی لثه را از روی دندان جدا خواهد کرد تا قسمت های عمیق تری را تمیز کند و هرگونه تارتار، پلاک یا بافت عفونی را از بین ببرد. نوع جراحی لثهای که لازم دارید به شدت بیماری لثهی شما و آسیبی که ایجاد کرده و یا نوع نتایج زیبایی مدنظر شما بستگی دارد.
انواع جراحی لثه عبارتند از:
جراحی کوچک کردن پاکت اطراف دندان (جراحی فلپ لثه)
در این عمل، جراح لثه را عقب می برد و باکتری ها را خارج می کند. متخصص لثه (پریودنتیست)، به جای اینکه اجازه دهد لثه خود به خود به جای قبل برگردد، خودش لثه را روی دندان قرار خواهد داد.
بازسازی
در این عمل، پریودنتیست لثه را کنار می زند و تمامی باکتری های بیماری زا را خارج میکند و سپس از پیوند استخوان (گرافت استخوانی)، غشاء یا پروتئین های تحریک کننده تولید بافت (یا ترکیبی از این سه مورد) استفاده می کند تا بافت لثه را برای بازسازی و چسبیدن مجدد به دندان تحریک کند.
افزایش طول تاج دندان
در این عمل، جراح لثه بافت لثه شما را که بیش از حد رشد کرده بر می دارد و باعث می شود که دندان بلندتر به نظر برسد. این عمل برای مقاصد زیبایی و همچنین درمان بیماری های لثه استفاده می شود.
پیوند بافت نرم
در این روش، متخصص لثه نمونه ای از بافت قسمتی از دهان را بر می دارد و آن را به لثه پیوند می زند تا به جای لثه ای که تحلیل رفته یا به خاطر بیماری لثه برداشته شده است، قرار گیرد. این عمل معمولاً برای مقاصد زیبایی و همچنین درمان بیماری های لثه استفاده میشود، زیرا جاهایی که ریشهی دندان بیرون است را میپوشاند و ظاهر بهتری به دندان می بخشد. در آخر متخصص بیماریهای لثه (پریودنتیست)، عملی که نیاز دارید را انجام خواهد داد و لثه را بخیه خواهد زد. پریودنتیست اطلاعات لازم درباره جزئیات عمل، آمادگی برای عمل و اینکه چقدر عمل طول می کشد را در اختیار شما قرار خواهد داد.
مراقبت های بعد از جراحی لثه
- حدوداً تا 3 ساعت بعد از جراحی چیزی نخورید. سپس به مدت 2-3 روز غذاهای نرم و آبکی، مانند سوپ گرم، بخورید. از مصرف نوشیدنی های گازدار و غذاهای سفت و ترد مانند چیپس که می توانند باعث آسیب به محل جراحی شوند، اجتناب کنید. نوشیدن مایعات فراوان و داشتن رژیم غذایی مناسب برای بهبود شما ضروری هستند.
- بعد از، از بین رفتن اثر بی حسی کمی احساس ناراحتی خواهید داشت. مسکن های بدون آسپرین برای تسکین درد و ناراحتی توصیه میشوند و ممکن است در ساعات اولیهی بعد از جراحی مصرف شوند. حتماً باید آنتیبیوتیک تجویز شده را طبق دستور مصرف کنید، چون باعث کمک به روند بهبود خواهد شد.
- خونریزی خفیف یا ترشح بعد از جراحی عادی است و در 24-48 ساعت بعد از جراحی بهصورت متناوب رخ می دهد. شستن با آب پرفشار و تف کردن باعث اختلال در روند بسته شدن جای جراحی خواهد شد، پس حداقل تا 4ساعت دهانتان را نشویید. درصورت ادامه داشتن خونریزی: به مدت 20دقیقه، گاز مرطوبی را با فشار کم روی محل خونریزی قرار دهید و درصورت نیاز این کار را تکرار کنید. خونسرد و آرام باشید؛ دراز بکشید و زیر سرتان 2-3 بالش قرار دهید. اگر خونریزی ادامه داشت، فوراً با مطب ما تماس بگیرید.
- تورم کم پاسخی طبیعی در روند بهبود است. برای کاهش تورم شدید، در فواصل 10-20 دقیقه ای، کیسه یخ یا کمپرس مرطوبی را روی ناحیه متورم قرار دهید. در 48 ساعت بعد از عمل، این کار را تا جایی که لازم است تکرار کنید. اگر تورم بیشتر شد و ناراحتی ایجاد کرد، با مطب ما تماس بگیرید.
