سینوس لیفت: ‌روش ها،‌ هزینه و خطرات

کانال‌های توخالی واقع در پشت گونه‌ها و بخش فوقانی دندان‌های بالا، سینوس‌ نامیده می‌شوند. ریشه‌های بعضی از دندان‌ها، تا این کانال‌ها ادامه می‌یابند و زمانی که آن دندان‌ها کشیده می‌شوند، گاهی تنها یک دیواره نازک از استخوان باقی می‌ماند که بین سینوس و دهان قرار می‌گیرد و آن‌ها را از هم جدا می‌کند. این مقدار استخوان ممکن است که ضخامت کافی را برای نصب کردن ایمپلنت دندانی نداشته باشد.

جراحی سینوس لیفت، یک عمل پیوند استخوان است که برای آماده سازی محل کاشت دندان در فک بالا انجام می‌شود. انجام عمل سینوس لیفت، به طور چشمگیری شانس موفقیت نصب ایمپلنت را افزایش می‌دهد. با این حال، اگر می‌خواهید جراحی لیفت سینوس را انجام دهید، باید از عوارض جانبی احتمالی و مراقبت‌های پس از این عمل، آگاه باشید.

سینوس لیفت چیست؟

سینوس لیفت چیست؟

سینوس لیفت، یک روش جراحی رایج برای ایجاد استخوان کافی در زیر سینوس فک بالا، برای کاشت ایمپلنت دندان است.

سینوس‌های فک بالا، فضاهای پر از هوا هستند که در دو طرف بینی، بالای دندان‌های پیشین و دندان‌های آسیاب بزرگ در فک بالا و زیر چشم قرار دارند.

استخوان داخل سینوس‌ها توسط یک غشای نازک پوشیده شده است. این غشاء، درعمل لیفت سینوس، برای ایجاد فضایی برای پیوند استخوان و ایمپلنت‌های دندانی، برداشته می‌شود.

عمل لیفت سینوس، قبل یا همزمان با کاشت ایمپلنت انجام می‌شود.

مزایای این روش درمانی عبارتند از:

  • ترمیم بیماری لثه و آسیب وارده در اثر از دست دادن دندان.
  • امکان‌پذیر کردن نصب ایمپلنت‌های دندانی
  • کاهش خطر وارد شدن آسیب به سینوس‌ها

عمل لیفت سینوس در صورت لزوم انجام می‌شود

عمل لیفت سینوس در صورت لزوم انجام می‌شود

زمانی که دندانپزشک، می‌خواهد برای شما، کاشت ایمپلنت دندان انجام دهد، دلایلی وجود دارد که باعث می‌شود تا دندانپزشک عمل لیفت سینوس را توصیه نماید:

  1. اگر در فک بالایی به اندازه کافی استخوان نداشته باشید، ایمپلنت نمی‌تواند به درستی محکم شود؛ همچنین ایمپلنت دندان جدید شما نمی‌تواند بعضی از وظایف سخت تر خود، مانند جویدن را درست انجام دهد.
  2. بدون وجود استخوان کافی، ایمپلنت دندان به درستی محکم نمی‌شود و ممکن است که از جای خود خارج شود. برخی از دلایلی که ممکن است باعث تحلیل استخوان، در فک شوند عبارتند از:
  • نقص مادرزادی
  • سرطان
  • خصوصیات طبیعی فردی، ممکن است که به‌طور طبیعی، حفره‌های سینوس شما بسیار بزرگ یا استخوان فک شما بسیار نازک باشد.
  • بیماری‌های اطراف دندان‌ها

همچنین، استخوان فک، ممکن است پس از سال‌ها استفاده تحلیل برود. اگر دندانی را از دست بدهید؛ ممکن است که استخوان فک شما با گذشت زمان در محل آن دندان، شروع به نازک شدن کند.

بر اساس اصول بنیاد توانبخشی دهان و دندان اگر پزشکان تشخیص دهند که قطر استخوان در قسمت پشتی فک شما کمتر از ۴ تا ۶ میلی متر باشد، می‌توانند جراحی سینوس لیفت را توصیه نمایند.

