همانند سایر جراحیها، جراحی ایمپلنت دندان نیز سؤالات و نگرانیهایی ایجاد خواهد کرد. ممکن است نگران درد این جراحی باشید. ممکن است بخواهید بدانید چقدر طول میکشد تا دهانتان وضعیت طبیعی پیدا کند. همچنین ممکن است نگرانیهای بلندمدتی دربارهی ترس از شکست ایمپلنت داشته باشید و بخواهید بهترین مارک ایمپلنت را برای جراحی ایمپلنت خود انتخاب کنید. ایمپلنت اشترومن یکی از بهترین برندهای ایمپلنتی است که در کلینیکها استفاده میشود.
ایمپلنت اشترومن چیست؟
اشترومن که در بازل سوئیس ساخته میشود، یکی از برندهای برتر در عرصهی ایمپلنت بوده و پروتزهایی برای بیماران میسازد که باعث حفظ لبخند و افزایش زیبایی میشوند. اشترومن انواع مختلفی از ایمپلنتها را ارائه میدهد تا بتواند پاسخگوی نیازهای همهی بیماران باشد. هر دو ایمپلنت مورس (Morse) و کراسفیت (CrossFit) به منظور ارائهی اتصالی ایمن و ماندگار بین اباتمنت و ایمپلنت طراحی شدهاند. همچنین ایمپلنتهای دندان اشترومن سریعاً بهبود یافته و با بافت دهان به خوبی هماهنگ میشوند.
چرا ایمپلنتهای اشترومن بهترین برند هستند؟
عوامل متعددی بر کیفیت ایمپلنت تأثیر میگذارند. ایمپلنتهای اشترومن به دلایل زیر بهترین برند ایمپلنت هستند:
مواد بسیار قوی
قدرت بایت انسان زیاد است. این نیرو باعث میشود که بتوانید غذاهای زیادی را بدون آسیب رسیدن به دندانهایتان بخورید. ایمپلنت دندان باید بتواند سالها جویدن و فشار را تحمل کند. اشترومن از موادی مستحکم برای ساخت ایمپلنتهایی با عمر طولانی استفاده میکند. ایمپلنتهای روکسولید (Roxolid) آن، از 15% زیرکونیوم و 85% تیتانیوم ساخته شدهاند. ایمپلنتهای سرامیکی آن، از سرامیک زیرکونیای مقاوم ساخته شده است. مزیت اصلی این مواد مستحکم این است که جراح با کار کمتری میتواند نتایج بهتری برای بیمار به ارمغان بیاورد. ایمپلنتی که قطر کمی دارد به معنای نیاز کمتر به پیوند استخوان خواهد بود. میتوانید عملی سادهتر و سریعتر داشته و نیاز کمتری به جلسات فالوآپ داشته باشید.
نوآوری مربوط به سطح ایمپلنت
ایمپلنت موفق ایمپلنتی است که ماندگار باشد. به منظور طول عمر زیاد ایمپلنت، این ایمپلنت باید به استخوان فک جوش بخورد. ایمپلنت اشترومن از عملهای زیادی برای آمادهسازی کمک میگیرد تا جوش خوردن به سلولهای استخوانی راحتتر شود. برای ایجاد سطح SLA، تولیدکنندگان سطح بیرونی تیتانیومی ایمپلنت را شن پاشی میکنند تا زبر شود. سپس با استفاده از تکنیک اسید اچ (لایه بردار) این زبری را یکدست میکنند. در نتیجه ایمپلنی تولید میشود که سطوح زیادی برای جوش خوردن به استخوان خواهد داشت. این نوآوری مزایای زیادی برای بیمار دارد:
- دوران نقاهت کوتاهتر. دوران نقاهت ایمپلنت اکتیو اشترومن (Straumann Active) 3-4 هفته است.
- طول عمر بیشتر ایمپلنت. ایمپلنت فعال اشترومن بعد از 10 سال 99% ماندگار خواهد بود.
- تحلیل استخوان کمتر با گذر زمان.
- خطر کمتر پریایمپلنتایتیس یا عفونت محل ایمپلنت.
وسایل جراحی تخصصی
اشترومن علاوه بر ارائهی ایمپلنتهای باکیفیت، ابزاری برای کمک به جراحی کاشت ایمپلنت نیز دارد. دریلهای اشترومن راهنما و کنترل کنندهی عمق دارند و به جراح دهان و دندان کمک میکنند تا عمل را با دقت بالا و تحت کنترل انجام دهد. برای بیماران نیز این امر باعث میشود که عمل ایمپلنت بهتری داشته باشند و عملشان کمتر طول بکشد. همچنین این امر باعث کاهش تعداد جلسات لازم برای ایمپلنت موفق میشود.
