پر کردن دندان با لیزر چگونه است؟ + هزینه

مدت‌هاست که از لیزر دندانپزشکی برای عمل روی بافت نرم (مانند لثه) استفاده می‌شود، اما امروزه میتوان از لیزر برای ترمیم و پر کردن دندان نیز استفاده کرد. لیزر دندانپزشکی این امکان را برای دندانپزشک فراهم می‌سازد تا لایه کوچکی از ساختمان دندان را بر خلاف مته دندانپزشکی، بدون ایجاد صدا، درد یا ناراحتی بردارد.

استفاده از لیزر برای پردن دندان ها چه مزایایی دارد؟


استفاده از لیزر برای پردن دندان ها چه مزایایی داردپر کردن دندان با لیزر، مزایای بیشتری نسبت به پر کردن دندان با روش‌های رایج و استفاده از مته دندانپزشکی دارد.

  • یکی از مزایای طولانی مدت پر کردن دندان با لیزر این است که لیزر باکتری‌های موجود در حفره دندانی را از بین می ‌برد و این امر منجر به افزایش طول عمر دندان می‌شود.
  • این روش کاملا بی صدا است و حین درمان سر و صدای بسیار کمتری ایجاد می‌کند.
  • این روش درمانی موجب آرامش خاطر بیمار می‌شود چرا که دوره نقاهت و ترومای ناشی از پر کردن دندان در این روش بسیار کاهش می‌یابد.
  • این روش کم تهاجمی بوده و موجب بهبودی سریع می‌شود چرا که نسبت به روش سنتی موجب تحریک، خونریزی و تورم کمتری می‌شود.
  • این روش یک راه حل محافظه کارانه است، چرا که سطح سالم دندان در این روش حفظ می‌شود.

احتمالا بزرگترین مزیت پر کردن دندان با لیزر این است که این روش بسیار ساده و راحت است. در اکثریت موارد حتی نیاز به تزریق بی حس کننده نیاز نخواهد بود. این نکته باعث می‌شود تا این روش درمانی برای افرادی که از سوزن می‌ترسند یا اینکه ترجیح می‌دهند بی‌حسی برای آنها اعمال نشود،‌ انتخاب بسیار مناسبی باشد.

پروسه پر کردن دندان با لیزر چگونه است؟


پروسه پر کردن دندان با لیزر چگونه استاولین گام گرفتن وقت ویزیت از دندانپزشک است. در ویزیت اولیه،‌ دندانپزشک مشکلات مربوط به دندان‌های شما را بررسی کرده و چنانچه درمان یا پر کردن دندان با لیزر را به شما توصیه کند، مراحلی که در طول عمل طی خواهید کرد به شرح زیر خواهند بود:

  • درست مانند روش سنتی پر کردن دندان، پر کردن دندان با لیزر نیز به همان اندازه ساده و آسان خواهد بود.
  • هیچگونه تراش یا مته کاری انجام نخواهد شد و تمام پروسه توسط لیزر انجام خواهد شد.
  • پر کردن یا ترمیم دندان با لیزر هیچ‌گونه درد و ناراحتی برای بیمار نخواهد داشت.
  • احتمالا در طول عمل خونریزی داشته باشید که دندانپزشک بلافاصله آنرا برطرف خواهد کرد.
  • در طول عمل، دندانپزشک دهان شما را برای درمان مشکلات دندانی باز نگه خواهد داشت.
بخوانید:  انواع مواد پر کننده دندان و مزایا و معایب هرکدام

در دندانپزشکی می‌توان از لیزر برای تشخیص پوسیدگی دندان نیز استفاده کرد. همچنین، حین پر کردن دندان،‌ دندانپزشک از لیزر برای از بین بردن باکتری‌های ناحیه پوسیده دندان استفاده می‌کند. در پر کردن دندان به روش سنتی، این کار معمولا با چاقوی جراحی دندان و مته دندانپزشکی به شکلی تهاجمی‌تر انجام می‌شود. همچنین مواد مورد استفاده برای پر کردن دندان را نیز بوسیله لیزر سفت می‌کنند تا دوام و ماندگاری طولانی مدتی داشته باشد.

بعد از پر کردن دندان بالیزر چه اتفاقی می افتد؟


بعد از پر کردن دندان با لیزر می‌توانید انتظار مراحل زیر را داشته باشید:

بر خلاف خونریزی شدید در پر کردن دندان به روش سنتی، در این روش درمانی میزان خونریزی بسیار کمتر خواهد بود. نه خونریزی مداوم و نه زخم باز در محل درمان وجود نخواهند داشت.

  • نسبت به سایر روش‌های درمانی، در پر کردن دندان با لیزر احتمال عفونت بسیار کمتر خواهد بود.
  • چنانچه درمان شما بدرستی صورت بگیرد،‌ احتمال اینکه درد یا تورمی داشته باشید بسیار کم و نزدیک به صفر خواهد بود.
  • چنانچه بعد از پر کردن دندان درد یا تورم شدیدی داشتید که بعد از ۱ روز برطرف نشد، بلافاصله به پزشک خود مراجعه کنید.

