پیوند استخوان فک برای ایمپلنت دندان: مراقبت بعد از جراحی + هزینه

گاهی اوقات ضعف استخوان های فک یا نبود حجم کافی استخوان در فک باعث می شود تا پیوند استخوان به بخشی ضروری از فرآیند ایمپلنت تبدیل شود.

چرا به پیوند استخوان فک برای ایمپلنت دندان احتیاج پیدا می کنیم؟


چرا به پیوند استخوان فک برای ایمپلنت دندان احتیاج پیدا می کنیم؟

اگر استخوان کافی در فک وجود نداشته باشد، ایمپلنت دندان نمی تواند به فک متصل شود و از کار می افتد یا تا زمانی که باید دوام نمی آورد. اگر فک خیلی نازک (باریک)، کوتاه (ارتفاع) یا در اطراف ساختارهای مهم حیاتی (مانند اعصاب یا حفره‌های سینوسی) به اندازه کافی نباشد، به پیوند استخوان نیاز خواهید داشت تا پایه‌ای محکم برای ایمپلنت دندان جدید شما ایجاد شود.

متأسفانه، تحلیل استخوان (نازک شدن، ضعیف شدن و زوال استخوان) یکی از عوارض جانبی شایع از دست دادن دندان است و می تواند روی بیماران در هر سنی تأثیر بگذارد. قبل از اینکه جراح متخصص توصیه ای در مورد ایمپلنت های دندانی ارائه دهد، ارزیابی جامعی از حجم استخوان فک با استفاده از اشعه ایکس وسی تی اسکن انجام می شود.

داده‌ های به دست‌ آمده در سی ‌تی‌ اسکن‌ ها با استفاده از نرم‌ افزار سه بعدی تجزیه و تحلیل می‌ شوند و امکان انجام عمل جراحی مجازی مبتنی بر رایانه، بدون لمس بیمار فراهم می‌کند. این تجزیه و تحلیل به یک برنامه جراحی کامل تبدیل می شود که هر گونه خطر احتمالی را با جزئیات بیان می کند و ایده آل ترین اندازه ها، موقعیت ها و زوایای ایمپلنت را انتخاب می کند، به اعصاب و حفره های سینوسی آسیب نمی رساند و امکان ایجاد هدایت جراحی برای قرار دادن دقیق ایمپلنت را فراهم می کند.

در نهایت برنامه جراحی مبنایی برای قیمت دقیق درمان و از همه مهمتر کاهش زمان عمل، عوارض کمتر و بهبودی سریع تر برای بیمار می شود.

پیوند استخوان فک برای ایمپلنت دندان چه مزایایی دارد؟


مزایای اصلی پیوند استخوان شامل موارد زیر است:

  • ترمیم: با پیوند استخوان، جراحان دهان می توانند توده استخوان و سایر ساختارهای دهان را بازیابی کنند و به بیمار کمک می کند از کارهای اضافی دندانپزشکی و ارتودنسی پرهیز  کند.
  • آرایشی: پیوند استخوان از تعدادی استخوان و ساختارهای صورت پشتیبانی می کند و می تواند ظاهر کلی بیمار را بهبود بخشد. این امر به نوبه خود می تواند عزت و اعتماد به نفس بیمار را افزایش دهد.
  • پشتیبانی: پیوند استخوان به پشتیبانی از ساختارهای باقی مانده در دهان و فک کمک می کند. اگر دندانی را از دست داده باشید، پیوند استخوان می تواند به پشتیبانی از دندان های باقی مانده و فک کمک کند تا آسیب بیشتری رخ ندهد.
  • بهبود استفاده از بقیه اجزای دندانی: پیوند استخوان همچنین می تواند به پشتیبانی از سایر اجزای دندانی مانند تاج، ایمپلنت، پروتز و بریج کمک کند. این عمل عملکرد هر جزء دندانی را در دراز مدت بهبود می بخشد.

نحوه انجام پیوند استخوان فک برای ایمپلنت دندان


نحوه انجام پیوند استخوان فک برای ایمپلنت دندان

جراحی ایمپلنت دندان معمولاً به صورت مرحله ای انجام می شود. ابتدا دندان آسیب دیده برداشته می شود. سپس استخوان فک برای جراحی آماده می شود. در این مرحله، پیوند استخوان ممکن است انجام شود. پیوند استخوان روشی می باشد که در آن استخوان از دست رفته را جایگزین و بازسازی می کند و همچنین می تواند کانتور صورت مناسبی را بازسازی کند. اگر دندان ها به دلیل ضربه و پوسیدگی یا آسیب از بین رفته باشند، اغلب مقداری استخوان از دست می رود و استخوان اطراف فک شروع به تحلیل رفتن می کند. در این صورت پیوند استخوان پایه محکم تری را برای ایمپلنت دندان ایجاد می کند.

