عوارض کامپوزیت ونیر دندان

کامپوزیت دندان یکی از بهترین راه‌­های برطرف کردن مشکلات ظاهری دندان ها و ایجاد لبخندی زیبا برای شماست. کامپوزیت دندان به طور کلی روشی ایمن و بدون خطر است اما با وجود تمام مزایا و فوایدی که دارد بدون عیب نیست و ممکن است در صورت عدم رعایت بهداشت دهان عوارض جانبی نیز به همراه داشته باشد مخصوصاً اگر توسط دندانپزشک متبحر و با تجربه انجام نشود. اگرچه این معایب و عوارض جانبی بسیار کم و قابل پیشگیری هستند، بهتر است قبل از تصمیم‌گیری برای کامپوزیت کردن دندان­‌های خود، با تمام جوانب کامپوزیت دندان آشنا شوید.

در این مقاله به سؤالات پر تکراری از قبیل ارتباط بوی بد دهان و کامپوزیت و امکان پوسیدگی دندان­‌های کامپوزیت شده نیز پاسخ داده شده است.

عوارض جانبی کامپوزیت ونیر حساسیت دندان ها


عوارض جانبی کامپوزیت ونیر حساسیت دندان ها

حساسیت دندان ها

برای چسباندن کامپوزیت به دندان شما مقدار بسیار کمی از مینای دندان تخریب می‌­شود تا کامپوزیت به خوبی به دندان بچسبد. البته این تخریب بسیار اندک است و کمتر از تراش دندان برای لمینت مخرب می‌­باشد. این مسئله ممکن است در برخی افراد باعث افزایش حساسیت دندان­ها شود.

ناراحتی کلی در دهان

فرایند نصب کامپوزیت ونیر می‌تواند باعث ایجاد ناراحتی در دهان شود و دهانتان ممکن است در اثر باز نگه داشتن طولانی خسته شود، اما تنها همین مساله ممکن است رخ دهد. اگر حس مور مور شدن و درد دارید، باید به یک دندانپزشک مجرب مراجعه کنید.

 لثه های ملتهب

بافت لثه برای انطباق با کامپوزیت های ونیر نصب شده، نیاز به زمان دارد، اما ممکن است التهاب اندکی در لثه هایتان ایجاد شود. معاینه دقیق توسط دندانپزشک می‌تواند به تعیین عامل اصلی ایجاد التهاب منجر شود. همچنین حتماً بعد از نصب کامپوزیت ونیر برای تعیین وجود هرگونه عارضه جانبی به پزشک مراجعه کنید.

رنگ کامپوزیت ونیر نصب شده ممکن است با مورد انتخابی شما ۱۰۰ درصد مطابقت نداشته باشد

کامپوزیت ونیر برای مطابقت با تن رنگی انتخابی شما گزینه مناسبی است، اما به خوبی لمینت سرامیکی نیست. با این حال ممکن است کامپوزیت ونیر نصب شده دارای مطابقت صددرصد با رنگ دندان های دیگرتان نباشد. اهمیت این مسئله در دندان­های جلویی بسیار بیشتر است و به همین علت مشکل یکسان و طبیعی نبودن رنگ کامپوزیت یکی از مهم ترین عوارض کامپوزیت دندان جلو می­باشد. البته در صورتی که دندانپزشک شما مهارت کافی را داشته باشد این مشکل ایجاد نمی­شود ولی بهتر است قبل از کامپوزیت، برای بلیچینگ و سفید کردن دندان­ها به دندانپزشک مراجعه کنید.

مشکلات ناشی از نصب نامناسب کامپوزیت ونیر

علاوه بر لکه شدن کامپوزیت ها، کامپوزیت ونیر مستعد لب پریدگی و ترک در نتیجه نصب نادرست است. ناصافی لبه ها و برآمدگی نیز مثال‌هایی از نصب نادرست کامپوزیت ونیر هستند. غیر همراستایی لبه های کامپوزیت نیز می‌تواند بروز لب پریدگی را به همراه داشته باشد.