از چه نوع لیزری برای پر کردن دندان استفاده می‌شود؟


از چه نوع لیزری برای پر کردن دندان استفاده می‌شودمتخصصین حوزه دندانپزشکی بسته به نوع درمان، از لیزر هم برای بافت سخت و هم برای بافت نرم استفاده می‌کنند. گاها اگر ماهیت مشکل تحت درمان اجازه دهد، از لیزر برای درمان هر دو بافت استفاده می‌شود.

لیزرهای مورد استفاده برای بافت سخت، می‌توانند ساختمان دندان را برش دهند. انرژی لیزر در یک طول موج معین از طریق ترکیب آب و مواد معدنی خاص موجود در دندان جذب می‌شود. از لیزر بافت سخت اغلب برای تراش و آماده‌سازی یا فرم دادن به دندان برای قرار دادن باندینگ کامپوزیت، ترمیم پر کردگی‌های فرسوده قبلی و برای برداشتن بخشی از ساختار دندان استفاده می‌شود.

انرژی لیزر بافت نرم نیز از طریق ترکیب آب و هموگلوبین قابل جذب است. هموگلوبین پروتئین موجود در سلول‌های خون است. از لیزر بافت نرم برای درمان التهاب مزمن لثه (پریودنتیت) جهت از بین بردن باکتری‌ها و تحریک رشد مجدد بافت استفاده می‌شود.

لیزر بافت نرم، موجب بسته شدن انتهای عصب و رگ‌های خونی موجود در بافت نرم می‌شود و به همین دلیل اکثریت بیماران پس از دریافت لیزر درمانی هیچ‌ گونه دردی حس نمی‌کنند. از سوی دیگر، لیزر درمانی موجب تسریع روند بهبودی و التیام بافت نیز می‌شود.

پر کردن دندان با لیزر بهتر است یا به روش های رایج؟


پر کردن دندان با لیزر بهتر است یا به روش های رایجپاسخ به اینکه روش سنتی و رایج برای پر کردن دندان بهتر است یا پر کردن دندان با لیزر، مقداری دشوار است. روش مناسب درمان به نیازهای خاص هر بیمار و ماهیت مشکل او بستگی دارد. گاها برای تعیین مناسب‌ترین روش درمانی ممکن است به بررسی بیشتر مشکل بیمار نیاز باشد.

بخوانید:  پرکردن دندان با مواد سفید بهتر است یا سیاه؟

اکنون شما از رویه انجام هر دو روش مطلع هستید. برخی از افراد روش سنتی و برخی نیز پر کردن دندان با لیزر را ترجیح می‌دهند. به هر حال، لیزر دندانپزشکی درمان باکیفیتی به بیماران ارائه می‌دهد و در برطرف کردن انواع مشکلات دندانی روشی موثر و کارآمد است.

لیزر دندانپزشکی به همان اندازه کیفیت درمانی بالایی داشته و با اینکه عمدتا از لیزر برای اهداف زیبایی استفاده می‌شود اما در اهداف پیشگیرانه و درمانی نیز به همان اندازه مؤثر است.

عوارض و معایب استفاده از لیر در پر کردن دندان ها


عوارض و خطرات مرتبط با لیزر دندانپزشکی نسبتا معدود و کم است. اما با این حال، مراجعه به یک متخصص معتبر بسیار حائز اهمیت است چرا که استفاده از لیزر با طول موج یا سطح قدرت نادرست می‌تواند منجر به آسیب دیدن بافت نرم و سخت شود. علاوه بر این، گاها در برخی فضاهای تبلیغاتی نیز قابلیت‌های درمانی این روش تا حدودی بزرگنمایی نیز می‌شود و پزشکان اعتقاد دارند این مورد می‌تواند باعث ایجاد انتظارات غیر واقع بینانه در مردم شود.

برخی از عوارض استفاده از لیزر در  پر کردن دندان ها شامل موارد زیر است:

  • نمی‌توان از لیزر برای پر کردن دندان‌هایی که قبلا با موادی مانند آمالگام پر شده‌اند استفاده کرد.
  • گاها استفاده از لیزر برای بافت سخت (مانند پر کردن دندان) باعث آسیب به پالپ دندان می‌شود.
  • برخی از درمان‌های لیزری نیاز به بی حسی دارند.
  • گاها علیرغم استفاده از لیزر، جهت صیقل دادن پر کردگی و متناسب سازی سطح بایت دندان باید از مته دندانپزشکی استفاده کرد.
  • برخی از روش‌های درمانی را بدلیل بافت اطراف ناحیه تحت درمان یا بدلیل شرایط مرتبط با دندان یا لثه نمی‌توان با لیزر انجام داد.
  • در پر کردن دندان با لیزر، احتمال آسیب دیدن لثه وجود دارد.

