ایمپلنت دندان در بارداری (کاشت دندان در حاملگی)

کالج آمریکایی بیماری‌های زنان و زایمان و انجمن دندانپزشکی آمریکا بانوان باردار را تشویق می‌کنند که مراقبت‌های پیشگیرانه دهان و دندان مانند جرم‌گیری و معاینات دوره‌ای را جدی بگیرند. درمان‌های انتخابی مانند ایمپلنت را می‌توان پس از سه‌ماهه اول بارداری انجام داد، با این‌ حال اکثر جراحان ترجیح می‌دهند کاشت دندان را به بعد از زایمان موکول کنند.

خطرهای کاشت دندان در دوران بارداری


 

خطرهای کاشت دندان در دوران بارداری

متخصصان معتقداند که کاشت دندان پس از سه‌ماهه اول حاملگی ایمن است. اما اگر کاشت ایمپلنت ضروری نیست، بهتر است تا پس از زایمان صبر کنید تا دچار عوارض احتمالی نشوید.

رادیوگرافی

گرفتن عکس رادیوگرافی از دهان بخشی از فرایند آمادگی قبل از ایمپلنت است؛ دندانپزشک با توجه به عکس می‌تواند تراکم استخوان، موقعیت دندان‌ها و دیگر اطلاعات مهم را ارزیابی کند. کالج زنان و زایمان آمریکا گرفتن عکس رادیوگرافی از دندان را در دوران حاملگی ایمن می‌داند. اما اگر جنین حتی مقدار بسیار کمی اشعه را در زمان رادیوگرافی دریافت کند، احتمال بروز خطراتی وجود دارد. بنابراین ایمن‌ترین کار این است که کلاً از خطر اجتناب کرد.

بی‌حسی و بیهوشی

بی‌حسی موضعی مانند بی‌حسی زمان پر کردن دندان در دوران بارداری بدون خطر است. اما بیهوشی برای بانوان باردار ایمن نیست. کاشت دندان مستلزم جراحی دهان است تا دندانپزشک بتواند ریشه ایمپلنت را در استخوان فک قرار بدهد. کاشت دندان را معمولاً می‌توان با بی‌حسی موضعی انجام داد، اما برخی دندانپزشکان بیهوشی عمومی را توصیه می‌کنند، به‌ویژه اگر بیمار به شدت به دلیل انجام دادن جراحی ایمپلنت مضطرب و عصبی باشد.

استرس

اگر از فکر جراحی ایمپلنت مضطرب یا عصبی می‌شوید، بهترین کار این است که کاشت دندان را به بعد از زایمان موکول کنید. اصلاً ارزشش را ندارد که استرس غیرضروری را در دوران بارداری به خود تحمیل کنید. استرس شدید می‌تواند باعث فشار خون بارداری شود که عوارض ناخوشایندی را برای جنین به دنبال دارد.

بخوانید:  ایمپلنت زیگوماتیک| مزایا، ماندگاری، هزینه و معایب ایمپلنت زایگما

تغییرات مربوط به سلامت دهان و دندان در دوران بارداری

یکی از دلایل خطرناک بودن جراحی ایمپلنت در دوران حاملگی تغییراتی است که در سلامت دهان و دندان بانوان باردار ایجاد می‌شود و احتمال پس زدن ایمپلنت را افزایش می‌دهد. چون انجام پژوهش بالینی بر روی بانوان باردار معمولاً اخلاقی تلقی نمی‌شود، هیچ مطالعه کنترل‌شده‌ای در زمینه نرخ موفقیت کاشت دندان در دوران بارداری انجام نشده است، بااین‌حال می‌دانیم که تغییرات سیستم ایمنی، التهاب لثه‌ها و دیابت بارداری نرخ پس زدن ایمپلنت را در دوران حاملگی افزایش می‌دهند.

عوارض پس از جراحی

می‌دانیم که رادیوگرافی دندان و بی‌حسی موضعی برای جنین در حال رشد اندکی خطرناک است، اما چون سلامت دهان و دندان‌ها در دوران حاملگی مختل می‌شود، بانوان باردار پس از جراحی بیشتر در معرض خطر عفونت و جوش نخوردن ایمپلنت قرار دارند. اگر دچار این عوارض بشوید، روش‌های درمان درد و عفونت به دلیل باردار بودن به شدت محدود خواهد بود.

مصرف بعضی آنتی‌بیوتیک‌ها در دوران حاملگی ممنوع است. ممکن است عفونت بسیار دردناک باشد، اما نمی‌توانید داروهای تجویزی یا حتی اکثر مسکن‌های بدون نسخه را برای تسکین علائم مصرف کنید.

این شرایط اضطراب‌آور است و می‌دانیم که اضطراب برای مادر باردار یا نوزادش خوب نیست. بنابراین بهترین کار این است که جراحی ایمپلنت را به بعد از زایمان موکول کنید.

بهترین زمان برای کاشت دندان پس از زایمان است


 

کاشت دندان پس از زایمان

کاشت دندان در دوران حاملگی به دلیل تغییراتی که در این دوران حساس در سلامت دهان و دندان‌ها رخ می‌دهد، خطرناک است. این تغییرات احتمال پس زدن ایمپلنت را در دوران بارداری افزایش می‌دهد.

اگر نگران هستید که دندان غائب زیبایی لبخندتان را خدشه‌دار کند، دندانپزشک می‌تواند ترمیمی موقتی را برای‌تان تهیه کند تا در مدت انتظار برای جراحی ایمپلنت از آن استفاده کنید.

