علت و علائم پوسیدگی دندان و انواع روش های رفع و درمان آن

پوسیدگی دندان یک آسیب به سطح دندان محسوب می‌شود؛ این مشکل در نتیجه حمله اسیدهای تولید شده توسط باکتری های درون دهان به مینای دندان رخ می دهد. پوسیدگی دندان می تواند منجر به ایجاد حفرات و سوراخ هایی درون دندانتان شود. اگر پوسیدگی دندان تحت درمان قرار نگیرد، می تواند منجر به ایجاد درد، عفونت یا حتی خرابی کلی دندان شود.

پوسیدگی دندان چیست؟


پوسیدگی دندان چیست؟

نام دیگر تخریب مینای دندان یعنی لایه سخت و بیرونی دندان را پوسیدگی دندان می گویند. این مشکل می تواند برای کودکان، نوجوانان و بزرگسالان رخ دهد. پلاک که یک نوار چسبان از باکتری هاست به طور مداوم بر روی دندان ایجاد می شود. وقتی غذاها و نوشیدنی های شیرین می‌خورید، باکتری های موجود در پلاک شروع به تولید اسیدهایی می‌کند که به مینای دندان حمله می‌کند. چسبندگی پلاک‌ها باعث می‌شود که این اسیدها در تماس با دندان هایتان باشد و در طول زمان منجر به تخریب مینای دندان و در نتیجه ایجاد حفراتی در دندان شود.

معمولا حفرات دندانی در میان کودکان دیده می‌شود، اما تغییراتی که در با افزایش سن رخ می دهد، ایجاد حفره در دندان را به مشکلی برای بزرگسالان نیز تبدیل کرده است. بالارفتن لثه در کنار افزایش وقوع بیماری لثه، ریشه های دندان را در معرض پلاک قرار می دهد. ریشه های دندان با ماده ای به نام سمنتوم که بافتی نرم تر از مینا دارد، پوشیده شده است. ریشه دندان مستعد بروز پوسیدگی است و حساسیت بیشتری در مقابل سرما و گرما و یا لمس شدن دارد. پوسیدگی دندان در میان افراد بالای 50 سال شایع است.

ایجاد پوسیدگی در اطراف لبه ها یا حاشیه دندان های پرشده نیز برای افراد بزرگسال مرسوم است. با توجه به اینکه بسیاری از افراد بزرگسال نتوانسته اند در دوره رشد از فلوراید یا روشهای مراقبتی  پیشگیرانه بهره مند شوند، معمولا چند مورد دندان پر کرده دارند. در طول سالیان این دندانهای پر کرده ضعیف می‌شوند و لبه های آن میشکند؛ تجمع باکتری در این درزهای نازک منجر به تولید اسید و پوسیدگی دندان میشود.

مراحل  پوسیدگی دندان


مراحل  پوسیدگی دندان

پلاک دندانی برای فرایند پوسیدگی دندان اهمیت بالایی دارد؛ پلاک یک ماده بی رنگ و چسبنده است که سطح دندان را می پوشاند. این نوار چسبنده از باکتری، ذرات غذا و بزاق دهان تشکیل شده است. اگر دندانتان را مرتب تمیز نکنید، پلاک تشکیل می‌شود و در طول زمان با سفت شدن تبدیل به ماده ای به نام تارتار می‌شود. وجود تار تار به مراقبت بیشتر از باکتری ها کمک کرده و پاکسازی و آن‌ها را دشوارتر می‌کند. به طور کلی می‌توان گفت که پوسیدگی دندان ۵ مرحله دارد. بیایید آنها را در زیر با جزئیات مورد بررسی قرار دهیم:

مرحله 1: حذف اولیه مواد معدنی

لایه خارجی دندان‌هایتان از ماده ای به اسم مینا تشکیل شده است که سخت ترین بافت بدنتان محسوب می شود و عمدتاً از مواد معدنی تشکیل شده است. با این حال با توجه به اینکه در معرض اسیدهای تولید شده توسط باکتری های پلاک قرار دارد، مینا شروع به از دست دادن مواد معدنی اش می‌کند؛ وقتی این اتفاق بیفتد یک لکه سفید را را روی دندان تان خواهید دید. این منطقه که مواد معدنی آن از دست رفته، نشانه اولیه پوسیدگی دندان به شمار می رود.