بخوانید:  جایگزین ایمپلنت دندان کودکان

به طور سنتی این فرآیند شامل برداشتن تکه ای استخوان از قسمت دیگری از فک یا بدن بیمار و پیوند آن به استخوان فک می شود. گزینه های جایگزین امروزه شامل تهیه استخوان از یک اجساد یا حیوانات به منظور جایگزینی استخوان از دست رفته می شود. این گزینه ‌ها عوارض کمتری در ایجاد بیمار دارد، از جراحی ثانویه جلوگیری می‌کنند و به همان اندازه موفق می باشند. بعد از این فرآیند، ممکن است چند ماه طول بکشد تا استخوان پیوند شده، به اندازه کافی، استخوان جدید به منظور پشتیبانی از قرار گرفتن ایمپلنت دندان را بسازد.

هنگامی که استخوان فک بهبود یافت، فرآیند ایمپلنت ادامه می یابد. این کار با قرار دادن پایه ایمپلنت تیتانیومی دندان در استخوان فک شروع می شود. این مرحله نیز ممکن است تا چند ماه طول بکشد تا بهبودی حاصل شود.

در نهایت، هنگامی که بهبودی کامل شد، پیرادندانپزشک دارای مجوز، بدنه یا همان امتداد ستون فلزی ایمپلنت، را در فک قرار می‌دهد و باز هم باید زمان بگذرد تا بافت نرم بهبود یابد. پس از بهبودی، قالب‌ هایی از دندان‌ ها و استخوان فک گرفته می‌ شود و می ‌توان عمل گذاشتن دندان یا دندان‌های نهایی را انجام داد.

انواع پیوند استخوان فک


پیوند استخوان فک به روش Socket graft

این مرسوم ترین روش پیوند استخوان می باشد و شامل قرار دادن استخوان جدید به طور مستقیم در حفره ای است که قبلا در آن دندان بوده است تا یک پایه محکم برای ایمپلنت دندان ایجاد شود.

پیوند استخوان فک به روش بلوک پیوند استخوان (Block bone graft)

این نوع پیوند زمانی انجام می شود که آسیب یا ضربه به فک وارد شده باشد، بنابراین از دست دادن استخوان گسترده خواهد بود. استخوان از پشت فک گرفته می شود و با پیچ های تیتانیوم در جای خود ثابت می شود تا با بافت استخوانی اطراف پیوند بخورد.

پیوند استخوان فک به روش پیوند حفاظتی بخش جانبی(Lateral ridge preservation graft9

هنگامی که فک بیمار به منظور پشتیبانی از ایمپلنت کفایت نکند، از استخوان انسان برای افزایش عرض فک استفاده می شود.

پیوند استخوان فک به روش لیفت سینوس (Sinus lift procedure)

در مواقعی که نیاز به ایمپلنت در فک بالا باشد، استفاده از این نوع پیوند استخوان مرسوم است. زیرا فک بالا، به تنهایی، معمولاً به اندازه کافی برای نگه داشتن ایمپلنت پایدار نیست. استخوان‌ ها به حفره سینوسی اضافه می‌ شوند تا رشد استخوان را در این ناحیه تقویت کنند.

از چه استخوان هایی برای انجام پیوند استخوان فک استفاده می شود؟


استفاده از Autograft Bone برای پیوند استخوان فک

مواد اتوگرافت از بدن خود بیمار و معمولاً از کام سخت، بخشی از چانه یا ناحیه ران تامین می‌شود. بدن به احتمال زیاد پیوند استخوان اتوگرافت را می پذیرد، زیرا این پیوند از بافت استخوانی خود شماست. افزودن این ماده پیوندی نیاز به جراحی بیشتری دارد و این موضوع آن را به گران ترین گزینه تبدیل می کند، به خصوص اگر به پیوند استخوان بلوک نیاز داشته باشید.

بخوانید:  تفاوت ایمپلنت و بریج چیست؟ کدام بهتر است؟

استفاده از Allograft Bone برای پیوند استخوان فک

نمونه های استخوان آلوگرافت از اندام های اهداکنندگان فوت شده تهیه می شود. این مواد برای جلوگیری از انتقال آلودگی پردازش و استریل می شوند و بدن به احتمال زیاد این بافت را می پذیرد زیرا از بدن یک انسان گرفته شده است. اما این روش نیز گران می باشد، زیرا باید از یک منبع دیگر تهیه شوند.