بخوانید:  درمان عفونت ریشه دندان: عوارض، چرک خشک کن قوی برای عفونت + عکس

قبل از عمل‌ لیفت سینوس

قبل از عمل‌ لیفت سینوس

برای شروع، جراح دندانپزشک، یک جلسه مشاوره‌ای را برای بحث در مورد نیازهای شما انجام خواهد داد. همچنین در این جلسه مشاوره، پزشک، عکس‌های اشعه ایکس و سی تی اسکن از دندان‌های شما می‌گیرد تا وضعیت فعلی فک شما را ارزیابی کرده و مشخص کند که آیا شما کاندید مناسبی برای عمل سینوس لیفت هستید یا خیر.

استخوان لازم برای پیوند را می‌توان از چند مکان تهیه کرد:

  • از استخوان‌های بدن خودتان (از قسمت دیگری از دهان یا جاهای دیگر، اغلب از لگن یا ساق پا)
  • از بدن شخص دیگر (افراد ممکن است پس از مرگ بافت استخوانی خود را اهدا کنند)
  • استخوان گاو
  • یک ماده مصنوعی مانند هیدروکسی آپاتیت

همه این موارد، بی خطر هستند و برای اطمینان از عاری بودن از هر نوع بیماری، بررسی می‌شوند.

نحوه انجام عمل لیفت سینوس

نحوه انجام عمل

جراحی سینوس لیفت، معمولاً تحت بی حسی موضعی به صورت سرپایی انجام می‌شود و دردناک نیست.

جراحی سینوس لیفت، به طور کلی به دو صورت انجام می‌شود؛ این بر اساس روش کلی مورد استفاده در هر عمل است:

عمل جراحی باز لیفت سینوس

عمل جراحی باز لیفت سینوس

جراحی باز لیفت سینوس با باز کردن ناحیه کوچکی از لثه به سمت ناحیه سینوس شروع می‌شود که باید با بی حسی موضعی انجام شود. به این ترتیب دندانپزشک، عمل لیفت سینوس را به‌وسیله پیوند استخوان در حفره سینوس انجام خواهد داد. سپس منتظر فرآیند استخوان سازی در زیر حفره سینوس می‌شود تا پس از آن، ایمپلنت دندانی را در آن ناحیه قرار دهد. دندانپزشک، ممکن است که عمل باز لیفت سینوس را برای نصب ایمپلنت، در نواحی بزرگی که بیش از چند دندان را می‌پوشاند ترجیح دهد.

جراحی بسته لیفت سینوس

جراحی بسته لیفت سینوس

زمانی که ارتفاع استخوان ناحیه زیر سینوس، ۵ میلی متر یا بیشتر باشد؛ دندانپزشک شما جراحی بسته لیفت سینوس را انجام خواهد داد. پزشک، کف سینوس را با ابزار خاصی به نام استئوتوم می‌شکند و بدون نیاز به عمل جراحی اضافی، از ناحیه باز شده برای کاشت ایمپلنت دندان استفاده می‌کند. سپس بدون آسیب رساندن به غشای سینوس، عمل لیفت سینوس را اجرا می‌نماید.

مراقبت‌های بعد از عمل سینوس لیفت و دوران بهبودی

مراقبت‌های بعد از عمل و دوران بهبودی

بعضی از شایع ترین عوارض جانبی پس از عمل لیفت سینوس، تورم و خونریزی است. این ناراحتی‌ها معمولاً بیش از چند روز طول نمی‌کشد و می‌توانید طبق دستور پزشک به فعالیت‌های روزانه خود بازگردید.

شایع‌ترین عارضه، جراحی لیفت سینوس سوراخ شدن غشای اشنایدرین است. این غشاء، حفره سینوس ماگزیلاری را می‌پوشاند و سوراخ شدن آن خطر ابتلا به سینوزیت مزمن و عفونت سینوس را افزایش می‌دهد.

اگر این اتفاق در حین جراحی رخ دهد، پزشک سعی می‌کند تا غشاء را ترمیم نماید و یا جراحی را به طور کامل متوقف کند.