مرحله ۲: پوسیدگی مینا

 اگر فرآیند پوسیدگی در دندان ادامه پیدا کند، مینا بیش از پیش تخریب می‌شود. شاید متوجه شده باشید که لکه سفید روی دندان شروع به تیره شدن به سمت رنگ مایل به قهوه ای کرده است.

با ضعیف شدن مینای دندان، سوراخ های کوچکی به نام حفره دندانی روی دندان ایجاد می‌شود که باید توسط دندانپزشک پر شوند.

مرحله 3: پوسیدگی دنتین

دنتین بافتی است که در زیر مینای دندان قرار می گیرد؛ این ماده نسبت به مینا نرم تر است که آن را در برابر آسیب ناشی از اسید حساس تر می کند. به همین دلیل زمانی که پوسیدگی به دنتین برسد، سرعت پیشروی بالاتری خواهد داشت.

همچنین لوله‌هایی درون دنتین وجود دارد که به عصب دندان متصل می‌شود؛ بنابراین زمانی که دنتین توسط پوسیدگی دندان متاثر شود، ممکن است حساسیت دندان را تجربه کنید. به خصوص زمانی که غذاها و نوشیدنی های گرم یا سرد می خورید با این مشکل مواجه خواهید شد.

مرحله 4: آسیب به پالپ دندان

پالپ درونی ترین لایه دندانتان محسوب می شود. این بخش شامل اعصاب و عروق خونی است که به سالم نگه داشتن دندان کمک می کند. همچنین اعصاب قرار گرفته در بخش پالپ فراهم کننده احساسات دندان است. وقتی قالب دندان آسیب میبیند، تحریک و متورم می‌شود؛ اما با توجه به اینکه بافت های اطراف درد دندان نمی‌تواند این تورم را در خود جای دهند، آثار ناشی از این مسئله بر اعصاب دندان وارد می‌شود که منجر به ایجاد درد میشود.

مرحله 5: آبسه

با پیشرفت پوسیدگی دندان به پالپ دندان، باکتری‌ها می تواند باعث ایجاد عفونت شوند. افزایش التهاب در دندان می تواند منجر به ایجاد یک توده چرک در انتهای دندان شود که به آن آبسه می‌گوییم.

آبسه دندان می تواند درد شدیدی به همراه داشته باشد که این درد ممکن است به درون فک منتشر شود. نشانه های دیگری که در این حالت دیده می شود عبارت است از تورم لثه، صورت یا فک و غدد لنفاوی متورم در گردن.

بخوانید:  ضرورت ترمیم پوسیدگی دندان کودکان

آبسه دندان به درمان فوری نیاز دارد چرا که عفونت می تواند به درون استخوان فک و همچنین در بخش های دیگری از سر و گردن منتشر شود، گاهی اوقات درمان آبسه به معنی کندن دندان خراب است.

عوامل پوسیدگی دندان


عوامل پوسیدگی دندان

دهان شما پر است از باکتری هایی که یک نوار چسبنده به نام پلاک دندان بر روی دندانتان ایجاد می کند. وقتی از غذاها و نوشیدنی های پرکربوهیدرات به خصوص غذاها و نوشیدنی های شیرین استفاده می کنید، باکتری های موجود در پلاک کربوهیدرات ها را تبدیل به انرژی مورد نیاز برای تولید اسید می‌کند. اسید ایجاد شده توسط باکتری ها می‌تواند سطح دندان را تخریب کنند و سوراخ هایی به اسم حفره دندانی روی دندان ایجاد نماید.

وقتی روی مینای دندان سوراخ ایجاد شد باکتری‌ها می‌توانند به دنتین (لایه زیر مینا) که بافتی نرم و شبیه به استخوان دارد، دست پیدا کنند.

