انجام ایمپلنت با بیهوشی و بی حسی: انواع، عوارض و هزینه ها

کاشت ایمپلنت دندان با جراحی انجام میشود، بنابراین بیمار به بیهوشی یا بی حسی موضوعی نیاز دارد. روش‌های مختلفی برای بیهوشی وجود دارد. نوع بیهوشی به عواملی مختلفی مانند تعداد ایمپلنت‌ها و وضعیت شخصی بیمار بستگی دارد. اما معمولاً برای جراحی ایمپلنت، بیمار به طور کامل بیهوش نمیشود.

انواع بی‌حسی برای ایمپلنت دندان

برای بسیاری از جراحی‌ها، بیمار به به بیهوشی نیاز دارد تا درد را احساس نکند. بیهوشی انواع مختلفی دارد که سه نوع آن برای جراحی ایمپلنت دندان رایج تر است که عبارتند از : بی حسی موضعی، بیهوشی عمومی و بیهوشی ملایم یا آگاهانه (در این نوع بیهوشی نسبت به محیط اطراف آگاهی دارید و هوشیار هستید). نوع بیهوشی مورد استفاده به پیچیدگی جراحی و احساس راحتی بیمار بستگی دارد.

بی حسی موضعی

بی حسی موضعی برای از بین بردن احساس درد و ناراحتی در قسمتی از بدن که تحت عمل جراحی قرار میگیرد استفاده میشود. در این شرایط بیمار کاملاً هوشیار است، اما در طول عمل چیزی احساس نمیکند.

آرامبخش اکسید نیتروژن با بی حسی موضعی

بیمار آرامبخش اکسید نیتروژن (در اصلطلاح عامیانه به عنوان گاز خنده آور شناخته میشود) را از طریق ماسک برای رسیدن به حالتی آرام و در عین حال هوشیار استنشاق میکند. سپس اکسید نیتروژن با بی‌حس کننده موضعی ترکیب میشود تا بیمار هیچ درد و اضطرابی را تجربه نکند.

آرامبخش IV با بی حسی موضعی

از طریق روش‌های داخل وریدی یک آرامبخش را وارد جریان خون می‌شود؛ در نتیجه بیمار آرامش عمیقی را تجربه میکند. در کنار این روش، از بی حسی موضعی هم استفاده میشود تا بیمار هیچگونه دردی را احساس نکند.

بیهوشی عمومی

بیهوشی عمومی

بیهوشی عمومی به جراح اجازه میدهد تا بیمار را کاملاً بیهوش کند. در این حالت بیمار حین جراحی هوشیار نیست. در موارد بسیار نادر برای جراحی ایمپلنت، از بیهوشی عمومی استفاده میشود. در اکثر موارد، بیهوشی برای افرادی که جراحی پیچیده‌تری دارند توصیه میشود.

چه نوع بی‌حسی برای شما مناسب‌تر است؟

برای کاشت یک یا دو ایمپلنت نیاز به بیهوشی عمومی نیست. در این وضعیت یک بی‌حسی موضعی برای از بین بردن درد کافی است. اما اگر نیاز به جراحی پیوند استخوان داشته باشید، لازم است بافت استخوانی از قسمت دیگری از بدن شما برداشته شود و به فک شما پیوند شود. در این حالت ممکن است پزشک از بیهوشی عمومی استفاده کند. با این حال، یکی دیگر از روش‌های بیهوشی برای جراحی ایمپلنت، بیهوشی ملایم است که میتواند به از بین بردن درد جراحی کمک کند. بیهوشی ملایم، اغلب همراه با یک بی‌حسی موضعی استفاده میشود. این نوع بیهوشی معمولاً به شکل قرص یا گاز نیتروژن است. در این روش، شما همچنان هوشیار هستید و میتوانید به سؤالات پزشک پاسخ دهید. بیهوشی ملایم میتواند برای بیمارانی که برای جراحی ایمپلنت اضطراب دارند بسیار مفید باشد.

شاید جراحی تحت بیهوشی عمومی، ایده‌آل به نظر برسد، اما ممکن است خطرناک باشد. بی حسی موضعی، همیشه روشی ایمن‌تر است و احتمال ایجاد عوارض جانبی ناخوشایند را ندارد. حتماً درباره روش‌های بیهوشی با دندانپشک خود صحبت کنید تا به شما کمک کند که بهترین روش را انتخاب کنید.