- خیلی مهم است که بعد از جراحی، دندان ها و لثه هایتان را تمیز نگه دارید. این کار نه تنها باعث حصول نتایج بهتر خواهد شد، بلکه روند بهبودی بافت لثه را نیز تسریع خواهد کرد. شب اول دندان هایتان را خیلی نرم مسواک بزنید و روز بعد از عمل استفاده از نخ دندان را شروع کنید؛ نخ دندان را کمی به لثه های جراحی شده نزدیک کنید. نخ دندان را محکم در بین دندان و لثه حرکت ندهید، زیرا این کار باعث عدم جوش خوردن صحیح بافت لثه جراحی شده خواهد شد.
- حداقل تا 48 ساعت سیگار نکشید. سیگار کشیدن باعث به تعویق افتادن روند بهبودی خواهد شد.
هزینه جراحی لثه توسط پریودنتیست
هزینه جراحی پریودنتال (جراحی لثه) متغییر است و به نوع جراحی و شدت بیماری شما بستگی دارد. از دیگر عوامل تاثیر گذار بر هزینه جراحی لثه می توان به میزان دستمزد جراح، تکنیک جراحی و موقعیت مکانی مرکز درمانی اشاره کرد.
متخصصین لثه در شمال تهران (جردن)
دکتر ستاره هاشمی | جردن، نبش چهارراه جهان کودک |
دکتر بهرام مرزبانی | خیابان آفریقا (جردن)، بلوار آرش غربی |
دکتر ترنگ آقابیگی | آفریقا (جردن)، بلوار گلستان، خیابان گلستانک |
دکتر بهزاد هوشمند | آفریقا (جردن)، بلوار گلشهر |
دکتر رضا گل نراقی | نلسون ماندلا (جردن)، نبش دستگردی (ظفر) |
دکتر شهرام وزیری | جردن، بالاتر از جهان کودک |
فیروز عطری زاده | جردن، بلوار اسفندیار |
سؤالات متداول
چه زمانی باید به متخصص جراحی لثه مراجعه کنیم؟
بیماری های لثه معمولاً درصورتی که فرد مرتباً (سالانه) نزد دندانپزشک یا متخصص لثه معاینه شود، زود تشخیص داده میشوند. اگر مرتباً برای تمیز کردن دندانهایتان به دندانپزشک مراجعه نمی کنید و یا آزمایشات لثه انجام نمیدهید، مشاهده هریک از موارد زیر زنگ خطری برای ابتلای شما به بیماری های لثه است:
- لثه های حساس یا متورم
- لثه هایی که به راحتی دچار خونریزی می شوند.
- هالیتوزیس مزمن (بوی بد دهان) که بعد از مسواک زدن هم برطرف نمی شود.
- تحلیل لثه
- لقی دندان
- درد بیدلیل دهان
- زخم دهان
- چرک در میان دندان و لثه
- تغییر در بایت یا اندازه بودن دندان مصنوعی
- افتادن بیدلیل دندان
اگر هریک از این علائم را دارید، همین امروز به جراح لثه (پریودنتیست) مراجعه کنید. معمولاً میتوان بیماریهای لثه را با درمان به موقع، کاملاً برطرف کرد.
متخصص جراحی لثه خوب چه ویژگیهایی دارد؟
- داشتن تخصص و تجربه کافی: متخصص جراحی لثه با مهارت و دقتی که دارد خطرات و عوارض جراحی را به حداقل رسانده و جراحی را به بهترین صورت ممکن انجام میدهد.
- صبور و خوش رفتار بودن: جراح لثه خوب دندانپزشکی است که با بیماران و کادر کلینیک خوش برخورد بوده و روند درمان را با صبوری و آرامش انجام میدهد و به سوالات بیماران در مورد روند درمان پاسخ میدهد.
- متعهد بودن: یک جراح خوب لثه متعهد بوده و وجدان کاری دارد و مناسبترین درمان را به بیماران پیشنهاد میکند.
- به روز بودن تکنیک جراحی و تجهیزات: متخصصین جراحی لثه دانش و اطلاعات خود را دائما به روز میکنند و از جدیدترین تجهیزات موجود در بازار استفاده میکنند.