بخوانید:  ایمپلنت دندان های جلویی: مزایا و معایب

پرسش‌های متداول


جراحی ایمپلنت چه زمانی برای بانوان باردار ضروری تلقی می‌شود؟

اگر یکی از دندان‌های‌تان پوسیدگی شدید داشته و دردناک باشد، باید آن را بکشید. اگر دندان پوسیده جزء دندان‌های عقب دهان باشد که دیده نمی‌شود، احتمالاً می‌توانید جایگزینی آن را به بعد از زایمان موکول کنید. اما اگر دندان جلو باشد، شاید بخواهید آن را فوراً با ایمپلنت جایگزین کنید.

اگر در دوران بارداری نیاز مبرم به کاشت دندان داشته باشم، باید چه کار کنم؟

در شرایط ضروری می‌توانید جراحی ایمپلنت را در دوران حاملگی انجام بدهید. حالت ایده‌آل این است که برای کاشت دندان در دوران بارداری تا سه‌ماهه سوم صبر کنید تا درمان ایمن شود؛ البته برای آن‌که جراحی ایمپلنت برای‌تان راحت‌تر شود، بهتر است آن را به سه‌ماهه سوم موکول کنید. درباره وضعیت با دندانپزشک معالجتان مشورت کنید تا مطمئن شوید که مزایای کاشت دندان به خطرات آن می‌چربد.

چرا جرم‌گیری در دوران بارداری مهم است؟

هیچ دلیلی ندارد که جرم‌گیری معمول دندان‌ها را در دوران حاملگی انجام ندهید، در واقع بسیار مهم است که در زمان‌های تعیین‌شده به دندانپزشک مراجعه کنید. تغییراتی که بارداری در بدن ایجاد می‌کند، می‌تواند خطر پوسیدگی دندان و بیماری لثه را افزایش دهد. احتمال ملتهب شدن لثه‌ها در دوران بارداری بیشتر است، این التهاب خطر ابتلا به بیماری لثه و پوسیدگی دندان را بیشتر می‌کند. حالت تهوع صبحگاهی که باعث استفراغ می‌شود، نیز باعث ساییدگی مینای دندان توسط اسیده معده می‌شود و دندان‌ها را در برابر پوسیدگی آسیب‌پذیرتر می‌کند. به‌علاوه نوزادی که در رحم مادر در حال رشد است، مواد مغذی را از مادر می‌گیرد و به سمت خود سرازیر می‌کند. یکی از این مواد مغذی کلسیم است که از سلامت دندان‌ها حمایت می‌کند، در نتیجه دندان‌های مادر از قبل هم ضعیف‌تر می‌شود.

چرا باید برای کاشت دندان تا پایان سه‌ماهه سوم صبر کنم؟

سیزده هفته نخست حاملگی دوران بسیار حساسی از فرایند بارداری است. بنابراین به بانوان باردار توصیه می‌شود که درمان‌های انتخابی دندانپزشکی مانند کاشت دندان را در سه‌ماهه نخست بارداری انجام ندهند.

بخوانید:  سن مناسب برای ایمپلنت دندان: کاشت ایمپلنت در سالمندان

البته درمان‌های عمومی دندانپزشکی مانند جرم‌گیری یا معاینه‌های معمول را همچنان می‌توان در دوران حاملگی انجام داد.

مجاز بودن درمان‌های انتخابی دندانپزشکی مانند جراحی ایمپلنت پس از سه‌ماهه اول کاملاً به صلاحدید بیمار بستگی دارد.

امکان دارد جراحی ایمپلنت را در دوران بارداری انجام بدهم؟

هرچند ممکن است نتوانید کاشت دندان را در دوران بارداری انجام بدهید، اما مراجعه به دندانپزشک برای مشاوره در سه‌ماهه دوم مسلماً هیچ ضرری ندارد. دندانپزشک وضعیت سلامت دهان و دندان‌ها و سلامت عمومی‌تان را ارزیابی می‌کند و تراکم استخوان فک را به کمک تصویربرداری دیجیتال بررسی می‌کند. رادیوگرافی دیجیتال در این مرحله از بارداری ایمن و بدون خطر است. اگر نشانه‌های بیماری لثه یا پوسیدگی دندان وجود داشته باشد، می‌توان درمان مناسب را انجام داد تا از سلامت دهان و آمادگی آن برای کاشت ایمپلنت در زمان مناسب مطمئن شد.

وقتی برای مشاوره درباره روش‌های جایگزینی دندان به دندانپزشک مراجعه می‌کنید، امکان انجام دادن جراحی ایمپلنت را پس از متولد شدن فرزندتان نادیده نگیرید. دندانپزشک راهنمایی‌تان می‌کند که در این مدت چگونه باید موقعیت را مدیریت کنید تا همچنان از داشتن لبخندی کامل و زیبا لذت ببرید.

در دوران بارداری چگونه برای جراحی ایمپلنت دندان آماده شویم؟

در دورانی که منتظر رسیدن زمان مناسب برای جراحی ایمپلنت دندان هستید، باید در رعایت بهداشت دهان و دندان کوشا باشید تا خود و فرزندتان از مزایای داشتن دهان و دندان‌های سالم بهره‌مند شوید؛ رعایت بهداشت شامل مسواک زدن و کشیدن نخ دندان می‌شود. ویزیت‌های دوره‌ای دندانپزشکی و جرم‌گیری حرفه‌ای نیز در دوران حاملگی توصیه می‌شود، چون به این ترتیب دندانپزشک می‌تواند سلامت دهان و دندان‌ها را تحت نظر داشته باشد و از بروز مشکلات جلوگیری کند.

تماس با ما
×ارتباط در واتساپ