محصولات ایمپلنت اشترومن
اشترومن سه نوع ایمپلنت دارد و هر نوع در اندازههای مختلفی موجود میباشد. در حالیکه اکثر بیماران کاندیدهای مناسبی برای ایمپلنت اشترومن هستند، اما برای نیازهای مختلف ایمپلنتهای متنوعی لازم است. در اینجا به برخی از ایمپلنتهای برند اشترومن اشاره شده است:
ایمپلنت استاندارد اشترومن
ایمپلنت استاندارد اشترومن گردنهی صاف 2.8 میلیمتری دارد و برای جراحیهای سنتی و یک مرحلهای، که در آن ایمپلنت با بافت نرم همسطح است و روی آن در دوران نقاهت با بافت نرم پوشیده نمیشود، مناسب است.
فاصلهی بخیهها در ایمپلنت استاندارد 1 میلیمتر برای ایمپلنت 3.3 میلیمتری و 1.25 میلیمتر برای ایمپلنتهای دیگر است.
ایمپلنت فعال اشترومن (اکتیو)
ایمپلنت فعال اشترومن گردنهی صاف کوتاهتر 1.8 میلیمتری دارد که باعث امکان کاشت کورونو اپیکال ایمپلنت شده و به صورت بین لثهای یا زیر لثهای بهبود مییابد. این امر باعث میشود که جراح بتواند برای قسمتهای انتهایی دهان و دندانهای آسیاب که زیبایی مهم است، انتخابهای بیشتری داشته باشد.
فاصلهی بخیهها برای ایمپلنت اکتیو اشترومن 1 میلیمتر برای ایمپلنتهای 3.3 میلیمتری و 1.25 میلیمتر برای سایر ایمپلنتها است.
ایمپلنت تیپر اشترومن
پروتز موقتی میتواند بلافاصله روی این ایمپلنتها نصب شود و این نمونه مخصوص ایمپلنت فوری است.
ایمپلنت استاندارد پلاس کراسفیت گردن باریک اشترومن
ایمپلنت کراسفیت گردن باریک (NNC) ایمپلنتی به قطر 3.3 میلیمتر بوده و سطحی کوچک برای پروتز دارد. مزیتهای این ایمپلنت باعث میشود که راه حل مناسبی برای مقاصد زیبایی و درمان در فک پایین و بالا و هرجا که فضای کمی برای ایمپلنت وجود دارد باشد. ایمپلنت NNC ایمپلنت استاندارد پلاس (SP) همسطح با بافت است و گردنهی ماشینی با ارتفاع 1.8 میلیمتر دارد.
ایمپلنت استاندارد پلاس 4 میلیمتری اشترومن
ایمپلنت استاندارد پلاس 4 میلیمتری اشترومن کوتاهترین ایمپلنت اشترومن است. این ایمپلنت طراحی استاندارد پلاس داشته که باعث امکان رعایت بهداشت بهتر انتهای دهان میشود، سازگاری اتصالات داخلی و نمونه پروتزهای همسطح بافت دارد و نخ همسطح استخوان دارد تا ایمپلنت با استخوان تماس بهتری داشته باشد. پیشرفتهترین تکنولوژیهای اشترومن در یک ایمپلنت کوتاه جمع شدهاند.
ایمپلنت همسطح استخوان اشترومن
ایمپلنت همسطح استخوان اشترومن برای درمانهای همسطح استخوان و بهبود بین لثهای یا زیر لثهای مناسب است. سطح زبر این ایمپلنت تا روی ایمپلنت وجود دارد و اتصال در داخل آن صورت میگیرد. در ایمپلنت همسطح استخوان از اتصال کونیکال-سیلندری، اتصال کراسفیت (CrossFit) استفاده میشود و پروتز کراسفیت (CrossFit) آن از بین نمونههای همسطح استخوان انتخاب میشود. شکل بیرونی سیلندر مانند آن و فاصلهی بخیهی 0.8 میلیمتری آن که در بخش کورونال ایمپلنت، دارای تیپر میباشد باعث ثبات آن میشود.
ایمپلنتهای اشترومن چگونه کاشته میشوند؟
ایمپلنتهای اشترومن به طور کلی نیازمند سه جلسه مراجعه به دندانپزشک هستند. در اولین جلسه برنامهای برای عمل تهیه میشود. به منظور ادامه دادن این برنامه باید معاینات کاملی انجام شود و تصاویر اشعهی ایکس سهبعدی تهیه شود. این موارد به متخصص کمک میکنند تا تشخیص دهد ایمپلنت را کجا نصب کند تا بهترین نتایج حاصل شود.
در جلسهی دوم، ایمپلنت با بیحسی موضعی کاشته میشود. جراح برش کوچکی در بافت لثه ایجاد میکند تا استخوان فک قسمت مورد نظر نمایان شود. ایمپلنت اشترومن به استخوان پیچ میشود. سپس کلاهک (کپ) روی ایمپلنت قرار داده میشود و محل برش بخیه زده میشود. در برخی روشها میتوان ایمپلنت را مستقیماً در بافت لثه قرار داد و نیازی به برش نیست.