بخوانید:  ایمپلنت دندان های جلویی: مزایا و معایب

مراحل قبل از جراحی ایمپلنت

مراحل جراحی ایمپلنت

قبل از روز جراحی، دندانپزشک شما درباره روش‌های بیهوشی قابل انجام با شما صحبت میکند. بیهوشی میتواند شامل آرامبخش استنشاقی، آرامبخش خوراکی یا آرامبخش IV باشد. اگر میخواهید از آرامبخش IV استفاده کنید که معمولاً هنگام کاشت چندین ایمپلنت استفاده میشود، باید 12 ساعت قبل از جراحی ایمپلنت دندان چیزی نخورید یا ننوشید؛ مگر اینکه دندانپزشک شما چیزی غیر از این توصیه کرده باشد. داروهای تجویزی را تنها با یک جرعه آب مصرف کنید. استفاده از آرامبخش‌های استنشاقی و خوراکی نیاز به رعایت این موارد ندارند.

در روز جراحی لباس راحت بپوشید. از کسی بخواهید تا بعد از عمل شما را به خانه برساند چون نمی‌توانید خودتان رانندگی کنید.

مراحل جراحی ایمپلنت

در طول عمل، شما به دقت تحت نظر خواهید بود تا دندان پزشک مطمئن شود که کاملاً برای جراحی آماده هستید. تأثیر بی‌حسی برای کاشت ایمپلنت کمی زمان می‌برد. اگر از بیهوشی عمومی استفاده نکنید، در طول عمل بیدار خواهید بود و میتوانید با دندانپزشک خود صحبت کنید و به دستورات او گوش دهید.

بیهوشی هنگام پیوند استخوان

بیهوشی عمومی زمانی استفاده میشود که بیمار نیاز به پیوند استخوان داشته باشد. اگر فک بیمار برای کاشت ایمپلنت استخوان کافی نداشته باشد، ممکن است نیاز به پیوند استخوان باشد. برای این جراحی بیمار کاملاً بیهوش میشود.

مراحل پس از جراحی ایمپلنت

پس از جراحی، شما به آرامی هوشیاری خود را به دست خواهید آورید. تا چند ساعت پس از جراحی ممکن است کمی احساس خواب آلودگی داشته باشید. شما احتمالاً اتفاقات حین جراحی را به یاد نمی‌آورید. پس از عمل، ممکن است برای کنترل خونریزی لازم باشد یک تکه گاز را به دندان‌های خود فشار دهید. برای کاهش خونریزی بهتر است سر خود را بالا نگه دارید و برای کاهش تورم یک کیسه یخ را روی صورت قرار دهید. برای جلوگیری از عفونت، داروهای تجویز شده توسط دندانپزشک، از جمله آنتی بیوتیک‌ها را به درستی مصرف کنید.

دهان خود را با مخلوط آب گرم و نمک بشویید و دندان‌ها را به آرامی مسواک بزنید. حداقل تا سه هفته پس از جراحی، از کشیدن سیگار و نوشیدن الکل خودداری کنید، چون ممکن است خطر شکست ایمپلنت افزایش یابد.

کنترل درد پس از جراحی ایمپلنت

کنترل درد پس از جراحی ایمپلنت

پس از جراحی کاشت ایمپلنت، تا چند روز هر شش تا هشت ساعت یکبار از داروهای مسکن بدون نسخه استفاده کنید. البته حدود چهار ماه طول میکشد تا احساس راحتی با ایمپلنت‌ها داشته باشید. حدوداً دو تا سه روز پس از جراحی تورم خواهید داشت که به زودی برطرف میشود.

اثرات جانبی بیهوشی برای ایمپلنت های دندانی

اثرات بیهوشی، به نوع بیهوشی شما بستگی دارد. اکثر عوارض جانبی بیهوشی جزئی و موقتی هستند؛ اگرچه عوارض جدی‌تری هم وجود دارند که باید از قبل با آنها آشنا باشید.

عوارض بی‌حسی موضعی

بی‌حسی موضعی، کمترین احتمال عوارض جانبی را دارد. اگر عوارض وجود داشته باشد بسیار جزئی خواهند بود. ممکن است قسمتی که دارو تزریق میشود دچار درد یا خارش شوید. ممکن است تا چند دقیقه بعد از تزریق دارو ضربان قلب شما افزایش یابد. دلیل این مسئله وجود اپی نفرین (آدرنالین) در داروهای بی‌حسی است. اگر قبلاً نسبت به بی‌حسی موضعی حساسیت داشته‌اید، حتماً به دندانپزشک خود اطلاع دهید تا نوع دیگری از بیهوشی یا دارویی برای کنترل عوارض جانبی به شما داده شود.