روند پوسیدگی دندان با توجه به نرم تر بودن دنتین در مقایسه با مینا سرعت می گیرد. اگر پوسیدگی دندان بدون درمان باقی بماند باکتری‌ها به پالپ دندان که مرکز نرم دندان و در بر گیرنده اعصاب و عروق خونی است وارد میشوند. اعصاب دندان در این مرحله در معرض باکتری ها قرار می گیرد و این مسئله باعث ایجاد درد دندان میشود. باکتری ها می توانند باعث ایجاد آبسه دندان در پالپ شده و عفونت ناشی از باکتری می‌تواند به درون استخوان منتشر شود و نوع دیگری از آبسه را ایجاد کند.

نشانه های پوسیدگی دندان


نشانه های پوسیدگی دندان

پوسیدگی دندان شاید درد دندان را نداشته باشد، اما در صورتی که روی دندانتان حفراتی وجود داشته باشد ممکن است با یک یا چند مورد از موارد زیر برخورد کنید:

  • درد دندان: این درد می تواند به صورت درد پیوسته ای که خواب را از شما می‌گیرد و یا به صورت ناگهانی و بدون دلیل مشخص باشد؛ پوسیدگی دندان گاهی بدون درد است.
  • حساسیت دندان: ممکن است هنگام خوردن یا نوشیدن مواد غذایی داغ، سرد یا شیرین احساس درد کنید.
  • ایجاد نقاط خاکستری در یا سیاه بر روی دندان های تان
  • بوی بد دهان
  • طعم نامطبوع در دهان

 چه زمان به دندانپزشک مراجعه کنم؟


چه زمان به دندانپزشک مراجعه کنم؟

اگر پوسیدگی دندان در مراحل اولیه باشد ممکن است هیچ نشانه ای نداشته باشید به همین دلیل است که مراجعه مرتب به دندانپزشک از اهمیت بالایی برخوردار است. دندانپزشک می تواند به شما در تشخیص و مدیریت پوسیدگی دندان قبل از بدتر شدن آن کمک کند.

اگر با حساسیت دندان مواجه هستید، حتما یک جلسه ملاقات با دندانپزشک داشته باشید. این موارد می‌تواند نشانه های مراحل پایانی پوسیدگی دندان یا یک مشکل دندانی دیگر باشد که نیاز به مراقبت دارد.

تشخیص پوسیدگی دندان و وجود حفرات دندانی


دندان پزشک می تواند با انجام موارد زیر اقدام به تشخیص پوسیدگی دندان کند:

  • پرسیدن درباره درد دندان یا حساسیت دندان
  • معاینه دهان و دندان شما
  • معاینه دقیق دندان ها با استفاده از ابزارهای مورد نیاز برای بررسی نقاط نرم
  • نگاه به عکس اشعه ایکس که نشان دهنده شدت خرابی دندان است

دندانپزشک همچنین می‌تواند به شما درجه خرابی دندان یعنی خرابی سطحی، وجود حفره و خرابی ریشه را نیز بگوید.

درمان پوسیدگی دندان


درمان پوسیدگی دندان

مراحل اولیه پوسیدگی دندان

می توان با انجام موارد زیر، مراحل اولیه پوسیدگی دندان یعنی قبل از ایجاد حفره در دندان را برگرداند:

  • کاهش مقدار و دفعات استفاده از غذاها و نوشیدنی های شیرین
  • حداقل دو مرتبه مسواک کردن دندان با خمیردندان حاوی فلوراید در روز

دانپزشک نیز می‌تواند از ژل یا خمیر فلوراید بر روی دندان متاثر شده استفاده کند. فلوراید با تقویت مینای دندان از دندان ها مراقبت می کند که این تقویت به معنی مقاومت بیشتر در مقابل اسیدهای تولید شده توسط پلاک ها خواهد بود.

درمان حفرات ایجاد شده در دندان ها

وقتی سوراخی در دندان ایجاد شده باشد، روند درمانی می تواند به شکل زیر باشد:

  • پر کردن دندان یا روکش کردن آن: این فرایند شامل پاکسازی پوسیدگی دندان و پرکردن دندان یا روکش کردن دندان می شود
  • عصب کشی دندان: این فرایند نیز شامل پاکسازی پوسیدگی دندان است که تا مرکز دندان و محل قرار گیری اعصاب و عروق یعنی پالپ کشیده شده است.
  • کشیدن دندان: این گزینه معمولا زمانی که دندان آسیب شدیدی دیده باشد و نتوان آن را بازیابی کرد پیشنهاد می‌شود؛ پزشک می تواند دندانتان را با یک دندان مصنوعی موقتی یا ایمپلنت جایگزین کند.