استفاده از Xenograft Bone برای پیوند استخوان فک

نمونه های استخوانی زنوگرافت از استخوان فرآوری شده حیوانی تهیه می شود. در پیوندهای دندانی معمولاً از استخوان گاو استفاده می شود زیرا تراکم و ترکیب آن شبیه استخوان انسان است و احتمال پذیرش این نوع بافت توسط بدن را زیاد می باشد. نسبت به استخوان های آلوگرافت ارزان تر هستند، اما با این وجود ارزان ترین گزینه نمی باشند.

استفاده از Alloplastic Grafts برای پیوند استخوان فک

مواد آلوپلاستیک از جایگزینی استخوان معدنی ساخته شده اند و به طور اثربخشی شبیه استخوان انسان می باشند. این نوع استخوان مصنوعی ارزان ‌تر از همه گزینه ‌های دیگر است، اما از آنجایی که از یک ماده مصنوعی ساخته شده است، بیشترین خطر رد بافت را نیز دارد.

مراقبت های بعد از عمل پیوند استخوان فک به چه شکل است؟


مراقبت های بعد از عمل پیوند استخوان فک به چه شکل است؟

پس از جراحی پیوند استخوان، آزردگی جزئی یا متوسطی ​​از جمله خونریزی احتمالی، کبودی و تورم لثه‌ها را خواهید داشت. برای اکثر بیماران، درد ناشی از پیوند استخوان 24-48 ساعت پس از عمل طول می کشد.

کارهایی که باید در طول نقاهت پس از ایمپلنت دندان و پیوند استخوان انجام دهید، عبارتند از:

  • تسکین درد و التهاب: جراح داروهای ضد التهابی را قبل از درمان تجویز می کند و در صورت نیاز می توان پس از درمان مصرف آنها را ادامه داد.
  • مراقبت از دهان: از یک مسواک کوچک با پرزهای نرم استفاده کنید، اطراف ایمپلنت را نخ نکشید و دهان را 2 تا 3 بار در روز بعد از غذا با دهانشویه بدون الکل بشویید. به منظور جلوگیری از آزردگی، باید اطراف محل جراحی را به آرامی و با دقت مسواک بزنید.
  • غذا خوردن: فقط غذاهای نرم مصرف کنید و سعی کنید ذرات غذا به مدت 3 تا 4 روز پس از جراحی، به محل ایمپلنت نرسد. در چند هفته اول از مصرف غذاهای سفت، تند و ترد خودداری کنید. مصرف این غذاها را به آرامی بعدا دوباره شروع کنید.
  • با جراح متخصص خود در تماس باشید: قرار ملاقات های بازنگرری برای 2 هفته و در طی 3 ماه پس از مرحله 1 درمان ایمپلنت برنامه ریزی می شوند. اگر احساس می‌ کنید چیزی آنطور که باید پیش نمی ‌رود، در اسرع وقت قرار ملاقاتی را ترتیب دهید تا مطمئن شوید که ایمپلنت به درستی ترمیم می شود.

پیوند استخوان فک برای ایمپلنت دندان چه عوارضی دارد؟


پیوند استخوان فک برای ایمپلنت دندان چه عوارضی دارد؟

پیوند استخوان برای درمان ایمپلنت دندان بی خطر است و معمولاً میزان موفقیت بسیار بالایی دارد. با این حال، مانند تمام جراحی های دیگر، خطرات کمی وجود دارد:

  • عفونت
  • واکنش آلرژیک
  • پس زدن پیوند
  • باز شدن زخم
  • تخریب عصبی
  • آسیب به دندان های طبیعی یا رگ های خونی
  • خون ریزی شدید
  • بی حسی یا گزگز در لثه ها، لب ها و گونه ها
  • ایجاد زخم
  • مشکلات سینوسی (در ایمپلنت فک بالایی)
  • تورم، درد و کبودی
  • رشد غیر طبیعی استخوان
  • لخته شدن خون

اگر نگران هر یک از این علائم هستید یا علائم شدید هستند، برای مشاوره با جراح دندان تماس بگیرید. انتخاب یک جراح متخصص مجرب و معتبر باید احتمال بروز عوارض و نتایج ضعیف را کاهش دهد.

هزینه های پیوند استخوان فک برای ایمپلنت دندان به چه شکل است؟


روش پیوند استخوان بسته به شرایط عمل می تواند پرهزینه شود. ماده مصنوعی پیوند استخوان ارزانتر از استخوان انسان یا حیوان است، اما خطر پس زدن بیشتری را نیز به همراه دارد.