بخوانید:  دندان مصنوعی بر پایه‌ی ایمپلنت بهتر است یا دندان مصنوعی پروتز؟

عوارض جانبی آرامبخش IV

عوارض جانبی احتمالی آرامبخش IV شامل: خواب آلودگی، سردرد، حالت تهوع و خشکی دهان است. این عوارض معمولاً در عرض یک روز از بین میروند. با توجه به اینکه میزان مصرف آرامبخش متفاوت است، باید در طول جراحی تحت نظر باشید تا دچار مشکل نشوید.

  • خواب آلودگی: شایع ترین عارضه جانبی آرامبخش IV است. ممکن است 24 تا 48 ساعت طول بکشد تا اثر داروها به طول کامل از بین بروند. بهتر است بعد از مصرف این نوع آرامبخش خواب کافی داشته باشید تا بدن شما در اسرع وقت بهبود یابد.
  • خشکی دهان: که ناشی از عوامل مختلفی از جمله ساکشن، باز ماندن دهان برای مدت طولانی، استفاده از گاز و مصرف داروها است.
  • اگر توصیه‌های دندانپزشک برای مصرف نکردن غذا یا نوشیدنی را رعایت نکنید، ممکن است علائمی مانند: تهوع و استفراغ را تجربه کنید. برخی از بیماران بیشتر در معرض خطر هستند، مانند بیمارانی که مشکل حرکتی دارند، افرادی که بیماری ژنتیکی دارند بعد از بیهوشی ممکن است دچار تهوع شوند، زنان و بیماران جوان تر.
  • گریه یا اشک چشم: بعید است که پس از بین رفتن اثر دارو احساس درد کنید، اما ریزش اشک یک عارضه شایع است. نوجوانان و زنان بیشتر در معرض این عارضه قرار دارند.
  • سردرد پس از جراحی ایمپلنت دندان به دلایل زیادی طبیعی است. معمولاً به دلیل خارج شدن داروها از بدن یا به دلیل کم آبی و قند خون پایین است و با توجه به اینکه بیمار چیزی نخورده یا ننوشیده است، ممکن است دچار سر درد شود.
  • اکثر بیماران دچار فراموشی میشوند. این عارضه میتواند باعث از دست دادن جزئی یا کامل حافظه در طول کاشت ایمپلنت و مدت کوتاهی پس از آن شود.

عوارض جانبی اکسید نیتروژن

عوارض جانبی اکسید نیتروژن

اکثر بیمارانی که برای جراحی ایمپلنت از گاز خنده استفاده میکنند، هیچ واکنش یا عارضه منفی را تجربه نمی‌کنند. با این حال ممکن است بعد از استنشاق این گاز برخی عوارض جانبی مشاهده شود. عوارض جانبی ناشی از استنشاق بیش از حد گاز است.

شایع‌ترین عوارض جانبی گاز خنده عبارتند از: لرز، حالت تهوع، استفراغ، تعریق بیش از حد، خستگی و سرگیجه است. برخی از بیماران ممکن است پس از استنشاق این گاز دچار توهم یا اختلال در روند عادی صدا شوند.

دندانپزشک، اکسیژن را با اکسید نیتروژن تجویز میکند. در برخی موارد اکسیژن پنج دقیقه پس از اینکه گاز خنده خاموش شد تزریق میشود. اکسیژن برای پاکسازی گازهای باقی مانده در بدن مفید است. اکسیژن به بازیابی هوشیاری بعداز عمل کمک میکند. دریافت اکسیژن کافی میتواند از سر درد که یکی از عوارض احتمالی گاز خنده است جلوگیری کند.