بخوانید:  کامپوزیت ونیر: مزایا و معایب، فیلم و عکس + قیمت

کامپوزیت ونیر دندان و بوی بد دهان


کامپوزیت ونیر دندان و بوی بد دهان

کامپوزیت ونیر موجب ایجاد بوی بد دهان نمی‌شود، اما در صورت غافل شدن از سلامت و بهداشت دهان، باید منتظر بوی بد در نتیجه آلودگی دور لبه های ونیر باشید. درباره دلیل و چگونگی رخ دادن این مسئله و از همه مهمتر کارهایی که باید بکنید تا از بروز آن جلوگیری کنید توضیح خواهیم داد.

نصب نامناسب ونیر دندان

اگر شما هم رفتاری مشابه اکثر مردم با ونیرهای دندانی دارید و به اندازه کافی از دندانهایتان مراقبت می کنید، مشکلی که احتمالاً با آن برخورد می کنید نصب نامناسب کامپوزیت ونیر است. ونیر های دندانی باید خیلی راحت روی دندانهای طبیعی تان نصب شود و هیچ ناصافی، فاصله یا نقصی نداشته باشد. اما معمولاً ونیرهای دندانی آنطور که باید نصب نمی شوند و نتیجه این مسئله گیر افتادن باکتری‌های دهانی در اطراف ونیر است؛ که خود این مشکل ایجاد بوی بد دهان را به همراه خواهد داشت. اگر سلامت و بهداشت دهان و دندانتان در وضع خوبی باشد، ایده خوبی است که نظر فرد دیگری را درباره نحوه نصب کامپوزیت ونیر جویا شوید.

بیماری لثه

 دلیل احتمالی دیگر برای بوی ناشی از ونیرهای دندانی، بیماری لثه است. این مسئله می تواند به نصب نامناسب ونیرهای دندانی مرتبط باشد چرا که باکتری ها در اطراف لبه ونیرها جمع می‌شوند و به لثه شما منتشر خواهند شد و بوی شدیدی در این منطقه ایجاد می‌کنند.

 حتی اگر بهداشت دهان و دندانتان در سطح خوبی باشد، گاهی اوقات نصب ونیرهای دندانی می‌تواند با وارد شدن فشار زیادی بر لثه هایتان همراه باشد که باعث بلند شدن لبه لثه شده و آن را مستعد بروز بیماری لثه کند. در این حالت اصولاً متوجه قرمزی، التهاب، خونریزی یا عقب رفتن لثه ها خواهید شد.

خرابی دندان

همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم، خرابی دندان طبیعی خودتان در زیر کامپوزیت ونیر محتمل است. بررسی هرچه سریعتر این مسئله از اهمیت بالایی برخوردار است، چراکه دندانتان در صورت شروع خرابی، ممکن است در خطر باشد. هرچه مراجعه به پزشک برای معاینه دندان بیشتر طول بکشد، احتمال نیاز به عصب‌کشی در دندانی که روی آن روکش نصب شده، بیشتر خواهد شد. حتی شاید آن دندان را از دست بدهید و نیاز شود برای جایگزین کردن آن ایمپلنت دندان انجام دهید.

متاسفانه بوی بدی که به نظر می‌رسد از ونیر ها یا از دندان و لثه اطراف کامپوزیت ونیر باشد، رایج است و خرابی دندان، بیماری لثه و بهداشت ضعیف دهان عامل بروز این بوی بد است. اگرچه اکثر ونیرها به درستی در جای خود نصب می شوند، اما ونیری که به درستی نصب نشده باشد، نیز می‌تواند در ایجاد بوی بد دهان موثر باشد. اگرچه همه این مسائل برای شما قطعاً خجالت‌آور است، اما از سوی دیگر دندان شما، لثه اطراف آن، باقی دندان‌ها و بافت لثه ای را در معرض خطر قرار می‌دهد.