بخوانید:  کیست دندان و لثه: درمان کیست لثه و دندان و انواع کیست دهان

پس از جراحی موفق سینوس لیفت، پزشک احتمالاً دستورالعمل‌هایی برای بهبودی به شما خواد داد؛ مانند:

  • برای جلوگیری از عفونت، با تجویز پزشک، آنتی بیوتیک مصرف کنید.
  • از دمیدن شدید با بینی و عطسه کردن خودداری کنید؛ زیرا این کار می‌تواند بر روی قرارگیری مواد پیوند استخوان تأثیر بگذارد.
  • تا حد امکان از خم شدن خودداری کنید، زیرا فشار اضافی در سر شما ممکن است که مشکل ساز باشد.
  • از مسواک زدن دندان‌های خود، برای یک مدت کوتاه، خودداری کنید تا از جابجایی لخته‌ها یا خونریزی جلوگیری نمائید.
  • برای تسکین درد، از مسکن استفاده کنید.
  • از نوشیدن با نی، خودداری کنید، زیرا این کار می‌تواند لخته‌های خونی را که جلوی خونریزی را می‌گیرند؛ جدا نماید.
  • از استعمال دخانیات خودداری نمائید؛ زیرا می‌تواند بهبودی شما را مختل کند.
  • از جویدن غذاهای سفت و یا چسبناک که ممکن است باعث آسیب شوند؛ خودداری کنید.
  • از سوار شدن به هواپیما و یا غواصی خودداری نمائید؛ زیرا فشار زیاد ممکن است که برای شما عوارضی ایجاد کند.

معمولاً پس از یک هفته از انجام عمل به پزشک مراجعه خواهید کرد. اگر دردی داشتید که به جای بهبودی، بدتر شد؛ یا خونریزی که کنترل آن دشوار باشد، در اسرع وقت با پزشک خود تماس بگیرید.

عوارض احتمالی سینوس لیفت

عوارض احتمالی

در حالی که اکثر عمل‌های سینوس لیفت موفقیت آمیز هستند، مواردی وجود دارد که ممکن است با شکست مواجه شوند. عوارض نادر مربوط به سینوس لیفت که می‌تواند منجر به شکست عمل شود عبارتند از:

  • مواد پیوند استخوان، پس از دمیدن از بینی یا عطسه از جای خود خارج شوند.
  • عفونت (سینوزیت).
  • ناحیه پیوند شده نتواند منبع خون ایجاد کند، به این معنی که استخوان موجود و مواد پیوند استخوان نمی‌توانند یکپارچه شوند.
  • ایمپلنت، نمی‌تواند با استخوان و یا مواد استخوانی ادغام شود.

هزینه‌ها

موارد زیادی بر میزان هزینه جراحی لیفت سینوس، تأثیر می‌گذارد، از جمله:

  • مواد مورد نیاز برای پیوند استخوان
  • پیچیدگی عمل جراحی
  • هزینه‌های تسهیلات جراحی
  • منطقه جغرافیایی‌
  • دستمزد پزشک

بنابراین، مانند همیشه توصیه می‌شود که در مورد هزینه‌ها با دندانپزشک خود مشورت کنید، زیرا آنها این امکان را دارند تا بر اساس اطلاعات پرونده‌ پزشکی شما و موادی که در دست دارند، تخمین دقیقی از هزینه‌ها، در اختیارتان قرار دهند.

جمع‌بندی

در حالی که عمل سینوس لیفت، ممکن است در ابتدا بیش از حد پیچیده یا حتی ترسناک به نظر برسد؛ این عمل معمولاً یک روش بسیار ایمن و سرپایی است که به شما در موفقیت آمیز بودن کاشت ایمپلنت دندان کمک می‌کند. اگر دندانپزشک شما این عمل را پیشنهاد کرد، درنگ نکنید، زیرا انجام ندادن این عمل، می‌تواند منجر به شکست کاشت ایمپلنت دندان شما شود.