هزینه پر کردن دندان با لیزر چقدر است؟


هزینه پر کردن دندان با لیزر به کلینیکی که برای درمان به آن مراجعه می‌کنید بستگی دارد. پر کردن دندان با لیزر برای دندان‌هایی که قبلا پر شده‌اند قابل انجام نیست. همچنین نمی‌توان از لیزر برای پر کردن حفره ما بین دندان‌ها یا برای ترمیم پر کردگی‌های قبلی و نواحی وسیع استفاده کرد.

از اینرو، هزینه پر کردن دندان با لیزر بسته به ناحیه تحت درمان متفاوت خواهد بود. برای دندان‌هایی که با آمالگام پر شده یا برای ترمیم و تقویت ساختمان دندان جهت استفاده از بریج دندانی، نمی‌توان لیزر را بکار گرفت. همچنین، هزینه پر کردن دندان با لیزر به نوع لیزر مورد استفاده برای درمان نیز بستگی دارد و هزینه این روش، بیشتر از روش‌های سنتی پر کردن دندان خواهد بود. لیزر دندانپزشکی یکی از روش‌های بسیار کارآمد برای درمان مشکلات متعدد دندان است اما باید توجه داشته باشید که هزینه این روش در هر مورد می‌تواند متغیر باشد. از سوی دیگر،‌ هزینه این روش درمانی به دندانپزشکی که مراجعه می‌کنید نیز بستگی دارد.

بخوانید:  پرکردن دندان و انواع پر کننده های دندانی

سوالات متداول


آیا لیزر دندانپزشکی برای کودکان بی خطر است؟

بله، استفاده از لیزر برای پر کردن دندان هم برای کودکان و هم بزرگسالان کاملا بی خطر و کارآمد است.

همچنین از لیزر در موارد بیماری لثه، برای درمان بافت نرم نیز استفاده می‌شود. یکی از بزرگترین مزیت‌های استفاده از لیزر برای درمان بافت نرم این است که با این روش دیگر نیازی به بخیه زدن نخواهد بود.

پر کردن دندان با لیزر برای چه افرادی مناسب است؟

پر کردن دندان با لیزر برای افرادی که در هر سنی ممکن است از مته دندانپزشکی و جراحی هراس داشته باشند و یا بدلیل سادگی این روش و کم تهاجمی بودنش آنرا ترجیح دهند، گزینه مناسبی است. در اولین جلسه ویزیت، دندانپزشک با بررسی مشکلات دندانی شما تمامی گزینه‌های درمانی را توضیح داده و شما را در تصمیم‌گیری برای پر کردن دندان با لیزر راهنمایی خواهد کرد تا انتخاب آگاهانه‌ای داشته باشید.

آیا ترمیم دندان با لیزر نیاز به بی حسی دارد؟

بسته به رویکرد و روش انجام کار دندانپزشک، همچنان ممکن است به بی حس کردن دندان نیاز داشته باشید. برای مثال، پر کردن حفره دندانی کم عمق شاید نیازی به بی حسی نداشته باشد اما پر کردن حفره دندانی عمیق قطعا به بی حس شدن نیاز خواهد داشت.

پر کردن دندان با لیزر چقدر طول میکشد؟

محل مورد نیاز برای پر شدن دندان هر فرد متفاوت است. محل پر کردگی ممکن است بزرگ یا کوچک باشد.  پر کردن دندان با لیزر معمولا از ۱۰ دقیقه تا ۱ ساعت طول میکشد و این مدت زمان بسته به اندازه محل پر شدگی دندان متفاوت خواهد بود.

آیا پرکردن دندان با لیزر درد دارد؟

نه تنها پر کردن دندان بلکه حتی بیوپسی لثه هم (نمونه برداری از لثه) با لیزر بدون درد خواهد بود. در این روش تمامی مراحل کار با دقت و مراقبت از بافت‌های اطراف دندان انجام می‌شود و هیچگونه برشی که به بخیه نیاز داشته باشد نخواهد بود. ضمنا لیزر قبل از استفاده کاملا استریل می‌شود که این امر نیز خطر عفونت باکتریایی را به حداقل می‌رساند.

چند ساعت پس از پر کردن دندان می توان غذا خورد؟

معمولا دندانپزشکان توصیه می‌کنند که بیماران تا یک ساعت پس از پر کردن دندان چیزی نخورند یا ننوشند. برای مصرف مواد غذایی سفت نیز باید ۲۴ ساعت کامل از زمان پر کردن دندان گذشته باشد. اگر دندان با کامپوزیت پر شده باشد اغلب میتوانید بلافاصله غذا بخورید.

تماس با ما
×ارتباط در واتساپ