فاکتورهای خطرزا در پوسیدگی دندان


فاکتورهای خطرزا در پوسیدگی دندان

همه افراد دندان هایی دارند که در خطر ایجاد حفره و شروع پوسیدگی قرار دارد، اما فاکتورهای زیر می‌تواند این احتمال را افزایش دهد.

موقعیت دندان

 پوسیدگی دندان اکثرا در دندان های عقب یعنی دندان آسیاب کوچک و بزرگ رخ می‌دهد. این دندان ها دارای شیار ها و درزهای زیاد و همچنین ریشه های مختلفی است که می‌تواند جایگاهی برای جمع شدن ذرات غذا باشد. در نتیجه تمیز کردن آنها در مقایسه با دندان های جلو که سطحی هموار دارند سخت تر خواهد بود.

مصرف غذاها و نوشیدنی‌های به خصوص

غذاهایی که برای مدت زمان زیادی به دندان می‌چسبد مانند شیر، بستنی، عسل، شکر، نوشابه، میوه خشک، کیک، شیرینی، آبنبات سفت، قرص های نعناع، دانه های خشک و چیپس بیش از غذاهای دیگری که به سادگی توسط بزاق دهان شسته میشود باعث ایجاد پوسیدگی دندان خواهد شد.

میان وعده های غذایی یا مصرف نوشیدنی در دفعات زیاد

وقتی مدام در حال مصرف غذا یا نوشیدنی های شیرین باشید، سوخت بیشتری در اختیار باکتری های دهان و دندان برای تولید اسید های حمله کننده به دندان و فرسایش مینای دندان قرار خواهید داد. همچنین مصرف نوشابه یا نوشیدنی های اسیدی دیگر در طول روز باعث می شود تا دندان به صورت مداوم غرق در مایعات اسیدی باشند.

بخوانید:  ترمیم دندان با لیزر: کاربرد لیزر در درمان ریشه و پوسیدگی دندان

تغذیه کودک در زمان خواب

 وقتی در زمان خواب بطری پر از شیر، آبمیوه با دیگر مایعات شکر پایه به کودک داده می شود، این نوشیدنی ها تا چند ساعت و در زمان خواب به روی دندان ها باقی خواهد ماند و غذای مورد نیاز برای باکتری ها به منظور تولید اسید لازم برای پوسیدگی دندان فراهم می شود. این پوسیدگی را معمولا پوسیدگی ناشی از بطری شیر می‌نامند و همین مشکل برای بزرگسالانی که قبل از خواب حتما یک فنجان نوشیدنی های شکرپایه مصرف می‌کنند نیز رخ میدهد.

دفعات ناکافی مسواک در روز

پلاک دندانی در صورتیکه بلافاصله بعد از خوردن یا نوشیدن اقدام به تمیز کردن دندان هایتان نکنید، به سرعت تشکیل می‌شود و اولین مراحل پوسیدگی آغاز می‌شود.

کمبود مصرف فلوراید

فلوراید یک ماده معدنی طبیعی است که به پیشگیری از بروز حفره دندانی و حتی برعکس کردن مراحل پوسیدگی قبلی کمک می کند. به دلیل مزایایی که فلوراید برای دندان دارد و معمولاً آن را به مخازن آب شهری اضافه می کنند. فلوراید همچنین ماده مرسومی در خمیر دندان ها و دهان شویه ها نیز به شمار می رود؛ اما بطری‌های آب معدنی که سوپر مارکت خریداری می کنید معمولا حاوی فلوراید نیست.

سن پایین یا بالا

ایجاد حفره و شروع پوسیدگی دندان در آمریکا در میان کودکان و نوجوانان شایع است. بزرگسالان نیز در خطر بیشتری از بروز پوسیدگی دندان قرار دارد؛ دندان های آنها در طول زمان ساییده می‌شود و لثه ها از انتهای دندان بالاتر می روند و دندان ها بیشتر مستعد پوسیدگی ریشه می شوند. بزرگسالان همچنین ممکن است از داروهایی استفاده کنند که بزاق دهان را کاهش داده و خطر پوسیدگی دندان را افزایش دهد.