پزشک باید قبل از عمل ایمپلنت، سلامت استخوان فک شما را به دقت ارزیابی کند و توصیه‌ها، روش‌ها و مواد مورد نیاز احتمالی پیوند استخوان را برایتان توضیح دهد. اگرچه این یک عمل بی خطر است، اما احتمال عوارض جانبی و عوارض بعد از جراحی وجود دارد؛ این عوارض، می‌تواند با مراقبت‌های مناسب پس از عمل، و یک برنامه بهداشتی قوی برای دهان و دندان که پزشک به شما توصیه می‌کند، به شدت کاهش یابد.

بخوانید:  آبسه دندان: خطرات آبسه دندان و درمان های آن+ عکس

سؤالات متداول

تورم ایجاد شده بعد از عمل لیفت سینوس چقدر طول می‌کشد؟

تورم بعد از عمل جراحی سینوس لیفت، ۳ تا ۴ روز ادامه می‌یابد. این وضعیتی است که در هر نوع عمل جراحی دیده می‌شود. بنابراین پس از جراحی سینوس لیفت، مقداری تورم وجود خواهد داشت. البته، این تورم، در مدت کوتاهی برطرف خواهد شد.

عمل سینوس لیفت چقدر دردناک است؟

از آنجایی که عمل لیفت سینوس، با بی حسی موضعی انجام می‌شود، بیمار در حین عمل، هیچ گونه دردی احساس نمی‌کند. احساس درد خفیف در ۲ تا ۳ روز اول پس از جراحی لیفت سینوس، طبیعی است.

آیا می‌توان عمل سینوس لیفت و کاشت ایمپلنت را همزمان انجام داد؟

اگر قطر استخوان فک زیر سینوس‌های فک بالا کافی باشد، دندانپزشک شما می‌تواند لیفت سینوس بسته و یا باز و کاشت ایمپلنت دندان را همزمان انجام دهد. نکته مهم در اینجا این است که استخوان فک کافی برای کاشت ایمپلنت دندان به وجود خواهد آمد.

سینوس لیفت چقدر طول می‌کشد تا بهبود یابد؟

پس از جراحی سینوس لیفت، بهبودی کامل ممکن است ۵ تا ۶ ماه طول بکشد. پیوند استخوانی که برای انجام ایمپلنت دندانی اعمال می‌شود به اندازه کافی قوی می‌شود تا با استخوان فک ادغام گردد و پشتیبانی کافی برای ایمپلنت را در این فرآیند ایجاد نماید.

آیا عطسه کردن بعد از عمل سینوس لیفت، مضر است؟

باید توجه کنید که بیمار، پس از جراحی ایمپلنت دندان با لیفت سینوس، مجاز به عطسه کردن، باد کردن بینی و پف کردن گونه‌ها نیست. تمام این اعمال، باعث تغییر فشار در سینوس فک بالا می‌شود، ممکن است باعث تغییر در محل جایگزینی استخوان و اختلال در نتایج جراحی شود.

بعد از جراحی سینوس لیفت چگونه باید بخوابم؟

هنگام خوابیدن یا دراز کشیدن، دو عدد بالش را زیر سر خود بگذارید.

چه زمانی پس از لیفت سینوس با پزشک خود تماس بگیرم؟

اگر هر یک از علائم زیر را پس از سینوس لیفت داشتید، باید فوراً با جراح خود تماس بگیرید:

  • تورم و یا دردی که بعد از دو روز افزایش پیدا کند و یا کاهش نیابد.
  • اگر تب کردید.
  • اگر مواد پیوند استخوان، بعد از عطسه یا دمیدن با بینی، حرکت کنند.

بعد از لیفت سینوس چه می‌توانم بخورم؟

برای ۲۴ ساعت اول بعد از عمل، غذاهای مایع یا نرم توصیه می‌گردد. از مکیدن نوشیدنی با نی و خوردن غذاهای سفت یا خشک و غذاهای تند خودداری نمائید. قبل از اینکه، کرختی ناشی از داروی بی‌حسی موضعی از بین برود، داروهای مسکن تجویز شده را مصرف کنید.

تماس با ما
×ارتباط در واتساپ