بعد از این جلسه، جوشخوردگی با استخوان (اسئواینتگریشن) صورت میگیرد. این امر باعث ثبات ایمپلنت در استخوان فک شده و معمولاً 3-4 هفته زمان لازم دارد، که در ایمپلنتهای دیگر این مرحله چندین ماه طول میکشد.
جلسهی سوم کوتاهتر است و تاج دندان ساخته شده به طور موقت نصب میشود. در برخی موارد میتوان پروتز را بلافاصله بعد از کاشت ایمپلنت و در جلسهی دوم نصب کرد.
ماندگاری ایمپلنت اشترومن
ایمپلنت اشترومن به گونهای طراحی شده است که دائمی باشد. اشترومن سابقهی خوبی در تحقیق، توسعه و ساخت ایمپلنت دندان دارد و اکثر محصولات آن بسته به میزان رعایت بهداشت دهان و دندان شما، 25 سال یا بیشتر ماندگار هستند.
خطرات و عوارض جانبی ایمپلنت اشترومن
جراحی ایمپلنت دندان یک روش آزمایشی نیست و اشترومن هم ایمپلنتی مدرن است که توسط دانشمندان تست شده و دهها سال است که توسط پزشکان و جراحان سراسر دنیا به عنوان جایگزینی برای دندان طبیعی استفاده میشود.
بسته به وضعیت هر بیمار، عوامل خطر متفاوت خواهند بود. بهداشت نامناسب دهان و دندان و توانایی کم بهبود زخم به خاطر مشکلات زمینهای (مانند دیابت یا پوکی استخوان) میتواند باعث کاهش احتمال ماندگاری و موفقیت ایمپلنت شود.
از آنجایی که همهی اعمال جراحی با خطراتی همراه هستند، دندانپزشک تشخیص خواهد داد که ایمپلنت برای شما مناسب است یا خیر.
هزینهی ایمپلنت اشترومن
بسته به وضعیت دهان و دندان و روش انتخاب شده برای جراحی، هزینهی ایمپلنت اشترومن متفاوت خواهد بود. محصولی که انتخاب میکنید، دستمزد جراح و موقعیت جغرافیایی کلینیکی که به آن مراجعه میکنید میتوانند روی هزینه تأثیر بگذارند. اکثر دندانپزشکان هزینهی دقیق ایمپلنت اشترومن را در جلسهی مشاوره به شما خواهند گفت.
سؤالات متداول
وجه تمایز ایمپلنتهای اشترومن چیست؟
اشترومن از سال 1947 در حال تحقیق، توسعه و تولید ایمپلنتهای مورد اطمینان و باکیفیت بوده است و تاکنون بیش از 14 میلیون ایمپلنت در سراسر دنیا فروخته است. سیستم ایمپلنت دندان اشترومن همراه با مهندسی دقیق سوئیس و برتریهای بالینی، در کل دنیا اعتبار یافته و یکی از بهترین سیستمهای ثبت شده است که بیش از 35 سال سابقهی علمی و بالینی دارد و بیش از 700 جامعهی علمی از آن حمایت کردهاند.
آیا اطلاعاتی مربوط به میزان رضایت افرادی که از ایمپلنت اشترومن استفاده کردهاند وجود دارد؟
طبق نظرسنجی که از 10000 بیمار در آلمان انجام شد (Riegl Survey)، 67% افراد شرکت کننده گفته بودند که ایمپلنتشان خیلی خوب بوده و 31% هم گفته بودند که ایمپلنتشان خوب بوده است.
آیا ایمپلنت اشترومن گرانتر از سایر برندهای ایمپلنت است؟
در حالیکه ایمپلنت اشترومن گرانتر از سایر ایمپلنتهای موجود در ایران است، اما به طور بالینی ثابت شده که ایمپلنتهای اشترومن ماندگاری و درصد موفقیت بالاتری دارند. اگر قصد دارید از ایمپلنت دندان استفاده کنید، بهتر است کمی بیشتر هزینه کنید تا بتوانید درمان با کیفیتتری داشته باشید.
جنس ایمپلنتهای اشترومن چیست؟
اشترومن از جنس روکسولید است که آلیازی فلزی متشکل از 15% زیرکونیوم و 85% تیتانیوم میباشد و برای استفاده در صنعت ایمپلنت ساخته شده است. آلیاژ تیتانیوم-زیرکونیوم مقاومتر از تیتانیوم است و بهتر با استخوان جوش میخورد و ویژگیهای زیستسازگاری بیشتری دارد.
چرا اشترومن بهترین ایمپلنت دنیا است؟
محصولات اشترومن تست شدهاند و در تحقیقات پیشبالینی و بالینی تأیید شدهاند. اشترومن به عنوان یک شرکت مورد اعتماد مفتخر به تولید محصولاتی برای بیماران و دندانپزشکان است که کارآمد بوده و بر اساس تحقیقات علمی، اعتبار و نتایج قابل پیشبینی آنها تأیید شدهاند.