خشکی دهان

 این مشکل در نتیجه کمبود بزاق دهان ایجاد می شود که به شستن غذا و پلاک از روی دندان هایتان کمک می‌کند. مواد موجود در بزاق دهان به خنثی سازی اسید تولید شده توسط باکتری کمک می‌کند.

مصرف بعضی داروها و همچنین وجود بعضی مشکلات پزشکی به خصوص اعمال تابش بر سر و گردنتان یا مصرف بعضی داروهای بخصوص شیمی درمانی می‌تواند با کاهش تولید بزاق دهان امکان بروز حفرات دندانی و شروع پوسیدگی دندان را افزایش دهد.

خرابی دندان پر کرده یا دیگر ابزار های دندانی استفاده شده در دهان

دندان های پرشده در طول سالیان تضعیف شده و شروع به تخریب و شکسته شدن و ایجاد لبه های تیز کند. این موضوع باعث می‌شود که پلاک ها با سادگی بیشتری در دندان جمع شود و پاکسازی آنها دشوارتر شود. همچنین ممکن است ابزار های دندانی در طول سالیان دیگر به اندازه سابق بر روی دندان های تان چفت نشوند؛ این موضوع باعث می شود که بلاک و پوسیدگی در زیر آن آغاز شود.

سوزش معده

بیماری سوزش معده یا رفلاکس می تواند باعث شود تا اسید معده به درون دهان وارد شود و با تخریب مینای دندان منجر به آسییب جدی به دندان‌ها شود. این مسئله باعث می‌شود تا دنتین در معرض حمله باکتری ها و پوسیدگی دندان قرار بگیرد. ممکن است دندانپزشک از شما بخواهد تا به پزشک مراجعه کنید و ببینید که آیا رفلاکس معده باعث خراب شدن دندان شده است یا خیر.

اختلالات غذایی

کم اشتهایی و پرخوری می تواند منجر به ساییدگی و ایجاد حفره قابل توجه در دندان شود. اسید معده ناشی از دفعات زیاد حالت تهوع، باعث شسته شدن دندان و حل شدن مینای دندان می‌شود. همچنین اختلال در خوردن غذا می‌تواند بهم خوردن میزان تولید بزاق دهان را نیز به همراه داشته باشد.

مشکلات پوسیدگی دندان


پوسیدگی دندان ممکن است به حدی شایع باشد که آن را جدی نگیرید و فکر کنید که اگر کودکان در دندان های شیری خود با خرابی مواجه شود مشکلی ایجاد نمی شود. با این حال ایجاد حفرات و پوسیدگی دندان می‌تواند مشکلات جدی و ماندگاری برای کودکانی که حتی هنوز دندان های اصلی شان در نیامده ایجاد کند. مشکلات ناشی از ایجاد حفرات دندانی عبارتند از:

  • درد
  • آبسه دندان
  • تورم و چرک در اطراف دندان
  • دندان آسیب دیده یا شکسته
  • مشکل در جویدن
  • تغییر موقعیت دندانها بعد از افتادن یکی از آنها

وقتی حفرات روی دندان ها و پوسیدگی دندان حالت شدیدتری بخود می گیرد، ممکن است با موارد زیر مواجه شوید:

  • دردی که فعالیت‌های روزمره شما را تحت تاثیر قرار می دهد.
  • کاهش وزن یا مشکلات تغذیه ناشی از درد و دشواری همراه با خوردن غذا و جویدن
  • افتادن دندان می‌تواند ظاهر و همچنین اعتماد به نفس تان را تحت تاثیر قرار دهد.
  • در موارد نادری آبسه دندان می تواند ایجاد مشکلات جدی تر و یا حتی عفونت های مرگ آور به همراه داشته باشد.

پیشگیری از پوسیدگی دندان


پیشگیری از پوسیدگی دندان

سلامت مناسب دهان و دندان می‌تواند به پیشگیری از بروز حفره یا پوسیدگی دندان کمک کند.