بخوانید:  مسواک ایمپلنت:‌ مزایا،‌ انواع و قیمت

علاوه بر این، اگر مقدار استخوان از دست رفته قابل توجه باشد، هزینه افزایش می یابد. در طول کل فرآیند، باید هزینه های زیر را پرداخت کنید:

  • CT اسکن
  • اشعه ایکس پانورامیک/پری آپیکال
  • هزینه مواد پیوند استخوان و جراحی
  • بی حسی
  • مراقبت های پس از جراحی

پرسش و پاسخ


چه مدت طول می کشد تا پیوند استخوان ایمپلنت بهبود یابد؟

پیوند استخوان معمولاً باید 4 ماه قبل از کاشت ایمپلنت بهبود یابد. در موارد دیگر، ممکن است نیاز به پیوند استخوان در محل دندان از دست رفته باشد (به خصوص اگر دندان برای مدتی طولانی تری کشیده شده باشد).

چه مدت بعد از پیوند استخوان دندان درد دارید؟

درد و التهاب ممکن است 2 تا 3 روز پس از جراحی به حداکثر برسد و باید در هر روز پس از این مدت درد کاهش یابد. اگر درد یا التهاب بعد از عمل تشدید شد یا علائم غیرعادی رخ داد، برای راهنمایی با مطب ما تماس بگیرید.

آیا دندان ها بعد از پیوند استخوان می توانند جابجا شوند؟

شکل استخوان بلافاصله تغییر می کند و همانطور که استخوان تغییر می کند، روی دندان های کناری نیز تأثیر می گذارد. دندان ها ممکن است به دلیل این تغییر لق شوند، می توانند جابجا شوند و سلامت کلی آنها تحت تأثیر قرار گیرد.

نشانه های رد پیوند استخوان دندان چیست؟

  • درد یا التهاب بعد از هفته اول بدتر می شود.
  • چرک یا خروج مایع از محل پیوند استخوان.
  • تحلیل رفتن لثه (زمانی که لثه ها از روی دندان ها جدا می شوند و عقب نشینی می کنند).
  • بدون بهبود در حجم استخوان فک.

میزان موفقیت پیوند استخوان دندان چقدر است؟

پیوند استخوان کامپوزیت 99.6 درصد پایداری و 66.06 درصد موفقیت آمیز بوده است. آلوگرافت ها 90.9 درصد پایداری و 82.8 درصد موفقیت آمیز می باشند.

چگونه می توانم ترمیم پیوند استخوان دندان را تسریع کنم؟

غذاهای با دمای متوسط که بسیاری از بیماران پس از پیوند استخوان از آنها استفاده می کنند عبارتند از: بلغور جو دوسر، تخم مرغ همزده، پودینگ، میوه یا سیب زمینی له شده. با اجتناب از غذاهایی که ممکن است نیاز به جویدن داشته باشند، بیماران می توانند روند بهبودی خود را تسریع کنند.

چه مدت بعد از پیوند استخوان می توانم غذای جامد بخورم؟

در 2 روز اول، رژیم غذایی باید نرمتر باشد و از مایعات داغ یا جویدن غذا در محل ایمپلنت یا پیوند استخوان خودداری کنید. پس از 48 ساعت، معمولاً از بازگشت به رژیم غذایی عادی بی خطر است، اما سعی کنید تا حد امکان از جویدن غذا در محل جراحی خودداری کنید.

آیا پیوند استخوان صورت شما را تغییر می دهد؟

پیوند استخوان می تواند تغییرات ساختار صورت که به دلیل از دست دادن استخوان رخ داده است را اصلاح کند. توانایی‌های جراح دهان احتمالاً فقط به پیوند استخوان ختم نمی‌شود. اگر مورد شما حاد یا غیر معمول باشد، هنوز گزینه‌هایی برای بهبود وضعیت شما به منظور قرار دادن ایمپلنت دندان وجود دارد.

بهترین خمیر دندان برای ایمپلنت کاشته شده چیست؟

هنگام مسواک زدن، سعی کنید از خمیر دندان بدون فلوراید استفاده کنید. این نوع خمیر دندان برای هر کسی که ایمپلنت دندانی دارد مناسب می باشد، زیرا تحقیقات نشان داده است که فلوراید و ترکیبات ساینده برای مراقبت روزانه ایمپلنت مناسب نیستند.

تماس با ما
×ارتباط در واتساپ