بخوانید:  بهترین متخصص کامپوزیت در شمال تهران (جردن)

اگر متوجه بوی بدی در اطراف ونیر ها شدید، پیش از بروز مشکلی که بتواند سلامت دهانتان را در معرض خطر قرار دهد با یک دندانپزشک در نزدیکی خود به منظور تعیین دلیل و کمک به رفع مشکل تماس بگیرید.

چطورمیتوان بوی بد دهان را برطرف کرد؟


چطورمیتوان بوی بد دهان را برطرف کرد؟

خبر خوب آن است که اکثر موارد بوی بد دهان قابل درمان است. برطرف کردن بوی بد دهان بسته به منبع ایجاد آن متفاوت است و دندان پزشکتان می‌تواند از روش‌های مختلفی برای رفع آن استفاده کند.

پاکسازی عمیق

فرایند پاکسازی عمیق در صورت وجود بیماری لثه انجام می‌شود. اسم دیگری که برای پاکسازی عمیق استفاده می‌شود، لایه برداری دندانی است. متخصص بهداشت دهان در یک پاکسازی معمولی اقدام به تمیز کردن لایه های تشکیل شده در طول خط لثه می نماید.

پاکسازی عمیق شامل گذاشتن پا یک گام فراتر است و در آن حتی رسوب های قرار گرفته در زیر لثه نیز پاکسازی می‌شود. پاک کردن این رسوب به کاهش تورم و بهبود وضعیت لثه کمک می‌کند. این روند تقریباً بدون درد است و بسته به شرایط دندان‌ها و لثه شما می‌تواند در یک جلسه انجام شود.

درمان خرابی دندان

روش های درمانی مختلفی برای دندان‌هایی که نشانی از پوسیدگی دارند، وجود دارد. درمان با فلوراید می‌تواند به تقویت دندان و محافظت از مینا کمک کند. پر کردن دندان ممکن است همه آن چیزی باشد که به آن نیاز دارید و شاید نیاز به درمان پیشرفته‌تر مانند عصب کشی یا روکش کردن دندان نباشد. اگر هیچ یک از این روش‌ها، گزینه مناسب دندان شما نباشد، شاید لازم باشد که دندان را بکنید.

کامپوزیت ونیر جدید

آیا ونیر های کنونی شما باعث می شود که دهانتان بوی بدی داشته باشد؟ زمانی که دندانپزشک ونیرهایتان را بررسی کند، می تواند بگوید که آیا ونیر عامل بروز بوی بد دهان بوده یا خیر. اگر ونیرها به خوبی سر جای خودشان نصب نشده باشند، شاید لازم باشد که ونیرهای جدیدی را جایگزین آن کرده و به خوبی در جای آن نصب کنید.

 فرآیند جایگزینی ونیرها ممکن است کمی طول بکشد، اما در نهایت داشتن ونیرهایی که باکتری ها در اطراف یا پشت آن گیر نمی‌افتند ارزشش را دارد. گام بعدی دندانپزشک، بعد از جدا کردن ونیر قدیمی، پاکسازی مواد باقیمانده از روی دندان است. دندانپزشک قالب جدیدی از دندان میگیرد و آن را برای ساخت ونیر به آزمایشگاه می‌فرستد. تا زمانی که منتظر ونیر خود هستید، یک روکش موقتی روی دندانتان چسبیده می‌شود.

بهداشت دهان تان را بالا ببرید

 اگر بهداشت دهان عامل ایجاد بوی بد باشد، حل کردن آن تقریباً ساده است. بیماران باید حداقل دو مرتبه در روز دندانشان را مسواک بزنند و اگر این را فراموش می‌کنید، می‌توانید یک یادآور برای خود تعیین کنید.

 مراجعه مرتب به دندانپزشک نیز اهمیت بالایی دارد و حداقل دو مرتبه در سال برای بررسی مشکلات دندانیتان به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک با گرفتن عکس اشعه ایکس از دندان‌ها، وضعیت دندان هایتان را ارزیابی می کند.