بعد از خوردن یا نوشیدن غذا و مایعات، از خمیردندان حاوی فلوراید برای مسواک کردن استفاده کنید.

دندان هایتان را حداقل دو مرتبه در روز – حالت ایده آل آن است که بعد از هر وعده غذایی – با استفاده از خمیردندان حاوی فلوراید مسواک کنید.  برای نظافت بین دندان ها از نخ دندان استفاده کنید.

از دهان شویه استفاده کنید.

اگر دندانپزشکتان فکر می کند که احتمال ایجاد حفره و پوسیدگی دندانتان بالاست، ممکن است به شما توصیه کند که از دهانشویه حاوی فلوراید استفاده کنید.

 مرتبا به دندانپزشکتان مراجعه کنید.

پاکسازی حرفه ای دندانها و معاینه مرتبط دهان و دندان به پیشگیری از بروز مشکلات و تشخیص زودهنگام آنها کمک خواهد کرد. دندانپزشک می تواند برنامه مناسبی که به بهترین شکل به حفظ سلامت دهان و دندان کمک کند را به شما ارائه دهد.

بخوانید:  ترمیم دندان با لیزر: کاربرد لیزر در درمان ریشه و پوسیدگی دندان

استفاده از درزگیر دندانی

درزگیر یک ماده محافظتی پوششی پلاستیکی اعمالی روی سطح دندانهای آسیاب عقبی است. این ماده درزها و شکاف های موجود که می تواند برای تجمع ذرات غذا مناسب باشد را ببندد و از مینای دندان در مقابل تشکیل پلاک و اسید جلوگیری کند. مراکز پیشگیری و کنترل بیماری، استفاده از درزگیر دندانی را برای تمامی کودکان در سنین مدرسه پیشنهاد می‌کند. درزگیر دندان قبل از آنکه به جایگزینی نیاز پیدا کند تا چند سال در سر جای خود باقی می ماند اما به معاینه مرتب نیاز دارد.

کمی آب لوله‌کشی نیز بخورید.

اکثر منابع آب شهری شامل مقداری فلوراید است که کمک زیادی به کاهش پوسیدگی دندان کمک می کند. اگر تنها از آب معدنی که شامل فلوراید نیست استفاده می کنید، نمی توانید از مزایای فلوراید بهره ای‌ ببرید.

از خوردن و نوشیدن مداوم خودداری کنید.

 هر زمان که غذا می خورید یا به جای آب از نوشیدنی های گازدار یا الکلی استفاده می کنید، به باکتری های درون دهان تان کمک می کنید تا اسید های مورد نیاز برای تخریب مینای دندان را تولید کنند. اگر در طول روز به طور مداوم از میان وعده های غذایی یا نوشیدنی مختلف استفاده کنید، دندان هایتان را به صورت مداوم و پیوسته در معرض حملات اسید باکتریهای دندان قرار خواهید داد.

از غذاهای مناسب برای سلامت دندان استفاده کنید.

بعضی از غذاها و نوشیدنی ها در مقایسه با دیگران برای دندان هایتان بهتر هستند. غذاهایی که برای مدت زمان طولانی در دندان هایتان گیر می‌کند خودداری کنید یا بلافاصله بعد از خوردن آن ها مسواک بزنید. با این حال غذاهایی مانند میوه تازه و سبزیجات، تولید بزاق دهان را افزایش می‌دهند و قهوه تلخ، چای و آدامس های بدون شکر به شستن ذرات غذا از روی دندان ها کمک می‌کند.

فلوراید درمانی را در نظر بگیرید.

به خصوص اگر نتوانید از طریق آب نوشیدنی حاوی فلوراید یا منابع دیگر فلوراید مورد نیاز بدنتان را تامین کنید، ممکن است دندانپزشک فلوراید درمانی دوره‌ای را برای شما پیشنهاد کند. اگر احتمال خرابی دندانتان بالا باشد، او ممکن است گارد های محافظ دندانی مختص به شما را تجویز کند تا بتواند از طریق آن فلوراید مورد نیاز دندان هایتان را به شما برساند.

جویای روش های درمانی آنتی باکتریال باشید.