تفاوت جراح لثه (پریودنتیست) و دندانپزشک چیست؟
پریودنتیست معتبر، علاوه بر مدرک لیسانس دندانپزشکی، باید دورهی رزیدنتی را، که معمولاً 30-36 ماه طول میکشد، طی کند. این تحصیلات اضافی به آشنایی با دلایل و درمان بیماری لثه و مشکلات دیگر و جنبههای مختلف پریودنشیوم (ساختارهای حفاظتی دندانها) میپردازد. اگرچه الزامی نیست اما بسیاری از متخصصین لثه در آزمونهای معتبر شرکت میکنند تا نشان دهند که میخواهند در رشتهی خود به تحصیل ادامه دهند. گواهی متخصص جراحی لثه (پریودنتیست)، باید هر 6سال تمدید شود.
پریودنتیست ها چه کارهایی میتوانند انجام دهند که دندانپزشکان نمی توانند؟
چندین عمل هست که هم دندانپزشکان میتوانند انجام دهند و هم جراحان لثه؛ اما جراحان لثه، بهترین گزینه برای درمان مشکلات مربوط به بیماریهای لثه و پریودنشیوم هستند. پریودنتیستها میتوانند کارهای زیادی را انجام دهند که ممکن است برای پیشگیری، زیبایی و یا جراحی باشند. برای مواردی که بیماری لثه شدید است و باعث افتادن دندان شده است، پریودنتیست میتواند از ایمپلنت دندان، بازسازی کامل دهان و/یا پیوند استخوان برای فرد استفاده کند ولی در موارد خفیف پریودنتیست از روشهای سبکتر مانند جرمگیری (اسکیلینگ) و روتپلنینگ استفاده خواهد کرد. گاهی اوقات دندانپزشک و پریودنتیست در کنار هم کار میکنند تا برنامهی درمانی جامعی که منحصراً متناسب با نیازهای سلامت دهان و دندان هر فرد است را ارائه کنند.
اولین جلسه معاینه برای جراحی لثه، چگونه خواهد بود؟
اولین معاینهی لثهی شما، شامل معاینهی کامل دهان، از جمله: سلامت لثهها، وضعیت بایت شما و وضعیت دندانهایتان خواهد بود. در طول این معاینه، جراح لثه به اختلالات کارکرد فک، تحلیل لثه، تحلیل استخوان و بیماریهای لثه نیز توجه خواهد کرد. درصورت نیاز، تصویربرداری اشعهی ایکس یا آزمایشات تشخیصی دیگر انجام خواهند شد تا تشخیصی قطعی صورت گیرد.
بعد از تشخیص درست، پریودننتیست شما، گزینههای درمانی موجود را به شما خواهد گفت و به سؤالات شما پاسخ خواهد داد. بعد از مشخص شدن برنامهی درمان، معاینه کامل شده است و بعد از آن باید درصورت لزوم برای جلسات بعدی نوبت بگیرید.
ممکن است متخصص لثه انجام جراحی را ضروری بداند؟
جراحی لثه معمولاً فقط در موارد بسیار ضروری توصیه میشود؛ با این حال در مواردی هم مداخلهی جراحی تنها روش درمانی است که باعث حفظ سلامت دهان و دندان شما خواهد شد.
هر چندوقت یکبار باید برای معاینه لثه مراجعه کرد؟
بهترین حالت این است که هر 6ماه یکبار معاینهی لثه یا معاینهی دندان انجام دهید. انجام این کار باعث میشود که متخصص لثه بتواند دائماً وضعیت سلامت کلی دهان و دندان شما را تحت نظر داشته باشد، جرمگیری عمیق انجام دهد و مشکلات را قبل از شدید شدن تشخیص دهد و درمان کند.
افرادی که بیماری لثه در آنها تشخیص داده شده است، یا افرادی که در خطر ابتلا به بیماریهای لثه هستند، باید در فواصل کوتاهتری (هر 3-4 ماه یکبار) برای معاینهی لثه به متخصص مراجعه کنند. عواملی که باعث نیاز به مراجعهی بیشتر برای معاینهی لثه میشوند عبارتند از: مصرف یا عدم مصرف دخانیات، شرایط سلامت عمومی شما، شدت بیماری لثهی شما و اینکه آیا از لحاظ ژنتیکی در معرض خطر بیماریهای لثه هستید یا خیر.