عوارض بیهوشی عمومی

بیهوشی عمومی بی‌خطر تلقی میشود، اما بیشترین عوارض احتمالی را دارد. یک پزشک متخصص بیهوشی باید شما را در طول عمل و بعد از آن تحت نظر داشته باشد. عوارض جانبی بیهوشی عمومی میتواند شامل موارد زیر باشد:

  • تهوع و استفراغ: این عارضه جانبی بسیار شایع میتواند در چند ساعت یا چند روز اول پس از جراحی رخ دهد.
  • گلو درد: لوله‌ای در گلوی شما قرار میگیرد تا به شما کمک کند حین بیهوشی نفس بکشید. پس از برداشتن این لوله ممکن است دچار گلو درد شوید.
  • گیجی یا هذیان: بعد از به هوش آمدن گیجی یگی از عوارض شایع بیهوشی است. ممکن است احساس سردرگمی کنید و در به خاطر آوردن چیزها یا تمرکز مشکل داشته باشید.
  • دردهای عضلانی: داروهایی که برای شل کردن ماهیچه‌ها استفاده میشود تا بتوان لوله‌های تنفسی را وارد کرد میتواند باعث درد شوند.
  • خارش یک عارضه جانبی شایع ناشی از داروهای مخدر است که اغلب در بیهوشی عمومی استفاده میشود.
  • لرز: نیمی از بیماران بعد از هوشیاری این حالت را تجربه میکنند. لرز ممکن است به دمای بدن مربوط باشد.
  • شکستگی دندان: این مشکل میتواند ناشی از فشار لوله روی دندان باشد و در مواردی که دندان ها پوسیدگی و ترمیم قبلی داشته باشند شایع تر است.
بخوانید:  تفاوت ایمپلنت و بریج چیست؟ کدام بهتر است؟

هزینه ایمپلنت های دندانی با بیهوشی

هزینه ایمپلنت‌های دندانی به نوع بیهوشی مورد استفاده در طول عمل بستگی دارد. بی حسی موضعی و آرام بخش IV رایج‌ترین روش بیهوشی مورد استفاده هستند و هزینه‌ها میتواند بر اساس دستمزد دندانپزشک و محل کلینیک متفاوت باشد. بیهوشی عمومی معمولاً پرهزینه‌ترین نوع بیهوشی است و بیشترین عوارض جانبی را دارد؛ بنابراین در صورت امکان باید از آن اجتناب کرد.

سؤالات پرتکرار

جراحی ایمپلنت دندان چقدر دردناک است؟

جراحی ایمپلنت دندان باعث زخم و آسیب لثه و فک میشود. خود جراحی به دلیل استفاده از داروی بی‌حسی درد ندارد. اما با از بین رفتن اثر بی‌حسی، بیماران اغلب دچار درد میشوند.

برای جراحی ایمپلنت دندان بیشتر از چه نوع بیهوشی استفاده میشود؟

برای اکثر بیماران، آرام بخش اکسید نیتروژن یا آرام بخش IV استفاده میشود. هر دو این روش‌های با بی‌حسی موضعی ترکیب میشوند و به بیماران کمک میکنند تا در طول جراحی احساس آرامش داشته باشند.

آیا میشود جراحی ایمپلنت را بدون بیهوشی انجام داد؟

خیر، بدون بیهوشی درد ناشی از کاشت ایمپلنت داخل لثه و فک را احساس میکنید که قابل تحمل نیست. درد و حرکت شما جراحی را غیر ممکن میکند.

آیا برای کاشت ایمپلنت باید کاملاً بیهوش باشید؟

در اکثر موارد نیاز به بیهوشی کامل نیست. جراحی ایمپلنت دندان شامل نوعی بیهوشی یا آرامبخش است، اما میزان آرامبخش کاملاً به وضعیت و راحتی بیمار بستگی دارد.

آیا با وجود مصرف آرامبخش حین جراحی ایمپلنت، درد را احساس میکنید؟

خیر. اگر حین جراحی ایمپلنت آرامبخش استفاده کنید، درد را احساس نخواهید کرد. دندانپزشک از ترکیب داروی آرامبخش و بی‌حسی موضعی برای از بین بردن درد و ایجاد آرامش استفاده میکند.

هنگام جراحی ایمپلنت دندان با آرام بخش یا بیهوشی عمومی چه احساسی دارید؟

با آرامبخش کم و متوسط در طول جراحی ایمپلنت، احساس راحتی، خواب آلودگی و آرامش دارید. ممکن است گاهی اوقات به خواب بروید، اما به راحتی بیدار خواهید شد. با بیهوشی عمومی شما در طول عمل کاملاً بیهوش هستید.

تماس با ما
×ارتباط در واتساپ