 اگر شما بخصوص مستعد پوسیدگی دندان باشید، برای مثال درنتیجه یک مشکل پزشکی دیگر، دندان پزشکتان ممکن است از دهان شویه های آنتی باکتریال مخصوص یا روش های درمانی دیگر برای حذف باکتری های مضر دهانتان استفاده کند.

ترکیب روش های درمانی

جویدن آدامس‌های بر پایه زیلیتول در کنار فلوراید درمانی و دهان شویه آنتی باکتریال میتواند به کاهش احتمال بروز حفرات دندانی کمک کند.

مراقبت از دندان های کودک در مقابل پوسیدگی


مراقبت از دندان های کودک در مقابل پوسیدگی

در نظر گرفتن عادات غذایی مناسب با محدود کردن میان وعده ها و نوشیدنی های شیرین می تواند به پیشگیری از پوسیدگی دندان کودک کمک کند. معاینه مرتب توسط دندانپزشک در سنین پایین باید در برنامه های والدین قرار داشته باشد. آموزش نحوه پاکسازی مناسب و مرتب دندان ها توسط کودک از اهمیت بالایی برخوردار است که دندانپزشک می تواند در این کار به شما کمک کند. کودکان در سنین پایین تر باید از خمیر دندان کودک استفاده کنند اما حتماً دستورالعمل روی آن را بخوانید. کودکان نیز باید دو مرتبه در روز دندانشان را مسواک بزنند که یکی از این دفعات به خصوص در زمان قبل از خواب است

سوالات متداول


آیا باید دندان عقل خراب را بکنم؟

اگر با مشکل پوسیدگی دندان عقل مواجه هستید، بهترین راه به جای تخلیه دندان و پرکردن دندان عقل یا عصب کشی و روکش کردن آن این است که دندان عقل را بکشید.

آیا بارداری می تواند باعث خراب شدن دندان شود؟

بارداری در بعضی زنان می تواند منجر به ایجاد مشکلات دندانی شامل بیماری لثه و پوسیدگی دندان شود. هورمون های دوره بارداری بر لثه‌ها و دندان‌ها تاثیر می گذارد. ۲ بار مسواک کردن در طول روز با خمیر دندان حاوی فلوراید و مراجعه به دندانپزشک می تواند سلامت دهان و دندان تان را در دوره بارداری تا حد امکان حفظ کند.

آیا می توان پوسیدگی دندان جلو را ترمیم کرد؟

روش های بسیاری برای دندان پزشک به منظور ترمیم پوسیدگی دندان جلو وجود دارد. حفره های ایجاد شده روی دندان جلو را نیز می توان مشابه با حفرات روی دندان های دیگر پر کرد. دندانپزشک در این فرآیند قسمت پوسیده دندان را برداشته و جای آن را با مواد قوی جایگزین می‌کند.

چرا دندان های من دارند از داخل خراب می شوند؟

 حفرات، قسمت های آسیب دیده ای در سطح سخت دندان هایتان هستند که به آنها پوسیدگی دندان نیز گفته می شود و در نتیجه ترکیبی از پارامترهای مختلف شامل باکتری های درون دهان، مصرف میان وعده های مختلف، نوشیدنی های شیرین و عدم پاکسازی مناسب دندان ها ایجاد می شوند.

آیا ممکن است دندان پر شده هم خراب شود؟

پوسیدگی مجدد نوعی از پوسیدگی دندان است که در زیر مواد پرکننده دندان و روکش ایجاد می شود و این مسئله در نتیجه ورود و نفوذ باکتری ها به زیر مواد پرکننده دندان رخ می دهد. فشار مداوم ناشی از جویدن یا دندان قروچه می تواند باعث ایجاد درز و ترک های در دندان پر شده شود؛ این مسائل فضایی برای ورود باکتری‌ها به درون دندان پر شده ایجاد می‌کند.

آیا آب نمک می تواند جلوی پوسیدگی دندان را بگیرد؟

 محلول آب و نمک می تواند در خلاص شدن از پوسیدگی دندان در مراحل اول بسیار موثر باشد برای این منظور محلولی از آب ولرم و نمک را بسازید و آن را قرقره کنید.

تماس با ما
×ارتباط در واتساپ