بخوانید:  کامپوزیت ونیر بهتر است یا لمینت دندان؟

آیا کامپوزیت ونیر باعث خرابی دندان‌ها می‌شود؟

 اگرچه کامپوزیت ونیر دائمی نیست، اما عامل ایجاد خرابی دندان ها هم نیست. مواد ونیر بعد از چند سال ضعیف یا لب پریده می شوند، اما تاثیری بر مینای طبیعی دندانتان نمی گذارد. تضعیف کامپوزیت ونیر ممکن است مینا را بیشتر مستعد خرابی کند، چرا که موادی که قبلا روی دندان بود و نقش محافظ را ایفا می کرد، الان وجود ندارد. برای رفع این مسئله و ترمیم کامپوزیت ونیر می توانید به دندانپزشک مراجعه کنید.

آیا ممکن است در دندان زیر کامپوزیت ونیر حفره‌هایی ایجاد شود؟


آیا ممکن است در دندان زیر کامپوزیت ونیر حفراتی ایجاد شود؟

بله ممکن است؛ در صورتی که دندانتان را به خوبی مسواک نزنید و نخ نکشید.

اگرچه روکش دندانی یک لایه محافظتی برای دندان و محیط اطراف ایجاد می‌کند، اما باز هم ممکن است که دندان در زیر و اطراف ونیر پوسیده شود.

اگر سطح شکر موجود در رژیم غذایی شما بالا باشد و این مسئله با بهداشت ضعیف دندانی همراه شود حتماً باید منتظر ایجاد حفره‌هایی در زیر ونیر باشید.

 همچنین چسباندن نامناسب ونیر به روی دندان توسط دندانپزشک می‌تواند زمینه رشد و تجمع باکتری در اطراف و زیر آنرا فراهم کند. حتماً برای نصب کامپوزیت ونیر به دندان پزشک مجرب و قابل اعتمادی مراجعه کنید که ونیرهای بسیاری را تا به حال نصب کرده باشد.

چگونگی نظافت کامپوزیت ونیر و محافظت از دندان ها

 بهترین راه محافظت از دندان هایتان، مراقبت از کامپوزیت ونیر است. این به معنی صرف ۲ دقیقه زمان برای مسواک زدن و نخ کشیدن مرتب بین دندان هاست.

 استفاده از مسواک دستی مشکلی ندارد اما مسواک‌برقی دسترسی بهتری به نقاط بین دندانها دارد و نظافت بهتری را به همراه می آورد.

جلوگیری از مشکلات کامپوزیت


ساییدن دندان‌ها به روی همدیگر می تواند منجر به ایجاد آسیب به کامپوزیت ونیر شود و آنها را در مقابل پوسیدگی آسیب‌پذیرتر کند. دندانپزشکتان می‌تواند با شما در رابطه با گزینه های درمانی جایگزین صحبت کند یا به شما یک گارد دندانی بدهد تا شب موقع خواب از آن استفاده کنید.

  • از خوردن غذاهای سفت یا چسبنده مانند سبزیجات خام، آجیل و شکلات‌های ترد خودداری کنید
  • امصرف غذاها و نوشیدنی هایی که می تواند باعث ایجاد لکه روی دندان هایتان شود را کاهش دهید (خانواده توت ها، قهوه، شراب و گوجه)
  •  حتما بعد از مصرف غذا یا محصولی که می تواند باعث ایجاد لکه روی دندانتان شود، دهانتان را آبکشی کنید.
  • از دندانتان به عنوان ابزاری برای باز کردن بطری، جویدن یخ، جویدن ناخن یا اقدامات شبیه به این استفاده نکنید
  •  هر ۶ ماه یکبار برای پاکسازی عمیق که بتواند روسوب ایجاد شده روی دندانتان را از بین ببرد به دندانپزشک مراجعه کنید
  •  در ورزش هایی که با افراد دیگر برخورد دارید، حتماً از گارد محافظتی دندان استفاده کنید
تماس با ما
×ارتباط در واتساپ